Továbbra is műsoron a Mozogj otthon!

Rendületlen népszerűségnek örvend a magyar tévétorna, a Mozogj otthon! Ruzsík Nikoletta gyógytornász szerint a siker titka, hogy minél több embert igyekeznek megszólítani.

Sajnálattal vették tudomásul a britek, hogy a híres személyi edző és életmód-tanácsadó Joe Wicks – a nyár végéig biztosan – felfüggeszti televíziós, pontosabban YouTube-csatornás „tévétornáját”. A szomorú hírt Instagram-oldalán tette közzé, amelyből kiderül, hogy a műsor márciusi kezdete óta összesen 78 órát tartott, amely már 80 millió megtekintést hozott, és ami talán a legfontosabb, a naponta jelentkező workoutokkal 580 000 angol fontot sikerült gyűjtenie jótékonysági célra.

A 33 éves szakember reggelente több millió, a koronavírus-járvány miatt otthonában rekedt iskoláskorú gyereket tornáztatott meg. Az „ország tesitanárának” titulált sportember azt ígérte, hamarosan visszatér, ám most elszólítják családi kötelezettségei.

Persze a szigetországiak a továbbiakban sem maradnak egészségügyi tanácsadás nélkül, már ami a televíziós műsorokat illeti. A népszerű brit napilap, az Independent ugyanis arról számolt be, hogy – dr. Michael Mosley vezetésével – hamarosan új show-műsor indul a Channel 4 kereskedelmi csatornán, amelynek célja, hogy segítsen az embereknek megszabadulniuk a karantén alatt szerzett súlyfeleslegüktől.

A műsor izgalmasnak ígérkezik, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az egyik, még le nem vetített epizódban Mosely arra kérte a résztvevőket, becsüljék meg, mekkora a hasuk kerülete.

Ezt követően körbemérte a hasukat, és kiderült, hogy a „kísérletben” részt vevők 5–30 centiméterrel gondolták kevesebbnek pocakjuk kerületét, mint amennyi a valóság.

A szakember – aki nem „savazni” akarja a súlyfelesleggel küzdőket, hanem tényleg segíteni szeretne nekik – arra is rávilágított, hogy a férfiak sokszor csak ködösítenek, amikor a testsúlyuk kerül szóba. Sőt sokkal fittebbnek tartják magukat, mint amit a valóság mutat.

Ami a hazai helyzetet illeti, április elejétől a közmédia több csatornáján látható a modern kori tévétorna, a Mozogj otthon!, amelyben gyógytornászok napi tíz percben mozgatják meg a hazai lakosságot. Míg a briteknél szünetel az országos tévétorna, nálunk növekszik a népszerűsége. Ruzsík Nikoletta, a házitornát vezénylők egyike szerint ennek nyomós oka van.

„Nyugodtan mondhatom mindannyiunk nevében, hogy nagyon élvezzük a műsort – kezdte Ruzsík Nikoletta. – A tévétorna kiugró nézettsége és a pozitív visszajelzések révén az első nyolcvan adást követően felkérést kaptunk, hogy újabb ötvenet készítsünk el – a tévénézők ezeket láthatják most műsoron.A növekvő igény miatt négyfősre bővült a napi testmozgást vezénylő gyógytornászcsapat, amelynek tagjai eredményesen tudnak együttműködni. Élvezzük a közös munkát, és a forgatásokon sokat nevetünk a stáb tagjaival.”

A szakember szerint sikerük titka, hogy – Joe Wicksszel ellentétben – nemcsak a gyerekeket, hanem a fiatal felnőtteket, a középkorúakat és az idősebbeket is igyekeztek megcélozni. Azt tapasztalták, hogy azokban, akik elkezdték a rendszeres tornát, kis idő múlva természetes igény alakult ki, hogy akár napi szinten is mozogjanak.

„A kezdetektől fogva arra törekedtünk, hogy megmozgassuk az embereket, és ezáltal egészségesebb életmódra neveljük őket – tájékoztatott a szakember. – A műsor mindenkinek könnyen elérhető, hiszen csak be kell kapcsolniuk a tévét, ráadásul egy-egy epizód is rövid, mindössze tízperces. Úgy látszik, az emberek nem sajnálnak ennyi időt a testükre és az egészségükre. A tornagyakorlatokat közérthetően adjuk elő, a tévénézők pedig kedvelnek bennünket.

Nagyon sokan mesélték, hogy amióta velünk együtt mozognak, sokat javult az egészségi állapotuk. Ennél jobb visszajelzés pedig nem is kell.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.