Spenótos-sütőtökös saláta

A sütőtök az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse. Magas karotin-, C-vitamin-, kalcium- és foszfortartalma miatt érdemes belőle minél többet fogyasztani. Sportolóknak gyakran ajánlják edzés utáni ételnek is.

Hozzávalók:
60 dkg sütőtök
1 csésze dió
2 csésze bébispenót
3 tk olívaolaj
3 tk balzsamecet

bors

Elkészítés: A sütőtököt félbevágjuk, meghámozzuk, magját kiszedjük, majd kockára vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt puhára sütjük. A spenótleveleket megmossuk, lecsepegtetjük. Az olívaolajat és a balzsamecetet összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és a spenótra öntjük. A diót apróra vágjuk, forró serpenyőben átpirítjuk, és a tökkel együtt összekeverjük a spenóttal.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.