Blogra futottunk: a lelki nyugalom titka a küszöbteszt

Lehet készülni edzővel, lehet futni nem személyre szabott penzumok alapján – egy biztos, aki nem sajnálja az energiát a mozgásra, boldogabb ember lesz.

Nagyszerű időszakot élek meg a futást tekintve! Természetesen nem egyszerű a heti három edzést megoldani, de egyértelműen látszik, hogy szükségem van rá, mint egy falat kenyérre, több szempontból is. Egyfelől elég stresszes napjaim vannak munkafronton, amit hihetetlen módon balanszíroz az edzés, amely feltölt, és energiát ad; másrészt hétről hétre javulok, erősödöm, gyorsulok, ami rendkívül boldoggá tesz, jókedvem lesz tőle, és magabiztossá is tesz. Rendkívül hálás vagyok a sorsnak, hogy összehozott az edzőmmel, mert a közös munka teszi ezt lehetővé.

De nézzük sorjában…

Hétköznapi esetben nyilván nem jutna eszembe, hogy reggel negyed hétkor elautózzak a Duna-partra, hogy ott küszöbtesztet fussak.

Mivel futásról van szó, és ez volt a feladat, nincs mese, mentem. A teszt is tökéletesen kikapcsolta az agyamat, hiszen végig koncentrálnom kellett, mit, hogyan és mikor csinálok, milyen tempóban fussak, milyen ütemet diktáljak, hogy bírjam. Kora reggel szinte üres volt a sétány, no de az igazi csoda az edzés után következett, amikor úgy döntöttem, ha már ott vagyok, lemegyek a partra, és ott nyújtok. Lesétáltam, és akkor éreztem, milyen gyönyörű ez a világ: senki sem volt rajtam kívül a parton, leszámítva néhány tőkés récét, amelyek a part szélén ücsörögtek. Kinéztem egy félig kidőlt fát a nyújtáshoz, s közben a Dunát figyeltem. A viszonylag alacsony vízállás miatt elég széles volt a part, és az egyetlen hang, ami megütötte a fülemet, a fákról hulló levelek nesze volt.

Olyan nyugalom és boldogság járt át, hogy egész napra feltöltődtem, s bár az edzés után késő estig dolgoztam, nyomokban sem voltam fáradt, annyira jót tett a reggeli edzés – pedig a lelkemet is kihajtottam 🙂

A következő alkalom is nehéz feladatot tartogatott, így ismét egy órán keresztül a Duna mellett edzettem, mindvégig koncentrálva a Krátky Egon által írt edzéstervre. Ekkor is kihajtottam magam, jóleső fáradtsággal kocogtam vissza az autómhoz, s ismét hihetetlen elégedettség és boldogság járt át. Nagyon élvezem ezt az időszakot, csodás pillanatokat élek meg futás közben és után, s olyan lelkesedéssel tudok erről másnak is mesélni, hogy van, aki emiatt indul neki kora reggel a futásnak!

21097KK.WORDPRESS.COM
Koffein Kapitány a pontosan megtervezett edzésmunka ellenére szépen belefutott a túledzettség csapdájába, pedig milyen jó volt olvasni, hogy nagyszerűen megy neki a futás! Most jön némi kényszerpihenő, de remélhetőleg az év végi versenyen el tud indulni. A túledzettség folyamatáról olvashatunk elemzést, ami másnak is intő jel lehet, meddig szabad a húrokat feszegetni!

BARATRUNNING.COM
A szerző szinte hazai pályán indult a zempléni Kőkapu Trail félmaratoni távján. Mivel az emelkedők az erősségei, egy ilyen szakaszon sikerült az egyik fontos előzése, és végig stabilan, jó tempóban tudott versenyezni. Összetettben a hetedik, kategóriájában pedig az elsőt helyet szerezte meg.

NEMMARATONMAN.HU
A szerző próbálja a lehető legtöbbet kihozni a futásból a sűrű hétköznapok alatt: félmaratonira készül a Garmin egyik edzéstervével. Hetente három alkalommal elég kemény edzéseket diktál neki Jeff (ő volt a legszimpatikusabb az edzésnaplózó alkalmazásban választható trénerek közül), de az új cipő és a célversenynek kitűzött januári bécsi kihívás szárnyakat ad!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Több százan vettek részt a 3 napos Csömöri Bringafesztiválon
A szembeszél és a szintkülönbség sem törte meg a lendületét Kassától Miskolcig
Azt hitte, nem bírja végig, és még őt magát is meglepte, hogy folytatni tudta
Hetvenévesen úgy futotta le a száz métert, hogy leesett a nézők álla
A triatlon a szabadidősportban is hódít

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.