Heti aktuális: Ultrabalaton ősszel

A járványhelyzet miatt májusban elhalasztották Közép-Európa leghosszabb futóversenyét, de október első hétvégéjén ismét versenyzők lepik el a tó környékét. Egyéb fontosabb események 40. hétről!

Futás

Október 2–4., péntek-vasárnap – Balatonfüred

Idén már a 14. Ultrabalatont rendezik meg, a Balatont megkerülő egykörös versenyt, amely egyben Közép-Európa leghosszabb futóversenye is, de a járványhelyzet miatt május helyet október első hétvégéjén. A verseny (221 kilométer) 50 szakaszból áll, a legrövidebb szakasz 1.9, a leghosszabb több mint 10 kilométer, de a rajttól számítva 32 óra áll rendelkezésre a teljes táv teljesítésére, a szintidőn kívül az egyes váltópontokhoz érkező egyéni indulók továbbhaladása – biztonsági és egészségügyi okokból – nem lehetséges. Minden fontos információt itt megtalál.

 

Akadályfutás

Október 3., szombat – Nyíregyháza

Gyermekek is indulhatnak a helyi Sóstógyógyfürdő területén rendezett versenyen, amelyen 30 vagy 60 épített és természetes akadályt kell leküzdeni és teljesíteni. Minden akadály teljesítését kötelező elkezdeni, de csak egyszer lehet próbálkozni. Hibás vagy nem teljesítés esetén büntetésként az akadály mellett elhelyezett autógumival – azt mellkas előtt vagy fej fölött tartva – 20-at kell guggolni. A felnőttek 7 és 14 kilométeres táv között választhatnak, míg a gyermekek életkortól függően 700 vagy 2000 méteren indulhatnak.

 

Supozás

Október 3., szombat – Tata

Kizárólag saját deszkával rendelkezők vehetnek részt az Által-éren rendezett túrán, a Tata, Szomód és Dunaalmás közötti útvonalon. A regisztrációs űrlap ezen a felületen kitölthető, indulás 8 órakor a tatai Berta Malomtól, a táv 13 kilométer, a nevezési díj 2000 forint. Fontos tudnivaló, hogy a víz némely szakaszon borulásveszélyes, ezért 14 éves kor alatt a mentőmellény kötelező, de idősebbeknek is erősen ajánlott. További információ a suprafel@gmail.com e-mail címen.

 

Motorozás

Október 3., szombat – Tápióbicske

ExtremeRush – akadályverseny motorral, a helyi motokrosszpályán. A teljesítendő táv 7 kilométer, de a különböző emelkedők leküzdése után a speciális vizesárkokkal és a legkülönbözőbb terepakadályokkal is meg kell küzdeni. Rajt 9 órakor, 9:45-kor és 10:30-kor. Részletek a bakonyrun@bakonyrun.info e-mail címen, illetve nevezés a bakonyrun.hu oldalon. Ugyanezen az eseményen 11 órától feleségcipelő-versenyre lehet nevezni, a táv csupán 260 méter, de a pálya szintén vizesárkokkal és különböző akadályokkal lesz nehezítve.

 

Evezés

Október 3., szombat – Novákpuszta

Családoknak, kezdő vízitúrázóknak, természetszeretőknek ideális csónakázós program a Mosoni-Dunán, Novákpuszta és Dunaszentpál között. Indulás 9 órakor a novákpusztai Szigetköz kempingben, visszaérkezés ugyanide 15 óra után. A résztvevők visszaszállításról a szervező gondoskodik, miként a túra utáni bográcsos ebédről. Jelentkezés a sziasztok@bejarhatoutazasok.hu e-mail címen.

 

Futás, kerékpározás, túrázás

Október 3., szombat – Balatonvilágos

Virtuális jótékonysági sportolás bárhol az országban, de lehet a helyszínen is. Indulás 11 órakor a balatonvilágosi Levander terasztól, a táv minimum 5 kilométer, amely megtehető futva, bringázva, túrázva, görkorcsolyával vagy rollerrel. Részletek a Red Hot Run weboldalán.

 

Kajakozás

Október 3., szombat – Siófok

Vízitúra a Sió-csatornán. Találkozó 10 órakor, visszaérkezés 15 óra körül. Részvételi díj 9900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (evező, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), az eszközök helyszínre szállításának díját, a belépési engedély díját védett területre, illetve a túravezetést tapasztalt túravezetővel. További részletek és tájékoztatás az eleskayak.com weboldalon.

 

Kerékpározás

Október 3–4., szombat–vasárnap – Poroszló

Találkozó 8.30-kor Poroszlón, ahonnan bringával megkerülhető a Tisza-tó (70 km), többszöri megállással. Vacsora után a Hortobágyon, a Nemzeti Park területén megnézhetők a darvak esti behúzása. Vasárnap rövidebb túra a Tisza-tó északi, ismeretlenebb részére. Alternatív programként ajánlott délutánra a poroszlói ökocentrum vagy a hortobágyi kilenclyukú híd megtekintése. További információk itt találhatók.

 

Fitnesz

Október 3–4., szombat–vasárnap – Budapest

Idén a Fitbalance kétnapos lesz! Minden korábbinál színesebb programkínálattal és a járványhelyzet miatt számos biztonsági intézkedéssel rendezik meg az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválját. A tavalyi évhez hasonlóan a hagyományos és a legmodernebb, innovatív mozgásformák mellett a tömegsportok, hagyományos magyar sikersportágak is felvonulnak a Papp László Sportarénában, interaktív bemutatókkal, játékokkal népszerűsítve a rendszeres testmozgást. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött! További részletek fitbalance.hu weboldalon.

 

Kerékpározás

Október 3–4., szombat–vasárnap – Pozsony, Szlovákia

Utazás Rajkáig autókkal, onnan a bringatúra Pozsony felé indul, a Duna mentén haladva, kiépített kerékpárúton Szlovákia és Ausztria határain keresztül. Tekerés Petronell-Carnuntum településig, ahol egy római kori légióstábor maradványait és egy amfiteátrumot lehet megtekinteni. Szállás a közeli Hainburgban, ahol a Duna kanyarulatának egyik sziklaszirtjére épült mesebeli, ódon várromot is meg lehet nézni. Másnap komppal át a Dunán, mert Dévény fellegvárát vétek lenne kihagyni; utána bringával vissza Pozsonyba, majd onnan Rajka. További információk itt találhatók.

 

Kajakozás

Október 4., vasárnap – Baja

Tengeri kajakkal a Gemenci-Holt-Duna-ág árterében. Találkozó Baján 9:30-kor. A részvétel 9900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés (lapátok, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), valamint a túraszervezés és a túravezetés díját. A túrát minimum nyolc fő részvételével rendezik meg. Jelentkezés és pontos információ ezen a felületen.

 

Kenuzás

Október 4., vasárnap – Tata

Egynapos vízitúra az Öreg-tavon 12 személyes kenuban. Találkozó és regisztráció a Fáklya utcai parkolóban, a program 10 órától 16 óráig tart. Evezés az Által-érben, majd a partközelben át a tatai várig. Séta a romoknál, majd a tó másik oldalán vissza az indulási ponthoz. A túra ára 6000 forint, amely tartalmazza a hajó és a felszerelések szállítását, bérlését, a túravezetést, és a közösen elfogyasztott babgulyást. Jelentkezni kizárólag a 20/823-1656-os telefonszámon lehet, fizetés a helyszínen.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.