Workout-alkalmazások a négy fal közé

Nem érdemes aggódnunk amiatt, ha a járványhelyzet következtében a négy fal közé szorulunk, mert remek workout alkalmazások segítik állóképességünk megőrzését és erősítését. Nézzük, melyek ezek! 

Lehet, hogy a koronavírus-járvány miatt hamarosan hosszabb időre szobafogságba kényszerülünk, ezért már most érdemes körbenéznünk, milyen workout-alkalmazások állnak rendelkezésünkre. Ami jó mindegyikben, hogy használatuk egyszerű, az utasítások lépésről lépésre követhetőek, így otthon is karban tudjuk tartani izmainkat. Lássuk, melyek a legígéretesebbek!

PEAR Personal Fitness Coach

A „PEAR személyi fitneszedző” néven ismert audioalkalmazás egyik előnye, hogy használata közben nem kell a kezünkbe tartani okostelefonunkat, de még rá sem kell néznünk. A gyakorlatok intenzitását és nehézségi fokozatát saját igényünk és teljesítményünk szerint állíthatjuk be, és még az ingyenes változatban is számos csomag és edző közül választhatunk. Az alkalmazást nagyon jól használhatjuk együtt teljesítménykövető és -elemző eszközökkel, a mért és rögzített adatokat pedig meg tudjuk osztani másokkal is.

Az ingyenes verzió korlátozott számú gyakorlatot tartalmaz, de a prémiumkategóriás havi előfizetés díjáért (2000 forint) már jóval többet kapunk. Érdemes kipróbálnunk a csomag árában foglalt további funkciókat is!

Az androidos változat innen, az iOS-es pedig innen tölthető le.

Map My Fitness

Az alkalmazás nem kevesebb mint 600 fitneszgyakorlatot tartalmaz, és több mint 400 eszközzel szinkronizálhatjuk. Bár az applikáció egyik legnépszerűbb funkciója, hogy mutatja a felhasználó közelében lévő futóútvonalakat is, járvány idején inkább ne ezt válasszuk.

A Map My Fitness olyan adatokat ment el, mint a megtett távolság, vagy hogy mennyi kalóriát égettünk el mozgás közben. E paraméterek alapján akár egyéni edzéstervet is készíthetünk, és új célokat jelölhetünk ki magunknak. A közösségi funkció lehetővé teszi, hogy másokat is bevonjunk a mozgásba, és sportolásra ösztönözzük ismerőseinket.

A legfrissebb verzió az Android Wearrel és az Apple WEatchcsel is kompatibilis, a prémiumváltozat pedig személyre szabott edzésprogramokat kínál, sőt még a szívritmustartományunkról is szolgáltat adatokat.

Az androidos változat innen, az iOS-es pedig innen tölthető le.

Fitbit Coach

„Leginkább azokra a gyakorlatokra emlékeztet, amelyeket a hadseregben kora reggel kellett végeznünk” – írja egy felhasználó az Amazon weboldalán. Nem tisztünk eldönteni, hogy ez jót vagy rosszat jelent, egy azonban biztos: a Fitbit Coach rendelkezik az egyik legtutibb teljesítménykövetővel. Az alkalmazás az előző napi munka alapján tesz javaslatot arra, hogy melyek legyenek a következő gyakorlatok.

Tegyük próbára az alkalmazást, és mondjuk meg neki, hogy az általa felkínált edzésmunka túl könnyű volt, majd várjuk meg, milyen választ kapunk tőle! Az biztos, hogy a következő adag feladat elvégzése már nem lesz gyerekjáték – talán így járt az a felhasználó is, akinek a véleményét a fentiekben idéztük.

A Fitbit Coach több száz gyakorlatot tartalmaz, így szinte biztos, hogy lesz köztük olyan, amelyik tetszeni fog. Ezért azonban ki kell nyitnunk a pénztárcánkat: havi díja 2500 forint, az éves előfizetésé pedig 12 000 forint.

Az androidos változata innen, az iOS-es pedig innen tölthető le.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”
Dobogókő-kör: tömör gyönyör
Kislányos testépítőből fitneszmodell
Törékeny kislányból a szkander királynője

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.