Íme a túrázók új csodajárgánya

Egyszerre hajó, kerékpár és sátor – a jövőre piacra kerülő, különleges kialakítású, elektromos és kétéltű Z-Triton a túrázók nagy kedvence lehet a közeljövőben.

Új, kifejezetten kalandvágyó túrázóknak készített speciális járgányt fejlesztettek ki, amit – ha minden jól megy – potom nyolcezer euróért, azaz csaknem hárommillió forintért jövőre bárki megvásárolhat.

A Z-Triton névre hallgató jármű valójában egy hajó és egy kerékpár ötvözete, amiben alkalomadtán aludni is lehet éjszaka – még ha nyilván nem is kínál akkora kényelmet, mint egy nagyobb sátor.

Persze egy vérbeli túrázónak nincs is rá szüksége. Ugyanakkor azt sem árt figyelembe venni, hogy a 3.6 méter hosszú, 1.2 széles és 1.55 magas járműben két személy fér el.

Már az egész járgány kinézete bizarr, a vezérlőegysége pedig inkább hasonlít egy gyerekjátékhoz, mint egy méregdrága jármű műszerfalához. Mindenesetre az ajánlók szerint a kezelése nagyon könnyű, nem igényel különösebb szakértelmet. Az egészet két villanymotor hajtja, és természetesen belső világítással, légkondicionáló berendezéssel is fel van szerelve.

Egyelőre a tesztüzemmód zajlik, s ha mindent rendben találnak, jövőre dobják piacra a Z-Tritont. Kíváncsian várjuk, itthon mikor jelenik meg az első ilyen modell, ugyanakkor biztosak vagyunk benne, hogy jó ideig biztosan népszerűbb marad a lakóautós és sátras megoldás a túrázók körében.

Nyitókép: Zeltini Facebook

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.