Kiugró magyar teljesítmény az erős emberek törökországi BL-döntőjében

Hatodik helyen zárt a Bajnokok Ligája-sorozat 2022-es kiírásában Juhász Péter. Végig kiegyensúlyozott versenyzéssel hosszú ideje nem látott magyar sikert ért el a sportágban.

Az összetett kilencedik helyéről várhatta az erősemberek Bajnokok Ligája-döntőjét Juhász Péter, aki a jutalomjáték élményéért, különösebb nyomás nélkül utazott el a törökországi fináléra, amelyen karrierje során először vehetett részt. Mindez a lehető legjobbat hozta ki belőle: rögvest az első számban, az úgynevezett block pressben harmadik helyet szerzett, és a folytatásban is ott loholt a favoritok nyomában.

A sziklapakolásban – négy darab, 150, 170, 190, illetve végezetül egy 210 kilogrammos tömböt kellett kiemelni – remekelt, csupán azért csúszott le a dobogóról, mert két riválisa is a korábbi világcsúcsot megdöntve teljesítette a kihívást. Ezzel az összetettben feljött az ötödik helyre, így igencsak előkelő pozícióból várhatta a vasárnapot. A második napra maradt a kamionhúzás, a Conan-kör, az autóemelés és a zsákcipelés.

Azaz két olyan versenyszám, amely a többszörös magyar bajnok mumusa jó ideje.

„Először életemben úgy kellett húzni, hogy nem lehetett a kamionhúzó-cipőmet használni, annyira csúszós volt a talaj. Nagyon sajnálom, mert a nyolcadik helyen zártam a számban. Már a sokadik alkalom, hogy ez sikerül gyengébben, mégsem tudom, hol a hiba. Még ki kell találnom rá valamit” – idézte fel a hazafelé vezető úton Juhász a Prémium Médiának.

A kamionhúzás eredménye miatt a Conan-körön viszonylag hamar került sorra, ám egy hatodik helyet így is megcsípett. Jött az autófelhúzás, amelyben néhány hónappal ezelőtt még a BL-mezőny leggyengébbjének számított.

„Szereztem egy állványt, így külön tudtam készülni erre a számra. Az viszont még a jövő zenéje, hogy ennek hatása az eredményeimen igazán meg is látszódjon. Úgy voltam vele, tudjak néhány pontot hozni, főleg azután, hogy Boszniában csont utolsó voltam ebben a versenyszámban. Ehhez képest már most jelentős a javulás, még akkor is, ha messze van az igazán jótól.”

Az utolsó körhöz érve még az ötödik hely is elérhető távolságban volt a Prémium Liga háromszoros aranyérmesének, így motivációban nem volt hiány.

„Még előttem volt a lehetőség, hogy feljebb lépjek az ötödik helyre. Százhúsz, százharminc és százötven kilós zsákokkal dolgoztunk, és nem is annyira a súllyal, mint inkább a mérettel volt gond. Az első, kisebbet, elég gyorsan feltudtam tenni, a másik kettőt viszont technikailag nem jól oldottam meg, ezzel a számban az ötödik, összetettben a hatodik helyen végeztem.”

Ez önmagában is szépen fest, hát még akkor, ha hozzátesszük: ha nincsenek az alapszakaszból hozott pontok, az alanyai mezőnyben a negyedik helyet szerezte volna meg.

„Ez mindenképp pozitív a jövőre nézve. Konstans teljesítményt tudtam hozni, az idény második felében rendre az első hatban zártam, ez az, ami a következő szezonban is nagyon fontos lenne. Ha ott vagyok az első hatban vagy ötben, az állandó meghívást is kiérdemelhetem. A cél az, hogy jövőre, ha nem is az összes, de a lehető legtöbb állomáson részt tudjak venni. Úgy is készülök, a Bajnokok Ligája adja majd a versenyszezonban a fő versenyeimet” – tekintett előre optimistán Juhász Péter.

A Bajnokok Ligája 2022-es kiírásának győztese a lett Aivars Smaukstelis lett, megelőzve az észt Ervin Tootsot és a brit Francis Kane-t.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A meleg volt a legnagyobb kihívás, a vége borzalmas volt, de győzött a VTM-en
A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.