Róma: koronavírus miatt futóstop

A járvány miatt március végén elmarad a római maratoni is. A magyar futók szomorúak, sokan jelentős összeget vesztenek – és már felvetődött a „csalódottaknak” szervezett pótmaratoni gondolata is.

A farsangi időszak legnagyobb fesztiválja, a velencei karnevál után újabb nagy tömegeket megmozgató eseményt kellett Olaszországban lemondani, a római maratonit.

A március elejére tervezett tokiói maratonit követően a szabadidős sportolók legnagyobb szívfájdalmára tehát az Örök Városban sem lesz nagy futás, a március 29-ére kiírt futófesztivált törölni kellett a versenynaptárból.

Minden szereplő, aki érvényes, befizetett nevezéssel rendelkezik, a jövő évben automatikusan jogosult a versenyen való indulásra, ám a befizetett szállások árát elveszítik a sportolók, akik mindent lefoglaltak és leszerveztek a verseny idejére.

Természetesen magyar résztvevői is lettek volna a kihívásnak, egyikük – név nélkül nyilatkozva – elmondta, milyen érzés volt megtudni, hogy elmarad a már leszervezett római útjuk, és nem futhatnak az „álommaratonin” sem: „A szomorúságon kívül az anyagi veszteséggel is számolnunk kell, ráadásul a repülőjáratunkat is törölték, igaz, annak az árát legalább visszautalja a légitársaság. Négy napra mentünk volna, így az előre befizetett szállásköltség, s mellette a vatikáni belépőnk ára is elveszik. Sokként ért minket ez az egész történet, nagyon elkeseredtünk, mert ez a római utazás közös ajándék volt karácsonyra, ráadásul ez a verseny lett volna a férjem első maratonija is. Az utolsó pillanatig reménykedtünk, főleg annak fényében, hogy mi a koronavírustól egyáltalán nem tartunk. Vigasztalásképpen szeretnék szervezni egy pótmaratonit, elsősorban majd a hozzánk hasonlóan pórul járt futóknak, akik lemaradtak valamelyik versenyről ebben az időszakban.”

Időközben a párizsi maratoni főszervezői is bejelentették, az eredetileg április 5-ére tervezett futóversenyt elhalasztják, az új dátum október 18. Tokió és Róma után tehát újabb világváros kényszerült arra, hogy lemondja az utcai futóversenyt.

Kérdéses, hogy az április 19-ére meghirdetett bécsi maratonit, amely egyben az országos magyar maratoni bajnokság is lenne, megrendezik-e.

Csupasport-magazin: A nehéz pályák nagymenője

Vas Kata Blanka igazi vagány csaj, imádja a nehéz pályákat – de voltaképpen minden bringás szakágban otthon érzi magát. Ha pedig már sok az edzés, kikapcsolódásként elmegy a családdal – bringázni!
Erről és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

Ami érdekes, hogy az április 5-ére kiírt Milano Marathon szervezői egyelőre nem tettek közzé nyilatkozatot.

Magyarországon egyelőre elképzelhetetlennek tűnik, hogy az olaszországihoz hasonló helyzet alakuljon ki, de a legrangosabb hazai terepfutóverseny, az Ultra-Trail Hungary főszervezője, Csányi „Csanya” is aggódik a verseny lebonyolítása miatt, s a verseny honlapján a következőket írta:

„Mint azt már bizonyára tudjátok, a világ számos részén töröltek sporteseményeket a koronavírus (COVID-19) miatt. Az UTH rendezői március 4-én megbeszélést tartottak, melyen a következőket határozták meg: az első és legfontosabb, mi arra készülünk, hogy az előzetes menetrend szerint rendezzük meg a versenyt. A koronavírus további terjedése bizonytalan. Figyelemmel kell kísérnünk a vírus terjedését Magyarországon és a világ többi részén, és ezt javasoljuk nektek is. Készülnünk kell a legrosszabb verzióra is, a verseny törlésére. Mivel a verseny napjáig még csaknem három hónap van hátra, így jelenleg nem látjuk indokoltnak a verseny szabályainak módosítását, kivéve a lemondási és a vis major szabályokat.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

A tarahumara csodafutók titka évszázadok óta megfejthetetlen
Otthon, Erdélyben még kesztyűben futott, Horvátországban 27 fok várt rá
A lengyel pletykák igazak: jó Magyarországon versenyezni
Kitartásának köszönhetően sikert sikerre halmoz az akadályversenyeken
Vonzotta a nyaraló és a pihenés, de legyőzte saját magát, és második lett az Ub-n

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Minden férfi szerelmes volt belé, ő viszont csak a hegyekbe: az első nő a K2-n
Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.