Dombóvári várak várnak

Negyedszer rendezik meg a Hat vár hat rád elnevezésű, szórakoztató feladatokkal egybekötött 32 kilométeres túrát. Változatos terep, „pénzgyűjtés” és a végén vidám vásár várja az indulókat.

„Szeptember nyolcadikán ismét nekiveselkedhetnek ifjak és örök ifjak,
hogy a Hat vár hat rád túrán feszüljenek izmok és inak.
Negyedszerre hat már rád a hat vár,
indulhat a túra, ha iszkol már a forró nyár…”

Verses videóval ajánlja magát az érdeklődőknek a „Hat vár hat rád” túra, amelyet szombaton Dombóváron rendeznek meg. Különlegessége nemcsak az, hogy hat vár maradványát tekinthetjük meg a 32 kilométeres útvonal bejárása közben, hanem a megállóhelyeken különböző ügyességi feladatok is várják a résztvevőket. A feladatok elvégzéséért külön erre az alkalomra készített, úgynevezett Webőczyus papírpénzt lehet gyűjteni, amelyet a túra dombóvári céljában rendezett vásárban a túra logójával ellátott emléktárgyakra lehet beváltani. Nevezési díj nincs, ellenben érdemes figyelni, hogy a reggel 8 órás rajtot lehetőleg ne késsük le.

A túra ágyúlövésre indul!

 

„Dombóvárról szombat reggel három busz is indul Döbröközre, a Werbőczy-várnál található rajthelyre – válaszolta kérdésünkre Révész Enikő, a Dombóvár Város Önkormányzatát képviselő szervező. – A túra ágyúlövésre indul. A rajtnál mindenki kap egy útlevelet, amelyre pecséteket gyűjthet a túra tizenhét állomásán. Akinek megvan a tizenhét pecsétje, a beérkezéskor névre szóló oklevélben részesül. Az ügyességi állomások teljesítése nem kötelező, ráadásul az összes helyen van gyermek-, női- és férfifeladat is, tehát nem mindenkinek kell ugyanazt a szintet teljesítenie, hogy jutalmul megkapja a pénzt. A reggeli indulást viszont nem tanácsos lekésni, mert utána már csak egy helyen, Gunarasnál lehet csatlakozni fél tíz és háromnegyed tizenegy között. Ennek oka, hogy a különböző állomáspontok csak meghatározott ideig tartanak nyitva, utána már nincsen személyzet.”

Az állomáshelyeken különböző ügyességi feladatokat lehet megoldani.

 

Természetesen nem szabad szó nélkül elmenni a hat vár és az útvonal mellett sem. A harminckét kilométeres táv átlagos tempóban 6–8 óra terepen tartózkodást igényel, amit tovább növelhet az idő, amelyet az adott ügyességi feladatok megoldásával töltünk. A túra változatos és izgalmas területeken halad keresztül. Az út dombokon, völgyeken, erdős területeken, vasúti töltéseken, patakok, folyók övezte szántókon és legelőkön át vezet, érintve természetvédelmi területeket.

„Az indulók hat vár maradványát tekinthetik meg. Közülük a Döbrököznél található Werbőczy-vár és a Gólyavár látható, úgymond, egészében, a többinél inkább csak faldarabok maradtak. Az útvonal főként sík terepen halad, de akad néhány nehezebb, kihívást jelentő rész – a Dáró várnál például kötél segítségével egy kifejezetten magas dombra kell felkapaszkodni. Kisgyermekes családoknak esetleg ez, illetve a táv hossza nehézséget okozhat, de minden korosztályt szeretettel várunk.”

A túráról bővebb információ ide kattintva található.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.