Rhoden nélkül rendezik a Mr. Olympiát

Nem lesz ott az idei Mr. Olimpián a tavalyelőtti győztes Shawn Rhoden, aki egy elhúzódó bírósági ügye miatt kénytelen kihagyni a profi testépítők legrangosabb világeseményét.

Mint arról több hírforrás is beszámolt, idén Shawn Rhoden nélkül rendezik meg a Mr. Olympiát, amelynek az egyesült államokbeli Las Vegas ad otthont december 17. és 20. között, mivel a sztár ellen eljárás folyik szexuális zaklatás miatt.

Bár rajongói még emésztik a szomorú hírt, Rhoden rendkívül derűlátóan, ám kissé félreérthetően nyilatkozott hivatalos Instagram-oldalán.

„Vedd körbe magad tettre kész, törtető, mindenre elszánt és pénzéhes emberekkel! Olyanokkal, akik a végsőkig kitartanak, hogy megvalósítsák álmukat. A szerencse forgandó, de összpontosíts a céljaidra, legyél optimista és mindenre elszánt! Még csak most jön a java” – szól a bejegyzés.

A posztot kísérő videofelvételen jól látszik, hogy távolmaradása ellenére akkora elánnal dolgozik az edzőteremben, mintha versenyre készülne. Erre azonban – legalábbis a Mr. Olympiára – 2021-ig várnia kell.

„Jelenleg hivatalos eljárás folyik ellenem, amelyen minél előbb túl szeretnék lenni. Amikor legközelebb színpadra állok, semmi sem akadályozhat meg, hogy én legyek a legjobb, és nem engedem, hogy eltereljék a figyelmemet a versenyzésről.

Az idei Mr. Olympiát azonban ki kell hagynom. Csak hogy mindenki jól értse: százszázalékos állapotban szeretnék visszatérni, úgy, hogy Damoklész kardja nem lebeg a fejem felett. Nekem mindennél többet jelent a versenyzés, így amikor magam mögött hagyom a rossz emlékeket, egy új Shawn Rhodent láthattok majd, aki nemcsak a testépítésben, hanem a magánéletében is más lesz. Addig is úgy edzek, mintha mi sem történt volna, mert tudom, hogy meglesz a befektetett munka gyümölcse, és hamarosan eljön a pillanat, amikor csak én leszek a színpadon” – mondta egy interjúban a testépítő.

A közhiedelemmel ellentétben nem Arnold Schwarzenegger nyert legtöbb alkalommal a Mr. Olympián. Bár „Arnie” hétszer bizonyult a legjobbnak, 1984 és 1991 között az amerikai Lee Haney, míg 1998 és 2005 között a szintén egyesült államokbeli Ronnie Coleman nyolc-nyolc egymást követő győzelmet tudhatott magáénak.
A Mr. Olympia eddigi győzteseinek nevét ide kattintva olvashatják el.

Ha már Mr. Olympia: nemrég számolt be hivatalos Facebook-oldalán a korábbi hétszeres bajnok Arnold Schwarzenegger, hogy kisebb szívműtéten esett át egy clevelandi klinikán. Kalifornia állam korábbi kormányzója ugyanis új aortabillentyűt kapott, amely már együtt működhet a nemrégiben beültetett tüdőartéria-billentyűjével.

Eddig összesen 21 testépítő – köztük a tavalyi győztes amerikai Brandon Curry – kvalifikálta magát az óriási érdeklődésre számot tartó eseményre, amelyet 1965 óta minden évben megrendeznek.

A 2020-as Mr. Olympiára eddig kvalifikált testépítők névsora:

William Bonac (Hollandia), Rafael Brandao (Brazília), Maxx Charles (Egyesült Államok), Hadi Csupan (Irán), Brandon Curry (Egyesült Államok), Nathan DeAsha (Nagy-Britannia), Mamdu Elszbiaj (Egyiptom), Regan Grimes (Kanada), Phil Heath (Egyesült Államok), James Hollingshead (Nagy-Britannia), Dexter Jackson (Egyesült Államok), Hunter Labrada (Egyesült Államok), Li Szung Dzsul (Dél-Korea), Cedric McMillan (Egyesült Államok), Juan Morel (Egyesült Államok), Lukás Osladil (Csehország), Justin Luis Rodriguez (Egyesült Államok), Antoine Vaillant (Kanada), Iain Valliere (Kanada), Akim Williams (Egyesült Államok), Roelly Winklaar (Curacao)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.