Blogra futottunk: a lelki nyugalom titka a küszöbteszt

Lehet készülni edzővel, lehet futni nem személyre szabott penzumok alapján – egy biztos, aki nem sajnálja az energiát a mozgásra, boldogabb ember lesz.

Nagyszerű időszakot élek meg a futást tekintve! Természetesen nem egyszerű a heti három edzést megoldani, de egyértelműen látszik, hogy szükségem van rá, mint egy falat kenyérre, több szempontból is. Egyfelől elég stresszes napjaim vannak munkafronton, amit hihetetlen módon balanszíroz az edzés, amely feltölt, és energiát ad; másrészt hétről hétre javulok, erősödöm, gyorsulok, ami rendkívül boldoggá tesz, jókedvem lesz tőle, és magabiztossá is tesz. Rendkívül hálás vagyok a sorsnak, hogy összehozott az edzőmmel, mert a közös munka teszi ezt lehetővé.

De nézzük sorjában…

Hétköznapi esetben nyilván nem jutna eszembe, hogy reggel negyed hétkor elautózzak a Duna-partra, hogy ott küszöbtesztet fussak.

Mivel futásról van szó, és ez volt a feladat, nincs mese, mentem. A teszt is tökéletesen kikapcsolta az agyamat, hiszen végig koncentrálnom kellett, mit, hogyan és mikor csinálok, milyen tempóban fussak, milyen ütemet diktáljak, hogy bírjam. Kora reggel szinte üres volt a sétány, no de az igazi csoda az edzés után következett, amikor úgy döntöttem, ha már ott vagyok, lemegyek a partra, és ott nyújtok. Lesétáltam, és akkor éreztem, milyen gyönyörű ez a világ: senki sem volt rajtam kívül a parton, leszámítva néhány tőkés récét, amelyek a part szélén ücsörögtek. Kinéztem egy félig kidőlt fát a nyújtáshoz, s közben a Dunát figyeltem. A viszonylag alacsony vízállás miatt elég széles volt a part, és az egyetlen hang, ami megütötte a fülemet, a fákról hulló levelek nesze volt.

Olyan nyugalom és boldogság járt át, hogy egész napra feltöltődtem, s bár az edzés után késő estig dolgoztam, nyomokban sem voltam fáradt, annyira jót tett a reggeli edzés – pedig a lelkemet is kihajtottam 🙂

A következő alkalom is nehéz feladatot tartogatott, így ismét egy órán keresztül a Duna mellett edzettem, mindvégig koncentrálva a Krátky Egon által írt edzéstervre. Ekkor is kihajtottam magam, jóleső fáradtsággal kocogtam vissza az autómhoz, s ismét hihetetlen elégedettség és boldogság járt át. Nagyon élvezem ezt az időszakot, csodás pillanatokat élek meg futás közben és után, s olyan lelkesedéssel tudok erről másnak is mesélni, hogy van, aki emiatt indul neki kora reggel a futásnak!

21097KK.WORDPRESS.COM
Koffein Kapitány a pontosan megtervezett edzésmunka ellenére szépen belefutott a túledzettség csapdájába, pedig milyen jó volt olvasni, hogy nagyszerűen megy neki a futás! Most jön némi kényszerpihenő, de remélhetőleg az év végi versenyen el tud indulni. A túledzettség folyamatáról olvashatunk elemzést, ami másnak is intő jel lehet, meddig szabad a húrokat feszegetni!

BARATRUNNING.COM
A szerző szinte hazai pályán indult a zempléni Kőkapu Trail félmaratoni távján. Mivel az emelkedők az erősségei, egy ilyen szakaszon sikerült az egyik fontos előzése, és végig stabilan, jó tempóban tudott versenyezni. Összetettben a hetedik, kategóriájában pedig az elsőt helyet szerezte meg.

NEMMARATONMAN.HU
A szerző próbálja a lehető legtöbbet kihozni a futásból a sűrű hétköznapok alatt: félmaratonira készül a Garmin egyik edzéstervével. Hetente három alkalommal elég kemény edzéseket diktál neki Jeff (ő volt a legszimpatikusabb az edzésnaplózó alkalmazásban választható trénerek közül), de az új cipő és a célversenynek kitűzött januári bécsi kihívás szárnyakat ad!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Hét nap alatt hét maratonit teljesített Miamiban a kreatív magyar futó
A gyógyulás hozta az életébe a rendszeres sportot, meg sem állt a maratoni távig
Aki egyszer kipróbálja, azt rabul ejti, de drága mulatság a fából készült kerékpár
Elképesztő: 237 maratoni mezítláb, 390 liter véradomány
Cseke Lilla: a legjobb futótippek karácsony előtt

Videók

Akikben nincs félelem: veszélyes sportágak elképesztő pillanatai
Nem kell lépcső, nem kell lift: néhány másodperc alatt irány az épületek teteje!
Elképesztő sportos pillanatok, amelyek rácáfolnak mindenféle fizikai törvényre

Hegymászás

Klein Dávid: a Tátra kiismerhetetlen, ahol még számos jelentős célt lehet elérni
Testvére tragédiája sokáig beárnyékolta a legendás Messner pályafutását
Magyarok a világ tetején: Erőss Zsolt sikere új távlatokat nyitott

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők
Öt remek tipp a könnyű karintiai túrázáshoz
Utazzon Karintiába: evezős túra a Dráván vagy 36 hajtűkanyar a panorámaúton

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.