Blogra futottunk – Yours Truly: banánfirkák, sütik és Scooter!

Négyszer 2800 méter: blogszörfösünk a betegsége után kicsivel több mint tizenegy kilométert vállalt a Dunakeszin rendezett Yours Truly távjaiból (25 és 50 kilométer), egyúttal ráérzett, mennyire klassz ez a közösségi kihívás.

A héten szabadon futkoshattam, nem volt még edzéstervem a betegség után, így aztán vasárnap adta magát, hogy részt vegyek Dunakeszin a Yours Truly kihívásán. Természetesen nem a 25 és 50 kilométeres távot céloztam meg, csupán három-négy karikát terveztem lefutni a 2.8 kilométeres körből. Bitliszbá’ (Bakos Gábor) minden alkalommal szívét-lelkét beleteszi a szervezésbe csapatával, úgyhogy náluk jó közösségben, családias hangulatban futhatnak egy jót a részvevők. A rajt előtt nagyjából tizenöt perccel értem a helyszínre, ezt éppen elég volt ahhoz, hogy ráhangoljam magam a távra, kicsit dideregtem a többiekkel, aztán indultunk is. Az első kör hamar lement, a második elején eldöntöttem, hogy négyet biztos lefutok, amikor is a hetek óta állandósult csípőfájdalom mellé bejelzett a bal vádlim is. Valószínűleg a kettő összefügg egymással, nyilván nem úgy futok a deréktáji gond miatt, mint ahogy kellene. Határozottan felszólítottam magam, hogy ne foglalkozzak a problémákkal, végre futhatok, ez a lényeg. Azonban a harmadik körben kezdett nagyon lehúzni a fájdalom, és elkezdtem győzködni magam, elég lesz nekem a három kör, minek erőlködjek.

Persze tudtam, hogy utólag gagyinak érzem magam, ha megalkuszom, ezért úgy döntöttem, itt az ideje a motivációs zenének, ezért beraktam a fülesem, és a jó öreg Scootert hívtam segítségül.

Felnyomtam a hangerőt, hadd szóljon, és éreztem, megteszi hatását: elkezdtem gyorsítani, majd az emelkedőn előzgettem is. Már nem volt kérdés a negyedik kör, szépen futottam, egész jó tempót tudtam menni, és úgy éreztem, a fájdalom is múlik, „csak” a vádlimra kellett figyelni. Ha lett volna még időm, talán az ötödik kör is összejön, na de ne legyek telhetetlen, ez így pont jó és elég volt. Nagyon szeretem ezeket a helyi versenyeket, nincs tömeg, jól megközelíthető, szuper a hangulat, jó a szervezés, kedves, vicces motiváló feliratok fogadnak minket az aszfalton 🙂

Korábban az egyik futótársnak már drukkoltam itt, de én még nem vettem részt a Yours Truly kihíváson, az idei volt az első, és egész biztosan nem az utolsó!

ULTRAKELEK.WEBNODE.HU

A szerző a bejegyzés első részében a síeléssel kapcsolatos élményeit osztja meg az olvasókkal, remek fotókon láthatjuk, mennyire szeles, hideg idő volt, megnehezítve a lejutást.

GoPro-kamerás felvételt is készített, a végén úgy tűnik, hogy hatalmas perecelést rögzített, de mint kiderült, a kamera próbált megszökni.

Természetesen a futóbeszámoló sem maradhat el, ezúttal is hosszú távon edzettek egy jót!

21097KK.WORDPRESS.COM

Koffein Kapitány megkezdte az alapozást, hiszen közeleg a versenyszezon, továbbá útjára indította hírlevelét (A nyári futás hangja), ennek első számát lehet olvasni a bejegyzésben megadott linken.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Rakonczay: A hatnapos futás végén már az árnyékban is könnyű megbotlani
Erőss Zsolt és Kiss Péter emlékére indul a Kancsendzönga-expedíció
Pörgessük meg tempós gyakorlatokkal a köredzéstréninget!
Blogra futottunk: a legboldogabb táv tíz kilométer is lehet
Tippek, hogy ne lógjanak viccesen az integetőizmok!

Videók

A kutyasétáltatásnál van menőbb közös program: extrém sport a házi kedvenccel
Másfél percnyi félelem: veszélyes séta egy kötélen a havas hegycsúcsok között
Ezért ne nézzük őrültnek, aki egykerekű bringát visz magával a hegyekbe

Hegymászás

Minőség, súly, ár és kényelem: szempontok és felszerelés a magashegyi túrázáshoz
Patagóniai kaland: elzárva a külvilágtól a legnehezebb utat kellett választaniuk
A Jégharcosok megmutatták a világnak, hogy semmi sem lehetetlen a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel
11 jó ok arra, hogy Karintiába utazzunk
A legjobb módja az adventi várakozásnak
Öt csodálatos túraútvonal, amelyek néhány óra alatt teljesíthetők

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.