Hogyan passzoljuk le megunt sícuccunkat?

Egy idő után kedvenc sílécünknek vagy sícipőnknek is búcsút kell intenünk. Ha új felszerelés után nézünk, fontos kérdés, hogy hol és hogyan érdemes megszabadulnunk használt felszerelésünktől.

Nálunk is Dunát lehet rekeszteni az interneten található hirdetésekkel, amelyek használt sífelszereléseket kínálnak eladásra. Nemcsak lécet, síruhát és -cipőt, hanem sílécbefogót, sícipőzsákot és trendi síszemüveget is árulnak a világhálón, aki pedig nem akar semmit a véletlenre bízni, az egyre ritkuló síbörzékre látogat el, vagy a használt felszereléseket kínáló boltokat keresi fel abban a reményben, hogy a személyes meggyőzés eszközeit is latba vetheti.

„Ma már mindenki az interneten árulja a használt tárgyait, így van ez a sífelszerelésekkel is – vágott bele Fülöp György kereskedő.

Leáldozóban a bizományos értékesítés, leginkább azért, mert a kereskedőknek nem érdekük, hogy minél hamarabb továbbadjanak a használt sícuccokon. Ezért számtalanszor előfordul, hogy a boltban porosodnak.”

A szakember úgy véli, a síbörze sem jelent biztosítékot arra, hogy könnyen megszabadulunk a már haszontalan terméktől, hiszen oda elsősorban nagyon olcsó és régi termékeket visznek az emberek, egy alig használt sílécen pedig aligha lehet börzén túladni.

A cikk hosszabb változata a Síelés 2019-2020 magazinban jelent meg: a 84 oldalas kiadvány főleg a rövidebb síutakra fókuszál, de számos egyéb érdekesség is található benne portrékkal, tippekkel, háttéranyagokkal. Kapható az újságárusoknál, az ára 690 forint.

„Aki olcsón szeretne vásárolni, mindenféleképpen érdemes kimennie a börzékre, mert óriási a kínálat, ráadásul a vétel előtt fel is próbálhatja a terméket” – magyarázta Fülöp György.

Mielőtt gyorsan megörülnénk, hogy a világháló nyújtja a leggyorsabb és leghatékonyabb módját annak, hogy túladjunk használt felszerelésünkön, gyorsan szögezzük le: csodákra az internet sem képes. Egy kép alapján nehéz megállapítani, milyen állapotban van egy síléc, vagy megfelelő méretű-e a sícipő. És ezen kívül van még valami, ami az interneten keresztül nem oldható meg.

„A sícipő kényes kérdés, mert mindennek az alapja a jó sícipő. Hiába vesszük meg a legmenőbb és legjobb sílécet, ha a cipő túl nagy vagy éppen kicsi, akkor mit sem ér. Ezért a sícipőt érdemes olyan helyen venni, ahol felpróbálhatjuk, és kikérhetjük szakember tanácsát. Az interneten erre nincs lehetőség, ezért a használt sícipőt jóval nehezebb – ha nem lehetetlen – a világhálón eladni. Ráadásul egy alig használt, háromszázezer forintos Atomic lécet nehéz lesz az interneten eladni, mert azt inkább szakértő venné meg, aki látni szeretné, és talán ki is próbálná.”

A helyzet mégsem reménytelen, mert ha ügyesek vagyunk, az interneten is gyorsan túladhatunk a sífelszerelésen.

„Árazzuk be az eladni kívánt terméket, és ha azt látjuk, nincs rá kereslet, vigyük lejjebb az árat!

Ha pedig tényleg időben akarunk megszabadulni tőle, adjuk el az első komoly szándékú érdeklődőnek. Ezen kívül arra is figyeljünk, hogy az idény kezdete előtt tegyük fel az eladni kívánt terméket, akkor nagyobb rá a kereslet.”

Arra is van válasz, mit tegyünk, ha el szeretnénk kerülni a tárolás-megszabadulás okozta állandó nyűgöt.

„Alaposan végig kell gondolnunk, hogy egy évben mennyit járunk síelni. Ha csak egy-két hetet, feltétlenül érdemes megfontolnunk a kölcsönzést, mivel megfelelő ár-érték arányban bérelhetünk jó minőségű felszerelést, amelyet síelés után azonnal visszaviszünk a kölcsönzőbe.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Tippek a túrahátizsák könnyítéséhez
Az érettségi miatt kihagyja az Eb-t, de a világbajnokságon nagy céljai vannak
Videók segítségül a Kinizsi Százas teljesítéséhez
Dilemmázik, melyiket erőltesse: az aszfalt az elsődleges, de terepen eredményesebb
Sportfesztiválok jönnek a diáksportban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást
Kihívástól függ, hogy futva, gyalogosan vagy kerékpárral járja a hegyeket

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.