Filmsztárok megdöbbentő fogyásai egy-egy szerep kedvéért

Kedvenc színészeink – munkájuk miatt – néha elképesztő fogyókúrába kezdenek, ám a végeredmény sokszor inkább ijesztő, mintsem szemre tetszetős.

Nemrég írtunk Will Smith amerikai színészről, aki egy szerep kedvéért szedett fel néhány kilót, majd nem kis kínokat élt át, hogy visszafogyjon. Ezúttal olyan színészeket mutatunk be, akik egy filmszerep miatt kezdtek drasztikus fogyásba. Előre eláruljuk, eredményesen. Következzen az öt leglátványosabb átalakulás.

 

Tom Hanks

A kitűnő amerikai színész Denzel Washington oldalán szerepelt a Philadelphia című, 1993-ban bemutatott remekműben, amelyben egy AIDS-beteget játszott. Alakításáért Oscar-díjat kapott, de meg kellett szenvednie a szobrocskáért, hiszen hiteles színészi játékáért csaknem 12 kilogrammot kellett fogynia. Mindezt szigorú diétával és rendszeres edzéssel érte el.

 

Fotó: Xavier Collin/AFP

 

„Mondtam is az orvosoknak, hogy ezúttal pont az ellenkezőjét kell tenniük, mint általában, azaz le kell fogyasztaniuk – mesélte egy interjúban. – Munka után azonnal edzőterembe mentem, majd amikor végeztem, hazamentem, és rögtön ágyba bújtam. Amikor elértem a kívánt súlyt, olyan gyenge voltam, hogy alig tudtam felállni a székből.”

 

Jake Gyllenhaal

A 2014-ben bemutatott Éjjeli féreg című filmben a színész egy szabadúszó fotóst alakít, aki éjjel elkövetett gyilkosságokat és más bűncselekményeket örökít meg. A filmet sokan támadták, mondván, átlép egy erkölcsi határt, ám senki sem tudta, hogy a színész 13.5 kilót adott le, hogy hitelesen meg tudja formálni a karrieréhes fotóst.

 

Fotó: Chris Delmas/AFP

 

„Igyekeztem minél kevesebb kalóriát bevinni – emlékezett vissza – A fogyókúrázás mind fizikailag, mind mentálisan meglehetősen embert próbáló volt, de megérte. Egész nap szobabicikliztem, és hogy ne legyek éhes, rágóztam, valamint mandulateát ittam.”

 

Christian Bale

A Gépész című (2004) spanyol-francia-angol-amerikai thrillerben Christian Bale egy álmatlanságban szenvedő, csontsovány karaktert alakít, aki megszállottan figyeli saját fogyását. Kimondani is szörnyű, mennyit kellett fogynia a szerep kedvéért, de azért leírjuk: csaknem 29 kilogrammot!

 

Fotó: Christophe Gateau/AFP

 

„A képlet egyszerű volt, négy hónapon keresztül naponta egy alma és egy tonhalkonzerv, és persze rengeteg kávé – árulta el fogyása titkát. – A számok nyelvén ez kevesebb mint kétszáz kalória naponta, ami egyáltalán nem egészséges. Egy ilyen fogyókúra megbolygatja az anyagcserét és óriási stresszt okoz a szervezetnek.”

 

Zoë Kravitz

A belső út című, 2014-ben bemutatott alkotásban Zoë Kravitz egy anorexiában szenvedő karaktert (Marie) játszik, aki beleszeret egy Tourette-szindrómás férfiba (Vincent). Egy harmadik személlyel (Alex) együtt útra kelnek, hogy az óceánba szórják Vincent anyjának hamvait. A színésznő „megúszta” kilenckilós fogyással.

 

Fotó: Angela Weiss/AFP

 

„Igyekeztem egészségesen lefogyni csaknem tíz kilót, de be kell vallanom, egyáltalán nem volt egészséges, amit csináltam – mondta. – Senkinek nem ajánlom, hogy ilyen sokat fogyjon, főleg ilyen rövid idő alatt. A próbák alatt alig tudtam megmozdulni. Nincs nagy titkom, végig tisztítókúrán voltam, zöldségpürét és teát ittam, és persze mindennap kocogtam.”

 

Matthew McConaughey

A bizarr szerepeiről híres amerikai színész a 2013-as Mielőtt meghaltam című amerikai életrajzi dráma főszerepéért fogyott 21 kilogrammot. A filmben Ron Woodruffot alakítja, aki a nyolcvanas években megfertőződik HIV-vírussal. McConaughey egy interjúban elmondta, hogyan érte el célját.

 

Fotó: AFP

 

„Semmi mást nem tettem, csak rengeteg zöldséget, tojásfehérjét, halat és tápiókapudingot ettem, és természetesen sok-sok bort ittam hozzá – mondta a tőle megszokott humorral a sokakat megosztó színész, aki öt hónap alatt fogyott le. – Akár hiszik, akár nem, mindezt úgy értem el, hogy alig mozogtam. Persze az sem lett volna probléma, ha futópadra kényszerültem volna, hogy elégessek napi kétezer kalóriát.”

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Spárta királynője fonott kaláccsal tartotta távol magától a kutyákat
A magyar Jégember mínusz tíz fokban hegynek fel félmeztelenül fut maratonit
Egyetlen futólépés a jókedv felé
Véget ért az Eseményhorizont: Klein Dávid és Suhajda Szilárd külön folytatja
Futóknak a megfelelően összeállított nagysúlyos erőedzés is hasznos lehet

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Sziklamászóból lett bázisugró lőtte a múlt év legmenőbb szelfijét
Az oroszok annyira kemények, hogy néha fürdőruhában síelnek Szibériában

Hegymászás

Gyorsmászás a Dhaulagirin, viszontagságok a Kazbegen és a Csomolungmán
Expedíció a Tofana di Rozes déli falának első megmászása után százhúsz évvel
Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Vidám téli vakáció a család minden tagjának Ausztria déli tartományában
Varázslatos téli élmények Karintiában, az Alpok vonulatainak déli oldalán
Az osztrák Grand Canyon és más elképesztően szép kirándulóhelyek
Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.