Molesztálás és drogproblémák után történelmet írna az amerikai Mutáns

Gyerekkorában bántalmazták, később függőséggel küzdött, idén viszont a Mr. Olympia nem is annyira titkos esélyese Nick Walker.

A decemberi Mr. Olympia legnagyobb esélyeseit bemutató cikksorozatunk szereplői közül Nick Walkernek van a legkevesebb esélye a győzelemre, és azzal sem túlzunk, ha azt írjuk, hogy végső sikere elég nagy meglepetés lenne. Mégis több szempontból érdemes foglalkozni vele. Egyrészt Ronnie Coleman az ötödik helyre tippelte, másrészt elég érdekes és tanulságos az életútja. Arról nem is beszélve, hogy gyors fejlődése és berobbanása miatt az egyik legnagyobb ígéretnek tartják a testépítés világában.

A Mutáns becenevű, 28 éves amerikai sportoló tavaly megnyerte a második legrangosabb versenynek számító Arnold Classicot, a Mr. Olympián pedig az ötödik helyen végzett. Ez már önmagában elismerésre méltó, úgy meg főleg, ha tudjuk, mekkora trauma érte őt kiskorában.

Gyerekkorában molesztálták, ezek után pedig senkiben sem tudott megbízni, jóformán teljesen magányosan élt, majd sok sorstársához hasonlóan ő is a drogokhoz és az alkoholhoz menekült – azt gondolta, ez lehet az egyetlen kiút a szenvedésből. Szerencsére idővel belátta, hogy nagyon rossz úton jár, és a különböző tudatmódosító szerek helyett rákapott a testépítésre és a súlyok emelésére.

A gyerekkori traumáit természetesen sohasem felejti el, ahogy az azt követő nehéz időszakot sem, de igyekszik minél kevesebbet gondolni életének ezen szakaszaira.

„Minden sötét alagút végén ott van a fény, csak meg kell találni. De ezt senki sem leli meg helyetted” – idézte őt a fitnessvolt.com

Így változott Nick Walker 18 és 28 éves kora között – Fotók: Instagram / nick_walker39

Sokáig persze nehezen beszélt a gyerekkoráról, és volt, aki azt javasolta neki, hogy nem is túl szerencsés, ha felfedi a múltját. Ő azonban úgy érezte, hogy a története sok emberre inspirálóan hathat.

„Kezdetben kínos volt beszélni róla, de amikor láttam, mennyi embert motiválok, úgy döntöttem, hasznos lesz, ha elmesélem a történetemet – mondta a muscleandfitness.com-nak. – Ez bizonyos szempontból mindenkinek kapaszkodót jelenthet. Bárki erőt meríthet abból, ha látja, hogyan győztem le a nehézségeket, és nem engedtem, hogy irányítsanak.”

Bár az első versenyén saját bevallása szerint is borzalmasan teljesített, a közönség hatalmas ovációval fogadta a próbálkozását, ez pedig még nagyobb lökést adott neki.

Idővel elkezdett versenyeket nyerni, majd jött az eddigi legnagyobb sikere, a tavalyi Arnold Classic-diadal, amit úgy nyert meg, hogy életében először indult a versenyen. A legfőbb cél pedig mi más is lehetne, mint a Mr. Olympia, és ezek után már nem számítana szenzációnak, ha ott is a dobogón végezne.

„Szeretnék annyi Mr. Olympiát nyerni, amennyit csak lehet. Ha megnyerném egyszer a versenyt, és, mondjuk, kétszer az Arnold Classicot, alighanem örökre beírnám magam a sportág történelemkönyvébe. Ami az idei versenyt illeti, nagyon izgatott vagyok. A magabiztosságommal sohasem volt probléma, de olyan erős a mezőny, hogy igazán senki sem érezheti magát biztonságban. Most is van persze egy-két nagy esélyes, de van néhány sötét ló, akinek minden esélye megvan, hogy a semmiből felemelkedjen, és sokkolja a világot” – mondta a breakingmuscle.com-nak.

A Mr. Olympiát felvezető sorozatunk korábbi részében a Perzsa Farkasról írtunk.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.