Séta és csúszás a lombkoronák szintjén

A makói lombkoronasétány a szokottól teljesen eltérő nézőpontból mutatja meg az erdőt. A látogatók a végén tizennyolc méteres toronyból csúszdázhatnak vissza a földre.

Túlzás lenne azt állítani, hogy Csongrád megyében, a Maros jobb partján fekvő Makó kiemelt célpont lenne a túrázók körében, pedig érdemes ellátogatni a főként hagymatermesztéséről közismert városba.

2013-ban ugyanis átadták a lombkoronasétányt, amely madárátvonulási területen, 8-10 méter magasan fut. A csaknem 200 méter hosszú építményt 18 eltérő magasságú vasbeton oszlop tartja. Körülöttük 1.5–3.6 méter sugarú pihenőket alakítottak ki. Végigsétálhatunk egy függőhídon, megpihenhetünk a hagymaterasz árnyas részein, felmehetünk a kilátótoronyba a pazar panorámáért.

A háromszintes építmény legfelső szintjéről ráadásul egy negyven méter hosszú, zárt csúszdán ereszkedhetünk le.

A sétányt további kalandelemekkel és ügyességi játékokkal egészítették ki, lejáratához kültéri bútorokat telepítettek. Az egyik pihenő kupolája vöröshagymát formáz.

A lombkoronasétány augusztusban naponta 8–19 óra között látogatható. A belépés ingyenes, mindössze a csúszdáért kell fizetni 200 forintot alkalmanként. Egyedül esős időben ne induljunk útnak, a sétány akkor ugyanis a balesetveszély miatt zárva tart.

Kedvcsináló videó:

(Fénykép forrása és további infók: https://www.lombkoronasetany.hu)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.