Két magyar dobogós a dupla Spartathlonon

Cikkünk megszületésének pillanatában öten értek célba az Athén–Spárta–Athén távon, a hatodik Authentic Phidippides Run második helyezettje Toldi Péter és Maráz Zsuzsanna lett.

A hat magyar résztvevőből kettő– 490 kilométernyi „mámor” után – itthoni idő szerint hétfő hajnalban befutott, vagyis teljesítette a dupla Spartathlont. A kétszeres női Spartathlon-győztes Maráz Zsuzsanna, valamint Toldi Péter folyamatosan egymást segítve, együtt vagy legalábbis egymáshoz közel haladt, s végül azonos idővel értek célba: 67:54:12 óra kellett nekik a táv teljesítéséhez, ezzel a második helyen végeztek. Maráz megdöntötte az eddigi legjobb női eredményt, és ez a futásuk az eddigi hat Authentic Phidippides Run második leggyorsabbja. Ez értelemszerűen azt jelenti, hogy idén megdőlt a pályarekord, a verseny favoritja, a legutóbbi két viadal győztese, a lengyel Lukasz Sagan 65:53:20-at ment, amivel körülbelül három és fél órát vert az általa 2019-ben felállított csúcsra. A negyedik helyezett Sagan honfitársa, Pavel Zuk lett, aki több mint 13 és fél órát kapott Marázéktól, míg az ötödik pozícióban a finn Ville Niemenmaa zárt.

„Sejtettem, hogy együtt tudok futni Toldi Petivel, mert tudom, milyen képességű, és gondoltam, ha szerencsém van, nagyon jól összedolgozhatunk. Ragyogóan működtünk együtt, hálás vagyok, hogy ezt így megélhettem vele” – mondta Maráz Zsuzsanna az M4 Sport televízió Sporthíradójában. Hozzátette, előzetesen 72 órás idővel számolt, ám a tervezettnél hamarabb ért Spártába, 32 óra helyett alig 30 alatt, így több ideje volt a nehezebb visszaúton. Nagyon elégedett, mert pontosan 6 óra 41 percet javított a női pályacsúcson. Arról is beszélt, hogy hatodszor futott el Spártába, de most elbúcsúzott a várostól és Leónidasz királytól, mert többé nem vesz részt a Spartathlanon. Az MTI beszámolója szerint Maráz most egy hónapig pihen, a jövő évtől pedig szakítani akar az eddig megszokott éves programjával, mert már nem az eredmények, hanem a kalandok foglalkoztatják.

 

 

A mieink közül Kovács Ádám biztosan nem fejezi be a viadalt, ő a 245 kilométeres ellenőrzőpontnál csippantotta jeladó műszerét utoljára.

Blaskó Mihály és Ferenczi István szépen haladnak, jókedvűen készítik a közös képeket, 403 kilométer megtétele után a kilencedik és a tizedik helyen haladtak – eredetileg negyven induló lett volna, de csak 36-an álltak a startvonalhoz, azóta húszra redukálódott a létszám. Fontos kérdés, sikerül-e befejeznie a versenyt ismét a korábbi öt erőpróbát végigcsináló görög Jorgosz Zahariadisznak. Ő 403 kilométernél öt órával állt jobban Blaskóéknál, s azóta elért a 449 kilométeres ponthoz is, méghozzá 84:56:09 óra alatt.

Bogár János a 14. pozíciót foglalta el a 403-as kapunál, remélhetőleg ő is eljut a végéig.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Angyalbőrbe bújik Haile Gebrselassie olimpiai bajnok hosszútávfutó
Video-összeállítás kilenc félelmetes és veszélyes sípályáról
Keresztszalag-szakadása után hamarosan ismét futhat a csinos táncművész
Heti aktuális: három-négy órás téli kajakozás a Hévíz-patakon
27 ezer kilométert tett meg 429 nap alatt a német Jonas Deichmann

Videók

Életveszélyes trükkök során győzte le a félelmét a falakon tekerő BMX-es
Erdőben is lehet síléccel száguldozni, de senki se csinálja utána
Mint a rajzfilmekben: lufikkal az égig

Hegymászás

Siklóernyő-balesetben szilánkosra tört Lengyel Ferenc három csigolyája
A sziklát érteni kell, a mászás művészet
Eltűnt három francia a Himalájában

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Az osztrák Grand Canyon és más szépségek
Kiterjesztett szabályozás síelőknek
Kizárólag negatív teszttel lehet síelni
Játszótérnek 28 méteres jégmászótorony
Megtelnek a parkok asztaliteniszezőkkel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.