Csirkenyárs kuszkusszal, salátával

Ha nem akarsz mindig csirkét és rizst enni, a rizs remek alternatívája a kuszkusz. Magas rosttartalmának köszönhetően eltelít, de figyeljünk mindig arra, hogy ha köretként fogyasztjuk, együnk mellé zöldséget.

Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé
olívaolaj
1 mk füstölt paprika
1 mk bors
oregánó
rozmaring

1 bögre kuszkusz
zöldségleves alaplé
fejes saláta
paradicsom

Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágjuk. Az olívaolajat összekeverjük a füstölt paprikával, a borssal, az oregánóval, a rozmaringgal, ízlés szerint sóval és bepácoljuk vele a csirkehúst. Kb. fél órára a hűtőbe tesszük. A csirkehúst saslikpálcára vagy hurkapálcikára húzzuk és előmelegített sütőben 180 fokon többször forgatva addig sütjük, amíg a hús meg nem pirul. A kuszkuszt leöblítjük és leöntjük annyi zöldséglével, amennyi ellepi, és lefedjük. Amikor magába szívta az alaplevet, villával átlazítjuk. A salátát leveleire szedjük és megmossuk. A paradicsomot megmossuk, szeleteljük. A csirkenyársakat a kuszkusszal, a salátával és a paradicsommal tálaljuk.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.