A tűzzel és a kilométerekkel is küzdenek

Hat spanyol tűzoltó elhatározta, hogy nekivág a kétszáz kilométeres Garmin Team Trailnek. A spanyol viadal több szempontból is hasonlít az Ultrabalatonra, hogy mást ne mondjunk, itt is kulcsszerep jut a csapatmunkának.

 

Ami nekünk az Ultrabalaton, az a spanyoloknak a Garmin Team Trail. Vagy legalábbis valami hasonló. A különbség, hogy itt nem tó körül, hanem hegyen zajlik a verseny, legfeljebb 36 óra leforgása alatt kell teljesíteni a kétszáz kilométeres távot. Az egyéni indulás mellett lehetőség van két-, három-, négy-, hat- és nyolctagú csapatok indulására is.

Vagyis akárcsak az Ultrabalatonon, itt is a csapatépítő erő, a közösségi élmény a verseny legnagyobb vonzereje. Alighanem ez motiválta azt a hattagú, tűzoltókból álló csapatot is, amely az idén először vág neki a harmadszor megrendezésre kerülő, vagyis egyelőre gyerekcipőben járó viadalnak.

„A hétköznapokban is kollégák vagyunk, hozzászoktunk, hogy csapatként dolgozunk és szeretjük is, úgyhogy nem titok, ez vonz leginkább minket ebben a versenyben” – mondták.

Azt is hozzátették, hogy egyikük sem profi futó, vagyis az elsődleges cél, hogy teljesítsék a 200 kilométeres távot, és élvezzék a versenyt. Lám, még egy párhuzam az Ultrabalatonnal: bár fontos a helyezés és az időeredmény is, a legtöbben elsősorban az élmény miatt vágnak neki a viadalnak.

És hogy mitől tartanak a leginkább? A kevés alvástól, na meg a felelősségtől, mert még szép, hogy mindenki szeretné a legjobbját nyújtani, hogy ezzel is a csapat segítségére legyen.

Persze azért a spanyol tűzoltók sem bízzák a véletlenre, a nehéz szakaszokon a legjobb edzettségi állapotú kollégák fognak futni. Mégsem ez lehet a legnagyobb erősségük.

„Ami kiemel minket a mezőnyből, az a csapatszellem. Nap mint nap együtt dolgozunk, sokszor nagyon nehéz helyzeteket kell megoldanunk, ráadásul a munkán kívül is összejárunk, és gyakran szervezünk közös programokat, ami még inkább összekovácsol minket.”

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Csécsei a címvédés miatt nevezett az UTT-re
E-bringák munkába ingázóknak
Rekordlétszámot várnak a Kékszalagra
Öt érdekesség az Ultra Tisza-tóról
Jöhetnek az igazi futóversenyek!

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.