BLOGRA FUTOTTUNK Erre a kétszáz kilométerre vártunk!

Mi más, mint az Ultrabalaton kerül fókuszba az aktuális blogszemlében, hiszen Hédi is indul a magyar tengert megkerülő futáson, amelyre sok ezer hobbisportoló már május óta készül- türelmesen várt rájuk a több, mint kétszáz kilométer.

Eljött a futóév várva várt versenye, az Ultrabalaton! Eddig olyan távolinak tűnt, hogy májusról el lett halasztva, s hogy majd októberben lesz a rajt, de aztán rádöbbentem, elszaladt az idő, s október első hétvégéjén nekivágunk a 222 kilométeres távnak. Az élet úgy hozta, hogy végül tíztagú csapattal indulunk, illetve lesz még három bátor harcos, aki nekivág a kihívásnak és fejenként 74 kilométert teljesít! Sajnos a mi nagyobb létszámú csapatunk a vírushelyzet miatt úgy döntött, nem együtt kerüljük meg a tavat, ez most nem az az időszak, hogy körülbelül huszonkét órán keresztül együtt zötykölődjünk összezárva, de megoldjuk, hogy támogassuk, biztassuk egymást. Emiatt a legnehezebb feladata a biciklis kísérőnknek lesz, nem mindenki találkozhat majd vele a váltó- és frissítőpontokon, hogy segítsük őt, amivel csak lehet (és ne csak ő minket), a kihívása így éjszaka lesz idén igazán extrém, de remélhetőleg ugyanolyan parádésan letekeri a 222 kilométert, mint a korábbi években!

Ami az UB kapcsán a mumus: az eső, az égi áldás májusban is rendszeresen lecsapott, de mint tudjuk a májusi eső aranyat ér, azt viszont nem tudom, mi a helyzet az októberivel…

No, de majd kiderül hamarosan, mi nagyon izgatottan vártuk már a rajtot! S ne feledjük, az UB-val párhuzamosan zajlik a szintúgy népszerű Vadlán Ultra terepverseny, amelyen a blogszemle „társzerzője”, Kremlicza Levi indul, mondjuk, ő kicsivel többet fut mint mi, a 108 kilométeres távon teszi próbára magát.

Hatalmas nagy hajrá minden versenyzőnek!

BARATRUNNING.COM

A 18 kilométeres, Nagykovácsiban megrendezett terepfutóversenyről írt beszámolót a szerző, aki hatodik helyezést ért el a kategóriájában. De nemcsak erről lesz szó, hanem az is kiderül, hogy mit jelent az ACSK-elv!

 

HOSSZUTAVFUTONAPLOJA.BLOG.HU

A szerző március óta nem írt bejegyzést a blogjára, de most elérkezettnek látta az időt, hogy az elmúlt hónapok futásait (és nem futásait) megossza a követőkkel.

Nem könnyű a visszatérés, főleg néhány felszedett kilóval, de a lelkesedés és kitartás megvan, így az év végéig tele a naptár futóeseményekkel!

 

LEOTHEFIRST.BLOGSPOT.COM

Középtávú triatlonversenyről olvashatunk beszámolót, az úszás távja 1,9, a kerékpáré 90, a futás 21 kilométer volt. A nagy meleg nem kedvezett a szerzőnek, azonban 5:59 óra alatt sikerült teljesítenie a versenyt!

 

ULTRAKELEK.WEBNODE.HU

A szerző, Hernádi László egyéniben indul az Ultrabalatonon, az erről készült bejegyzését eddig babonából nem rakta ki. De talán most már tényleg kijelenthető, hogy nem jön semmi közbe, és lehet versenyezni a Balaton körül! Az írás egyik érdekes része a jóval korábbi Ultrabalatonról (2005) készült blog idézése.

Elgondolkodtató, milyen fejlődésen ment keresztül nemcsak a verseny, hanem az egész sportág, a versenyzők és a szervezés is.

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Előzzük meg a bajt!

KREMLICZA LEVENTE

Az apróbb sérülések szinte hozzátartoznak a futók életéhez, de nagyon sok probléma elkerülhető lenne, ha a hobbisportolók nem csak akkor kezdenének foglalkozni magukkal, ha már fáj valami. A helyesen végzett hengerezés, labdás lazítás, erősítés, nyújtás mind-mind segít, hogy elkerüljük a sérüléseket. A folyamatos intenzív terhelés merevvé, „csomóssá” teszi az izmokat, emiatt gyakran letapadások jönnek létre, ott pedig gyulladtak lehetnek a területek. Ez és az aszimmetriából fakadó félreterhelések együtt előbb-utóbb problémát okozhatnak. Kisebb aszimmetria az egészséges emberekben is van, sőt félre is terhelünk, de a mérték nagysága nem mindegy, ha nagyon felborul a mozgás egyensúlya, akkor az egyik terület túl lesz terhelve. Ezért fontos, hogy foglalkozzunk az aktív regenerációval, erősítéssel, testünk karbantartásával. Ehhez időnként érdemes szakember segítségét kérni, a jó edző, masszőr, gyógytornász sokat tehet azért, hogy gond nélkül űzhessük szeretett sportunkat.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni
Tekerj otthon, sportolj akár esőben is
Idén is minden adva volt a jó élményhez a Vivicittán
Edzeni legalább annyira szeret, mint versenyezni, nagy célokat tűzött ki maga elé az évre
23 569 résztvevő és magyar győzelmek a 39. Telekom Vivicittán

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.