Edzőterem a lakásban

Amikor éjt nappallá téve dolgozunk, és nincs időnk eljutni az edzőterembe, ne essünk kétségbe: otthon is előteremthetjük a megfelelő körülményeket, és elég egyszer befektetnünk az eszközökbe. 

Sokakat zavar, hogy a mindennapos rohanás, a munka és a családi teendők mellett nincs ideje edzőterembe járni. Egy hosszú és fárasztó nap után az ember inkább hazavágyik, mintsem az edzőterembe.

Ha egy rohanós nap végén mégis marad energiánk némi testmozgásra, otthon is megtehetjük, amivel mindenki jól jár: nem raboljuk az időt a családunktól, és még az izmainkat is jól megdolgoztatjuk.

Némi furfanggal és a megfelelő felszereléssel edzőtermi hangulatot varázsolhatunk otthonunkba. Ezt segítik elő azok az eszközök, amelyeket kifejezetten otthoni használatra terveztek: kis helyet foglalnak el, multifunkcionálisak, ráadásul megfizethetőek, így még rossz időben is jót mozoghatunk anélkül, hogy ki kellene mozdulnunk.

Elektronikus segítség

Bármilyen furcsán hangzik is, az internettel, a kütyükkel és a DVD-kkel is jó barátságot köthetünk, ha az egészségünkről és az otthoni workoutról van szó.

A YouTube-csatornán számos meglehetősen színvonalas edzéstervet találunk. Mielőtt kiválasztjuk, hogy melyik videót szeretnénk „szamárvezetőnek”, érdemes elolvasnunk a hozzászólásokat, megnéznünk a lájkok, a megtekintések és a megosztások számát is.

Ez például egy színvonalas, alig félórás, kiadós kardioedzés.

Persze van, aki az applikációkra esküszik, ezekkel kapcsolatban azonban óvatosnak kell lennünk, ahogyan erről korábban írtunk. A Johnson and Johnson Official Seven Minute Workout az egyik legmegbízhatóbb ingyenes alkalmazás, amely az év nagy durranása lehet, hiszen bárhol elvégezhető, mindössze hétperces gyakorlatsorozatokat mutat be, amelyekre élmény mozognunk.

Fitneszeszközök

Fotók: AFP

Az Adidas húzódzkodó rúdját úgy alakították ki, hogy nem kell felcsavaroznunk a falra ahhoz, hogy biztonságosan tudjuk használni. A csúszásgátlókkal ellátott kellék összehajtható, gyorsan össze-, illetve szétszerelhető, használat után pedig mehet a szekrénybe vagy az ágy alá! Ára 11 000 forint.

A pilates alapcsomag 14 000 forintba kerül, egy labdát, egy ellenállást kifejtő pántot és gyűrűt, valamint egy gyakorlatokat tartalmazó munkafüzetet tartalmaz. Érdemes kipróbálnunk, kezdők és haladók egyaránt használhatják, a szett pedig alig foglal helyet.

Körözés, furcsa ütközéssel
A körözős versenyeknek is megvan a maguk varázsa, nagyon sokan imádják őket. Igaz, ez az év elég faramuci: egy nap tartják két különböző helyszínen a legnagyobb 24 órás versenyeket.
Erről és persze sok minden egyéb szabadidős érdekességről írunk a Csupasport magazin első számában, amely március 10-én jelenik meg! A 100 oldalas magazinon kívül olvasóink kapnak egy 16 oldalas versenyeredményes mellékletet is.

Az ASM fitneszdoboz ára csupán 10 000 forint, és mindent tartalmaz, ami az otthoni workouthoz elengedhetetlen. Némi túlzással állíthatjuk, szinte alig van a dobozban valami, mégis szinte minden benne van. Persze ne várjunk túl sokat tőle, de biztosan hozza a minimumot. A görgővel jól megmozgathatjuk a hasizmunkat, a mini fekvőtámaszállvánnyal a mellizmunkra gyúrhatunk, a csomag legcukibb retró darabjával, az ugrálókötéllel pedig még a gyerekeket is elkápráztathatjuk. A tervezők mindenre gondoltak, még térdvédő matracokat is mellékeltek a csomaghoz.

Az állítható kézi súlyzót akár még a munkahelyünkre is magunkkal vihetjük, ha nagyon muszáj. Az ára meglehetősen borsos, 40 000 forint – így talán mégis jobb lesz, ha otthon tartjuk… Okkal vetődik fel a kérdés, mit is kapunk az árért cserébe? A súlyzóra magunk pakolhatjuk fel az egyenként két és fél kilogramm súlyú nehezékeket, így azt összesen 25 kilogrammra „hizlalhatjuk” fel.

A JLL egyensúlydeszka nemcsak fizikai állapotunk, hanem egyensúlyérzékünk javítására is alkalmas kellék. A deszka tetejét csúszásgátló anyaggal látták el, ám ha valakit ez sem győz meg, használatkor tegyen alá jógamatracot vagy szobaszőnyeget. A lájtos egyensúlydeszkázást guggológyakorlatokkal dobhatjuk fel. Az eszköz ára 6000 forint.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.