Molesztálás és drogproblémák után történelmet írna az amerikai Mutáns

Gyerekkorában bántalmazták, később függőséggel küzdött, idén viszont a Mr. Olympia nem is annyira titkos esélyese Nick Walker.

A decemberi Mr. Olympia legnagyobb esélyeseit bemutató cikksorozatunk szereplői közül Nick Walkernek van a legkevesebb esélye a győzelemre, és azzal sem túlzunk, ha azt írjuk, hogy végső sikere elég nagy meglepetés lenne. Mégis több szempontból érdemes foglalkozni vele. Egyrészt Ronnie Coleman az ötödik helyre tippelte, másrészt elég érdekes és tanulságos az életútja. Arról nem is beszélve, hogy gyors fejlődése és berobbanása miatt az egyik legnagyobb ígéretnek tartják a testépítés világában.

A Mutáns becenevű, 28 éves amerikai sportoló tavaly megnyerte a második legrangosabb versenynek számító Arnold Classicot, a Mr. Olympián pedig az ötödik helyen végzett. Ez már önmagában elismerésre méltó, úgy meg főleg, ha tudjuk, mekkora trauma érte őt kiskorában.

Gyerekkorában molesztálták, ezek után pedig senkiben sem tudott megbízni, jóformán teljesen magányosan élt, majd sok sorstársához hasonlóan ő is a drogokhoz és az alkoholhoz menekült – azt gondolta, ez lehet az egyetlen kiút a szenvedésből. Szerencsére idővel belátta, hogy nagyon rossz úton jár, és a különböző tudatmódosító szerek helyett rákapott a testépítésre és a súlyok emelésére.

A gyerekkori traumáit természetesen sohasem felejti el, ahogy az azt követő nehéz időszakot sem, de igyekszik minél kevesebbet gondolni életének ezen szakaszaira.

„Minden sötét alagút végén ott van a fény, csak meg kell találni. De ezt senki sem leli meg helyetted” – idézte őt a fitnessvolt.com

Így változott Nick Walker 18 és 28 éves kora között – Fotók: Instagram / nick_walker39

Sokáig persze nehezen beszélt a gyerekkoráról, és volt, aki azt javasolta neki, hogy nem is túl szerencsés, ha felfedi a múltját. Ő azonban úgy érezte, hogy a története sok emberre inspirálóan hathat.

„Kezdetben kínos volt beszélni róla, de amikor láttam, mennyi embert motiválok, úgy döntöttem, hasznos lesz, ha elmesélem a történetemet – mondta a muscleandfitness.com-nak. – Ez bizonyos szempontból mindenkinek kapaszkodót jelenthet. Bárki erőt meríthet abból, ha látja, hogyan győztem le a nehézségeket, és nem engedtem, hogy irányítsanak.”

Bár az első versenyén saját bevallása szerint is borzalmasan teljesített, a közönség hatalmas ovációval fogadta a próbálkozását, ez pedig még nagyobb lökést adott neki.

Idővel elkezdett versenyeket nyerni, majd jött az eddigi legnagyobb sikere, a tavalyi Arnold Classic-diadal, amit úgy nyert meg, hogy életében először indult a versenyen. A legfőbb cél pedig mi más is lehetne, mint a Mr. Olympia, és ezek után már nem számítana szenzációnak, ha ott is a dobogón végezne.

„Szeretnék annyi Mr. Olympiát nyerni, amennyit csak lehet. Ha megnyerném egyszer a versenyt, és, mondjuk, kétszer az Arnold Classicot, alighanem örökre beírnám magam a sportág történelemkönyvébe. Ami az idei versenyt illeti, nagyon izgatott vagyok. A magabiztosságommal sohasem volt probléma, de olyan erős a mezőny, hogy igazán senki sem érezheti magát biztonságban. Most is van persze egy-két nagy esélyes, de van néhány sötét ló, akinek minden esélye megvan, hogy a semmiből felemelkedjen, és sokkolja a világot” – mondta a breakingmuscle.com-nak.

A Mr. Olympiát felvezető sorozatunk korábbi részében a Perzsa Farkasról írtunk.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hatalmas bukás után kiváló terápia, ha mielőbb újra bringára pattanunk
Új kategóriájában a legjobb hatba kerülés a magyar testépítő álma a Mr. Olympián
Káprázatos eredmények születtek a valenciai maratonin
A fanatizmusnak nincs határa: 58 kilométert futott egy sima körforgalomban
Rengeteg edzés és szigorú diéta: nehéz, de kifizetődő az út a szuperhőssé válásig

Videók

Akikben nincs félelem: veszélyes sportágak elképesztő pillanatai
Nem kell lépcső, nem kell lift: néhány másodperc alatt irány az épületek teteje!
Elképesztő sportos pillanatok, amelyek rácáfolnak mindenféle fizikai törvényre

Hegymászás

Klein Dávid: a Tátra kiismerhetetlen, ahol még számos jelentős célt lehet elérni
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását
Magyarok a világ tetején: Erőss Zsolt sikere új távlatokat nyitott

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.