Túra Cristiano Ronaldo szülőhelyén

Az ötszörös Aranylabdás szülőhelye, Madeira mindig is kedvelt turistacélpont volt, megismerésére pedig kiváló lehetőséget kínál a Madeira Island Ultra-Trail útvonalának végigtúrázása.

Madeira a vulkáni eredetű Madeira-szigetek legnagyobbika az Atlanti-óceánban, Lisszabontól 978 km-re. Politikailag és kulturálisan is Európához tartozik, mint Portugália autonóm régiója. Mintegy 57 km hosszú és 23 km széles, területe 736 km². Kedvelt turistacélpont, és látogatottságához hozzájárul, hogy Cristiano Ronaldo a sziget székhelyén, Funchal városában született és nőtt fel. Aki kifejezetten a futballista miatt érkezik Madeirára, nem távozik csalódottan, de a sziget a szurkolók mellett a szabadidősportok kedvelőinek is tartogat lehetőségeket.

Az egyik legkedveltebb sportesemény a Madeira Island Ultra-Trail, amelyen 16–115 kilométeres távon lehet teljesíteni.

A leghosszabb, az egész szigetet átszelő útvonal Porto Moniz városközpontjától vezet Machico városába, és a túrázók körében is közkedvelt. A journeyera.com túrázós blog videója tökéletesen bemutatja, hogy miért.

 

 

Nehézsége miatt a 115 kilométeres útvonalat négy napra szokás felosztani, s mivel túra közben nem mindig könnyű szállást találni, a legtöbben az alváshoz szükséges sátrat és egyéb felszerelést is a hátukon cipelik.

Az időjárás változékony, ködre és esőre jó felkészülni, ahogyan a sziklás terepre és a nagy szintemelkedésre is. Utóbbi a 115 kilométeres út során 8000 méter körülire tehető. A túra érinti Madeira legmagasabb pontját, az 1862 méter magas Pico Ruivót, a hegygerinceken járva időnként elképesztő kilátás tárul a túrázók elé. A veszélyesebbnek tűnő pontokon a haladást kötelek segítik, tériszonnyal küzdőknek érdemes felkészülniük a meredek helyekre. A panoráma azonban minden pénzt megér, és bizonyítja, nem kell Cristiano Ronaldo rajongójának lenni, hogy valaki jól érezze magát a szigeten.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.