Bomba formában a BL-elődöntő legerősebb futballistái – képek, videó

A versenyben maradt csapatok leginkább kigyúrt futballistái, akik saját súlycsoportjukban egy testépítőversenyen sem vallanának szégyent.

A Milan az Internazionaléval, a címvédő Real Madrid a Manchester Cityvel játszik a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A mérkőzéseket május 9-én és 10-én, illetve 16-án és 17-én rendezik. Ennek kapcsán megnéztük, kik a négy csapat legerősebb, leginkább kigyúrt futballistái, akik a saját súlycsoportjukban egy testépítőversenyen sem vallanának szégyent.

MILAN: THEO HERNÁNDEZ

Az egyetlen védő az összeállításunkban, és csak azért nem Zlatan Ibrahimovicra esett a választásunk, mert a svéd csatár sérült, és nem tagja a Milan BL-keretének. A francia balbekk a Real Madridtól érkezett 2019-ben, és az erőnléte már a fizikai felméréseken lenyűgözte a milánói stábot. Nem is csoda, hiszen a hírek szerint szabadsága alatt is rendszeresen edz, és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél jobb formában legyen. Az azért meglepő lenne, ha ő lépne elő az elődöntő kulcsfigurájának, de a mezőny legerősebb futballistái között mindenképp ott a helye. Ebben a BL-idényben eddig kilenc mérkőzésen lépett pályára, csak a Chelsea ellen idegenben 3–0-ra elvesztett csoportmérkőzést hagyta ki.

INTERNAZIONALE: ROMELU LUKAKU

A belga csatárra elég csak ránézni, és egyből látszik, mennyire odafigyel az erőnlétére. Egy korábbi cikk szerint ő volt a 2016-os Európa-bajnokság egyik legjobban kigyúrt labdarúgója, és ezen a téren most sem kell szégyenkeznie. Állítása szerint eleinte ő is magas, vékony játékos volt, de amikor Angliába igazolt, elkezdett jobban figyelni a fizikumára. Rendszeresen használ TRX-et, és a medicinlabdás edzéseket is kedveli. Ebben a BL-kiírásban eddig háromszor volt eredményes, a Porto elleni nyolcaddöntőben és a Benfica elleni negyeddöntőben egy-egy gólt szerzett.

REAL MADRID: KARIM BENZEMA

A Real Madrid aranylabdás csatára előszeretettel posztol képeket a konditeremből, de több videó is fent van az edzéseiről. A koronavírus-járvány miatti lezárások alatt is erőszeretettel gyúrt, a végeredmény pedig magáért beszél. Az erőnléte neki is kimagasló, és az utóbbi években a pályán is nagyszerűen teljesít. Különösen igaz ez a fontos mérkőzésekre. A Bajnokok Ligája jelenlegi kiírásában mind a négy gólját az egyenes kieséses szakaszban szerezte, a Liverpool ellen összesítésben 6–2-re megnyert nyolcaddöntőben összesen háromszor volt eredményes.

MANCHESTER CITY: ERLING HAALAND

A csaknem két méter magas norvég csatár az utóbbi években látványos izomtömeget épített. Köztudomású, hogy az étkezésére is nagyon odafigyel, mert bár rengeteget eszik, igyekszik minél több minőségi, háztáji élelmiszert fogyasztani, nemrég pedig azt nyilatkozta, hogy a rendszeres tejivásnak köszönheti az erejét. Bármi is az igazság, ebben a BL-idényben egyelőre ő a főszereplő. Már tizenkét gólnál jár, ebből hetet az egyenes kieséses szakaszban jegyzett, az RB Leipzig ellen ötször, a Bayern München ellen kétszer volt eredményes – igaz, a bajorok ellen büntetőt hibázott a németországi visszavágón.

Haalandról nemrég hosszabban is írtunk, elárulta, hogyan lett 94 kiló, miért eszi meg a marhahúst, és mi az a speciális gyűrű a kezén.

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A Késely családban mindenki rendszeresen mozog és nagy terveket sző
Ne rángassuk a súlyokat! – egyedül építette fel magát a nulláról a vb-címekig
Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Molnár Péter nem zárja ki, hogy valaha visszatér a versenyzéshez
Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.