Heti aktuális: túra hídtól hídig

A természet mellett olykor a városban is lehet túrázni, érdemes tehát kipróbálni azt a vasárnapi eseményt, amelyen az útvonal az Újpesti vasúti hidat kétszer, a Megyeri hidat egyszer érinti.

Túrázás

Téli könnyed túra Budapesten január 17-én 8 órától, a táv 20 kilométer az Újpesti vasúti híd–Megyeri híd–Újpesti vasúti híd útvonalon a Duna két oldalán. Teljesíthető futva, gyalogosan vagy kerékpárral, sőt a túra kutyabarát, s a célban minden kutya számára biztosítva lesz kutyakeksz és víz díjmentesen. Január 15-ig lehet regisztrálni a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címen, a járványhelyzet miatt a célban nincs frissítő, legfeljebb csomagolt csokoládé. Rajt az Újpesti vasúti híd budai hídfőjénél, a Gázgyár úton, a nevezési díj kétezer forint.

Futás

Az érvényben maradt kormányzati intézkedések miatt az először megrendezendő Totyogó Talpak futóversenyt virtuálisan rendezik meg. Nevezni ezen a felületen lehetséges január 17-ig. A kiválasztott távot (1, 5, 10, 14, 21 km) bárhol lehet teljesíteni a természetben vagy otthon futópadon, esetleg sétálva vagy babakocsit tolva, a lényeg, hogy január 18. és 24. között. Létszámlimit 400 fő, nevezési díj 3500 forint.

Fitnesz

Januári fekvőtámasz-megméretést hirdet a Red Wolf Gym! Szabályok: mindennap annyi fekvőt kell csinálni, ahányadikát ír a naptár, szorozva tízzel – vagyis a január 5-én induló kihívást ötvennel kell(ett) kezdeni. Egész napra elosztható, sőt ha valaki nem tudta teljesíteni, átviheti a fennmaradó mennyiséget a következő napra. Egy nap azonban legfeljebb az előző és az aznapi dátumot lehet teljesíteni. További információ ezen a felületen.

 

Futás, gyaloglás

Online futás vagy gyaloglás december 15. és január 30. között, választható 7, 14, 21, 28, 35, gyerekeknek 2 vagy 4 kilométer. Szabadban vagy futópadon, gyaloglópadon vagy lépegetőgépen, teljesen mindegy, ráadásul nem szükséges előre regisztrálni. Elegendő csak teljesítéskor elküldeni a mért táv igazolását, nevet, postacímet a tiszato.bringa@gmail.com e-mail címre. Nevezés 3500 forint postaköltséggel együtt.

Futás

Három hónapos teljesítés futva, túrázva vagy gyalogolva, 2, 5, 10 vagy 21 kilométeren. Nevezés a happyway.hu/winter-challenge/ weboldalon. Eredményfeltöltés ugyancsak ezen a felületen egészen február 28-ig.

Torna

Ingyenes online gerinctorna, amely kiegyensúlyozottságra és lazításra is alkalmas. A gerinctorna segít megőrizni a gerinc mozgékonyságát, rugalmasságát, javítja a gyakran jelentkező hát- és derékfájást, valamint segít helyreállítani a felborult izomegyensúlyt. Regisztráció ezen a felületen lehetséges, kezdés hétfőnként és csütörtökönként 18 órától, előreláthatólag 18.45-ig tart.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.