Az összes tengerben úszna a magyar hölgy

Bágyiné Takács Andrea egyedüli magyarként indult, és a hatodik helyen végzett a nők mezőnyében az Oceanman-sorozat ciprusi állomásán, s jövőre már az öt kilométeres távra váltana.

Malajziától Ciprusig tizenhat versenyt ölelt fel a három kontinensen átívelő idei Oceanman-sorozat, amelynek utolsó állomása Limasszol volt. A megméretésen egyedüli magyarként Bágyiné Takács Andrea is rajthoz állt, sőt a hatodik helyet szerezte meg a huszonkilenc nemzet részvételével rendezett viadalon.

„Hároméves korom óta úszom, és úgy mondanám, megtalált ez a verseny – kezdte érdeklődésünkre Bágyiné Takács Andrea. – Nagyon sok versenyre járok, a limasszolinak a közösségen belül terjedt a híre, vagyis szembejött velem. S mert hiszek a vonzás törvényében, gondoltam egyet, és belevágtam.”

 

Bágyiné Takács Andrea hozzátette, nemcsak az úszás szerves része az életének, merthogy vízilabdázott, majd triatlonozott, és a maratoni futást is kipróbálta. A ciprusi versenyre három távon lehetett nevezni, 2, 5, illetve 10 kilométeren. Ő a sprintszámban indult, s noha titkos vágya az egy órán belüli eredmény elérése volt, végül gyakorlatilag ugyanolyan időt teljesített, mintha nem is tengerben, hanem medencében úszott volna: 37:44 perccel szerezte meg a hatodik helyet.

 

„Amikor ellőtték a rajtot, kikapcsolt az agyam, és csak úsztam, ahogy tudtam, ráadásul rengeteget készültem a versenyre. Elképesztő környezetben, egy ötcsillagos szálloda strandján volt a viadal, kristálytiszta vízben, még a kifújt levegő buborékjai is látszottak. A verseny előtt a szél és a nagy hullámok miatt megváltoztatták a menetirányt, de minden rendben volt, könnyebb volt itt úszni, mint a Balatonban.”

Titkos álma, hogy „körbeússza” a Földet, s ott legyen az Oceanman-sorozat összes állomásán, ehhez azonban az ötöslottót kellene megnyernie az egyik barkácsáruház kertészeti osztályát vezető hölgynek. Két versenyt már kinézett magának: az ukrajnait és a mexikóit.

 

 

„Odessza azért csábító, mert az oroszok rendkívül eredményesek ebben a sorozatban, és abban a térségben is meg akarom mutatni, mire képesek a magyarok. Mivel a kihívások emberének tartom magam, az idei két kilométer helyett jövőre már öt kilométeren tervezem az indulást. Sokat versenyzek, többször teljesítettem a nagyatádi eXtremeMant, emellett nagyon büszke vagyok arra is, hogy a magyarok közül ilyen érmem csak nekem van az idén.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Jöhetnek az igazi futóversenyek!
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Amikor a futóknak alaposan befűtenek
Ferenczi István 126 kilométer előtt áll
Túra az élet-halál harcot vívó hárshoz

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.