Heti aktuális: vízitúrák sora

Egyre több a kajakozási, evezési lehetőség a Tisza-tavon, a folyók közül pedig az Ipolyon, a Holt-Duna-ágban, míg külföldön a Moldván is. További fontosabb események a 26. hétről!

Kajakozás

Június 23., kedd – Budapest

A megszokott kedd esti kajakozás, találkozó 17.30-kor a soroksári Molnár-szigetnél, a Lilik utca-Dara utca saroknál. Könnyed, 2-3 óra evezés a Duna mellékágában, illetve M0-s híd alatti kis lagúnában. Jelentkezni a kajakszafari.hu weboldalon lehet.

 

Kajakozás

Június 23., kedd – Budapest

Találkozó 18 órakor a KSI népszigeti telepén, felkészülés és bemelegítés után indul az edzőkör a Hajógyári-sziget felé északi irányba, árral szemben. A részvételi díj 5500 forint, de a jelentkezés kötelező a tballai30@gmail.com e-mail címen.

 

Supozás

Június 24., szerda – Budapest

Gyülekező 17 és 17.30 óra között a Duna-sétány és Lupasziget utca sarkán lévő parkolóban, vízre szállás után nagyjából 2.5 órás suptúra a Lupa-sziget körül. Részvételi díj 6000 forint, amely tartalmazza a deszkát, az evezőt és a mentőmellény, de saját felszereléssel csak 2000 forint. Az úszástudás feltétel, rossz idő esetén pedig másik időpontot lehet választani. A túrára mindenképpen regisztrálni kell a supthelifestyle@gmail.com e-mail címen.

 

Fitnesz

Június 24., szerda – Budapest

Két éve heti rendszerességgel tartja ingyenes fitneszedzéseit a Decathlon csapata. Az órák látássérült fitneszkedvelőknek is ajánlottak, mert edzéselemeiket úgy állították össze, hogy könnyen és hatékonyan elsajátíthatók legyenek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, hogy az edzőteremben csak a megfelelő számú sportoló lehessen. Az órát 17.30 és 18.30 között rendezik meg.

 

 

Evezés

Június 25.–július 1., csütörtök–szerda – Ausztria, Csehország

Bár a járvány után Németországba még nem lehet evezős túrát tartani, Ausztriában és Csehországban minden további nélkül, így tehát hatnapos program a Dunán és a Moldván. Érkezés Engelhartszellbe a helyi kempingbe csütörtökön, másnap reggel autókkal át Passauba, ahonnan a Dunán vissza a kempinghez. Minden nap más útvonal, más távolság, részletes program és tájékoztatás a prigyu@gmail.com e-mail címen (Prikler György), szállás kempingben, saját sátorral. Részvételi díj 35 ezer forint, plusz 100 euró.

 

Futás

Június 27., szombat – Terény

Módosított időponttal, de itt a 2. Cserhát terepmaraton, a távok nem változtak, vagyis negyedmaratoni (1 kör), félmaratoni (2 kör) és maratoni (4 kör) között lehet választani. Az útvonal erdős-rétes területen vezet, csak a rajtnál és a célnál lesz némi aszfalt. Újdonság, hogy a 3 kilométeres minifutammal várják a legkisebbeket, illetve a negyedmaratoni távon kutyás indulás is lehetséges. Nevezés itt lehetséges.

 

Kenuzás

Június 27., szombat – Ipolydamásd

Félnapos vízi kirándulás az Ipoly legjobban evezhető szakaszán és a Dunakanyar legszebb részén, Ipolydamásd és Nagymaros között. A túrakenuk kölcsönözhetőek. Találkozó 8 óra és 8.30 között Nagymaroson, a BTZ kenukölcsönzőnél, majd indulás Ipolydamásdról 10 óra körül. Jelentkezés a sziasztok@bejarhatoutazasok.hu e-mail címen.

 

Kajakozás

Június 27–28., szombat-vasárnap – Baja

Tengeri kajakkal a Gemenci-Holt-Duna-ág árterében. Találkozó Baján, a délelőtti programra 9 órakor, a délutánira 13.30-kor. A részvétel 8900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (lapátok, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), illetve a túraszervezést és a túravezetés díját. A túrát minimum nyolc fő részvételével rendezik meg.

 

Evezés

Június 27–28., szombat-vasárnap – Ásványráró

Evezős túra a Szigetközben. Gyülekező 9 órától az ásványrárói kempingben (9177 Ásványráró, Kikötői utca 51.), részvételi díj 5500 forint, amely tartalmazza a felszerelést, a túravezetőt és egy adag gulyáslevest sajtos tejfölös lángossal a túra végén. Érdeklődni és jelentkezni a 70/625-48-81-es telefonszámon lehet. Szombatra a kezdők, vasárnapra a haladók jelentkezzenek!

 

Evezés

Június 27–28., szombat-vasárnap – Tiszaderzs

Vízitúrás hétvége a Tisza-tavon sátorozással, bográcsozással egybekötve. Bázis a tiszaderzsi kikötőben, onnan indulnak a napi túrák családi csónakban vagy túrakenuban. Részvételi díj 15 ezer forint, diákoknak, családoknak kedvezmény. Jelentkezés a sziasztok@bejarhatoutazasok.hu e-mail címen június 25-ig.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.