Arnold Schwarzenegger szerint ez a négy eszköz kell az otthoni kondiedzéshez

Arnold Schwarzenegger elmondta, szerinte milyen eszközökből és körülbelül mennyi pénzből lehet kiépíteni otthon egy megfelelő edzősarkot.

A koronavírus-járvány tetőpontján, a nagy bezártság közepette különösen aktuális volt a kérdés: hogyan rendezhetnénk be otthonra egy megfelelő konditermet? Bár azóta szerencsére jóval szabadabban élhetjük a mindennapjainkat, a téma továbbra is sokakat érint. Kiváltképp, hogy akadnak olyanok, akik ódzkodnak terembe járni, vagy egyszerűen anyagi okokból nem engedhetik meg maguknak. Persze a megfelelő otthoni „kondipark” kiépítése sok mindentől függ, így például a céloktól, a helytől vagy épp az anyagi lehetőségektől. Mindenesetre a napokban a testépítés egyik legnagyobb alakja,

Arnold Schwarzenegger elmondta, szerinte hogyan lehet körülbelül ezer dollárból, azaz mintegy 350 ezer forintból vagy még kevesebből kialakítani az otthoni kis edzősarkot.

Elsőre jelentős összegnek tűnhet, de induljunk ki abból, hogy egy átlagos havi konditerembérlet ára havi szinten 20 ezer forint, azaz éves szinten körülbelül 240 ezer forint. Vagyis hosszú távon megtérülhet a befektetés. Na de nézzük, milyen eszközök beszerzését javasolja a 76 éves osztrák sportember. Ehhez szerinte a következőkre van szükség: súlyzórúdra, tárcsákra, guggolókeretre, és egy edzőpadra. Nézzük őket egyenként, kitekintve kicsit az itthoni árakra.

„Könnyű belátni, ha az ember erősebb és fittebb akar lenni, nincs megfelelőbb eszköz a súlyzórúdnál – írta a rendszeresen közzétett hírlevelében. – Nem véletlenül tartják az erőedzés királyának. Szabadon növelhető a súly, nagyon sokoldalú eszköz, és szinte elpusztíthatatlan.”

Itthon körülbelül tizenöt-húszezer forintért már kapunk rudat, de nézzük a többit.

„A rúd már megvan, de kell valami, amit a végére pakolunk. Ez a tárcsák típusától és súlyától függően egyre drágább lehet. Mindenesetre ezek a jól bevált tárcsák nagyszerűen használhatóak.”

Itt már nehezebb belőni az árat, mert ez valóban egyénfüggő. Kiindulásnak talán elég annyi, hogy egy 30 kg-os készlet körülbelül tizenöt-húszezer forint, míg egy-egy tízkilós tárcsa hét-tízezer forint körül mozog. És akkor lássuk, mi a helyzet az erőkerettel?

„A guggolókeret nem nélkülözhetetlen, de nagyon sokat segít abban, hogy biztonságosan és helyesen végezzük az adott gyakorlatot – folytatta. – Ráadásul elég strapabíró, és van hozzá húzódzkodórúd, ami a hátedzésnél igencsak hasznos tud lenni.”

Főleg a kezdőknek nélkülözhető eszköz, de ha akarunk egyet, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, egy nívósabb guggolókeret ára ugyanis százötven-kétszázezer forint körül mozog. Mellesleg elég nagy helyet foglal el, sokaknak emiatt sem feltétlenül optimális otthonra. Ebből a szempontból jóval előnyösebb az edzőpad.

„A fenti három eszköz már elég ahhoz, hogy kellően erőssé váljon az ember, de aki komolyan veszi a testépítést, annak egy padot is be kell szereznie.”

Ennek az ára körülbelül húsz- és százezer forint körül van, persze lehet ennél drágábban is kapni. Más eszközök (kézi súlyzók, kettlebell, húzódzkodórúd, medicinlabda) is hasznosak lehetnek, ám biztos, hogy a Schwarzenegger által javasolt eszközökkel és rendszeres, tudatos edzéssel bárki látványosan növelheti a fizikumát.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.