Az együtt mozgás élménye a Decathlonnal

Több mint 1300 indulóra számítanak a szervezők a június 22-i nyíregyházi 3. Decathlon élménypróbán, amelyen szórakoztató akadályok sora színesíti az erdei futást.

Június 22-én harmadik alkalommal rendezik meg a nyíregyházi erdei tornapályán a Decathlon élménypróbát, amelyen több mint 1300 indulóra számítanak a szervezők. A viadal egyre népszerűbb határokon innen és túl, míg az első években döntően Nyíregyházáról és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből érkeztek a résztvevők, idén Budapestről, Szegedről, Békéscsabáról, Hódmezővásárhelyről, Miskolcról, Debrecenből, sőt Nagyváradról és Szatmárnémetiből is érkeztek nevezések. A sportáruházlánc szabadidős sporteseményére egyéniben és minimum négy főből álló csapatban is nevezhetnek az érdeklődők.

„Azzal a céllal szerveztük meg az élménypróbát, hogy családbarát rendezvényt és olyan tömegsporteseményt hívjunk életre, amelyben nemcsak erdei futás szerepel, hanem olyan akadályok is színesítik, amelyek teljesítése valódi élményt jelent – kezdte a nyíregyházi szabadidős sportesemény bemutatását Pokrovenszki Gergely márkaépítő főszervező. – Első körben a cégeket szólítottuk meg, idén is szép számmal jelentkeztek vállalatok, baráti társaságok. A vállalkozó kedvű résztvevők nagyon szívesen teljesítik csapatban az 5 kilométeres, 18+1 élményakadályt tartalmazó próbát, az együtt mozgás élményére egyre többen veszik rá magukat és egymást.”

A főszervező hangsúlyozta: az élménypróba edzettségi állapottól függetlenül teljesíthető, a 11–14 éves fiatalok szülői felügyelet mellett indulhatnak az eseményen, 14 év felett pedig már önállóan mérethetik meg magukat.

A résztvevőknek büntetéssel sem kell számolniuk, ha valaki nem tudja vagy nem akarja valamelyik akadályt leküzdeni, nem kell fekvőtámaszokkal kiváltania.

„Az élménypróbák között változatos akadályokkal készülünk: acélkarokra, kötélidegekre is szükség lehet, »gerendagondokkal« is szembetalálhatják magukat az indulók, az élőakadály-próbánál pedig a Nyíregyházi Tigers amerikaifoci-csapatának tagjai fogadják teljes felszerelésben a résztvevőket – sérüléstől természetesen nem kell tartani, a játékos feladatok pedig könnyen teljesíthetők” – folytatta Pokrovenszki Gergely.

A célba érkezés után az élmények mellett ásványvízből és salátából álló csomag várja a próbát teljesítőket, akik egy kétoldalú, „újrahasznosítható” befutóéremmel is gazdagodnak: a bankkártya alakú érem egyik fele a próbasorozat sikeres teljesítésére emlékezteti az indulókat, a másik oldala pedig az esemény után kedvezménykártyaként funkcionál, amelyet a 3. Decathlon élménypróbát támogató partnereknél lehet érvényesíteni. A rajtszámot is érdemes megőrizni, amely tombola is egyben – a legszerencsésebbek kerékpárt és nagykárolyi hétvégi pihenést is nyerhetnek.

Az eseménnyel kapcsolatos minden információt a www.elmenyproba.hu oldalon találhatnak meg az érdeklődők.

(x)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.