Blogra futottunk – futócipő-választás: fehéret vagy feketét?

Új év – új futócipő, és nyilván sokan megvárták a januári akciókat, hogy 2023-ban újra gond nélkül taposhassák a kilométereket! Vajon az számít, hogy milyen színű az új futócipő?

Új év, új kudarcok – viccelődtünk egymás közt a baráti társaságban, de őszintén szólva, mivel egész jól sikerült a múlt évem, ezért inkább bizakodó vagyok. Tehát új év, új remények, új kihívások – ja, és új cipő! Igen, igen, eljött újfent az idő a futócipő lecserélésére, és ahogy a megfontolt, okos, előrelátó vásárló teszi (khm…), megvártam az év elejei leárazásokat. Így is szemérmetlen összeget hagytam a törzshelyemen, de mivel remek akciók voltak, ezért minden lelkiismeret-furdalás nélkül fizettem. Amúgy egy edzőcipővel már régóta szemeztem, de mivel nem futócipő, így azt a TRX-órákra vettem meg, ugyanis a teremedzésekre mindig a kiszuperált futócipőimet mostam ki, és azokat használtam, illetve hordtam, de sajnos az elmúlt pár évben már ki is lyukasztom őket. Hiába, ma már nem olyan masszívak a futócipők, mint korábban, egy év alatt teljesen leamortizálom, bezzeg a nyolc éve vásárolt Salomon terepcipőmnek a mai napig semmi hibája nincs, azt leszámítva, hogy futásra már nem alkalmas. Ebben bizony benne van az anyag, nem kopik, nem szakad, a fűzője is rendben van.

Az eddig használt futócipőben még nyáron estem egyet, megsérült az orránál, a kis szálszakadásból mára lyuk lett, ráadásul 1200 kilométert letudtam benne, szóval itt volt az idő a váltásra.

Nem szoktam sokat vacakolni a vásárláskor, de most legalább tizenöt doboz volt körülöttem, és nehezen találtam rá az igazira. A márka fix már évek óta, a típus nem nagyon érdekel, mert úgyis változtatnak rajta, ezért nem ragaszkodom semmihez – kényelmes legyen, ez a lényeg. A futócipőnél nem törekszem a szépségre (persze örülök, ha nemcsak kényelmes, de gyönyörű is), s ha lehet, akkor sötét színűt veszek. Most éppen az okozott problémát, hogy ami jó lett volna, az vagy fehér, vagy halványabb árnyalatú volt, ami a téli időben annyira nem praktikus, mert bokáig sárosan szoktam hazaérni. Mivel egyik fekete típus sem volt az igazi, elengedtem a színkérdést, és egy halvány almazöld Nike Pegasus 38 lett a kiválasztott. Úgy éreztem, ez tökéletesen illik a lábamra, nagyon könnyű, jó a fűzője, és ráadásul kivételesen szép. Hogy pár hét múlva hogy néz majd ki? Na, az már más kérdés. Azóta felavattam, és mivel edzés közben elfeledkeztem arról, hogy új cipő van a lábamon, jelzi, jól választottam. Remélem, sok új futóélményt szerzünk majd, rajtam nem múlhat!

GYEREFUTNI.COM
S ha már a vásárlásról írtam, itt van mindjárt egy bejegyzés Krátky Egontól, aki segít eligazodni a bizonytalanoknak, hogy milyen futócipőt is vegyenek maguknak. A talppal kapcsolatos problémákról is sokat megtudhatunk, és arról is, milyen megoldások vannak a javulásra!

NEMMARATONMAN.HU
A szerző nem könnyen oldja meg a futást, ráadásul év végén még egy betegség is közbeszólt, pedig nemsokára félmaratont fut Bécsben, amire szeretne rendesen felkészülni. És nemsokára még kevesebb ideje lesz az edzésekre – hogy pontosan miért, az is kiderül a bejegyzésből.

ZERGETALPAK (Facebook)
A szerző a január elejei kellemes melegben Dobogókőn kirándult, erről írt beszámolót, amely remek kedvcsináló azoknak, akik szeretnek viszonylag rövid, de érdekes útvonalakat bejárni. Az írásból azt is megtudhatjuk, honnan ered a Zsivány-sziklák elnevezése, és mikor érdemes ezen a szakaszon kirándulni. A helyszínen készült fotók is meghozzák a kedvet egy kis túrázáshoz.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.