Rhoden nélkül rendezik a Mr. Olympiát

Nem lesz ott az idei Mr. Olimpián a tavalyelőtti győztes Shawn Rhoden, aki egy elhúzódó bírósági ügye miatt kénytelen kihagyni a profi testépítők legrangosabb világeseményét.

Mint arról több hírforrás is beszámolt, idén Shawn Rhoden nélkül rendezik meg a Mr. Olympiát, amelynek az egyesült államokbeli Las Vegas ad otthont december 17. és 20. között, mivel a sztár ellen eljárás folyik szexuális zaklatás miatt.

Bár rajongói még emésztik a szomorú hírt, Rhoden rendkívül derűlátóan, ám kissé félreérthetően nyilatkozott hivatalos Instagram-oldalán.

„Vedd körbe magad tettre kész, törtető, mindenre elszánt és pénzéhes emberekkel! Olyanokkal, akik a végsőkig kitartanak, hogy megvalósítsák álmukat. A szerencse forgandó, de összpontosíts a céljaidra, legyél optimista és mindenre elszánt! Még csak most jön a java” – szól a bejegyzés.

A posztot kísérő videofelvételen jól látszik, hogy távolmaradása ellenére akkora elánnal dolgozik az edzőteremben, mintha versenyre készülne. Erre azonban – legalábbis a Mr. Olympiára – 2021-ig várnia kell.

„Jelenleg hivatalos eljárás folyik ellenem, amelyen minél előbb túl szeretnék lenni. Amikor legközelebb színpadra állok, semmi sem akadályozhat meg, hogy én legyek a legjobb, és nem engedem, hogy eltereljék a figyelmemet a versenyzésről.

Az idei Mr. Olympiát azonban ki kell hagynom. Csak hogy mindenki jól értse: százszázalékos állapotban szeretnék visszatérni, úgy, hogy Damoklész kardja nem lebeg a fejem felett. Nekem mindennél többet jelent a versenyzés, így amikor magam mögött hagyom a rossz emlékeket, egy új Shawn Rhodent láthattok majd, aki nemcsak a testépítésben, hanem a magánéletében is más lesz. Addig is úgy edzek, mintha mi sem történt volna, mert tudom, hogy meglesz a befektetett munka gyümölcse, és hamarosan eljön a pillanat, amikor csak én leszek a színpadon” – mondta egy interjúban a testépítő.

A közhiedelemmel ellentétben nem Arnold Schwarzenegger nyert legtöbb alkalommal a Mr. Olympián. Bár „Arnie” hétszer bizonyult a legjobbnak, 1984 és 1991 között az amerikai Lee Haney, míg 1998 és 2005 között a szintén egyesült államokbeli Ronnie Coleman nyolc-nyolc egymást követő győzelmet tudhatott magáénak.
A Mr. Olympia eddigi győzteseinek nevét ide kattintva olvashatják el.

Ha már Mr. Olympia: nemrég számolt be hivatalos Facebook-oldalán a korábbi hétszeres bajnok Arnold Schwarzenegger, hogy kisebb szívműtéten esett át egy clevelandi klinikán. Kalifornia állam korábbi kormányzója ugyanis új aortabillentyűt kapott, amely már együtt működhet a nemrégiben beültetett tüdőartéria-billentyűjével.

Eddig összesen 21 testépítő – köztük a tavalyi győztes amerikai Brandon Curry – kvalifikálta magát az óriási érdeklődésre számot tartó eseményre, amelyet 1965 óta minden évben megrendeznek.

A 2020-as Mr. Olympiára eddig kvalifikált testépítők névsora:

William Bonac (Hollandia), Rafael Brandao (Brazília), Maxx Charles (Egyesült Államok), Hadi Csupan (Irán), Brandon Curry (Egyesült Államok), Nathan DeAsha (Nagy-Britannia), Mamdu Elszbiaj (Egyiptom), Regan Grimes (Kanada), Phil Heath (Egyesült Államok), James Hollingshead (Nagy-Britannia), Dexter Jackson (Egyesült Államok), Hunter Labrada (Egyesült Államok), Li Szung Dzsul (Dél-Korea), Cedric McMillan (Egyesült Államok), Juan Morel (Egyesült Államok), Lukás Osladil (Csehország), Justin Luis Rodriguez (Egyesült Államok), Antoine Vaillant (Kanada), Iain Valliere (Kanada), Akim Williams (Egyesült Államok), Roelly Winklaar (Curacao)

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.