Csirkemell zöldséges kuszkusszal

A kuszkusz remek alternatívája a fehér rizsnek, ha hús mellé szeretnél valami szénhidrátot enni. A kuszkusz glikémiás indexe alacsony, rostban gazdag és pillanatok alatt elkészíthető, főzni sem kell.

Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
olívaolaj

zöldségkeverék
1 bögre kuszkusz
1-1,5 bögre zöldségleves alaplé

Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra, vagy kockára vágjuk, olívaolajon fehéredésig sütjük. Majd kb ½ dl vizet öntünk alá és elkezdjük párolni. Néhány perc múlva hozzáadjuk a zöldségkeveréket és fedő alatt puhára pároljuk az egészet. A kuszkuszt egy tálba öntjük, és felöntjük annyi meleg alaplével, amennyi ellepi, majd lefedjük és hagyjuk állni 5-6 percig. Ezután a kuszkuszt villával fellazítjuk és hozzákeverjük a csirkemellet és a zöldségeket.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.