Félmaratonra vár a Diósgyőri vár

Vasárnap immár harmadszor kerül sor a Diósgyőri vár Trail futóversenyre, amely a Marathon Club-Joyson Félmaraton Tour-sorozat egyik állomása is egyben. A helyszínen is lehet még nevezni.

Télen és nyáron is megrendezte tavaly a Marathon Club SE és a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány a Diósgyőri vár Trailt, s mivel a szervezők pozitív visszajelzéseket kaptak a résztvevőktől – köztük Bogár Jánostól is –, ismét sor kerül a megméretésre. Ezúttal nyáron.

„2018 elején azzal a céllal indítottuk útjára a Marathon Club-Joyson Félmaraton Tour-sorozatunkat, hogy a hagyományos Bükki Hegyi Maraton-Kisgyörgy Ádám-emlékverseny nemzetközi terepfutó-viadalunkon és a Miskolci Barátság Maraton nemzetközi utcai futófesztiválunkon egyaránt teljesíthető félmaratoni táv résztvevőinek, illetve a kisebb távokra vállalkozóknak egy futóversenyen keresztül is megmutassuk városunk további turisztikai nevezetességeit, úgymint a diósgyőri vár, Lillafüred és Miskolctapolca értékeit – mondta érdeklődésünkre Katona Ferenc önkormányzati képviselő, a szervezőbizottság elnöke. – A felújított diósgyőri vár, a Bükk-hegység változatos terepviszonyait tükröző pályák nagyon tetszettek a résztvevőknek, így a folytatás mellett döntöttünk. A sorozatot egyébként ebben az évben már Miskolc város önkormányzata is támogatásra érdemesnek tartotta.”

A résztvevők ezúttal is három távon nevezhetnek, a félmaraton (ennek távja 19.407 km lesz 822 méter szintemelkedéssel) mellett 8.2 kilométeren is rajthoz lehet állni, míg a legkisebbek 1.4 kilométert futhatnak.

A versenyre összesen hétszáz fő nevezhet, s a viadal napján a helyszínen is lehet még nevezni 6 500, 5 500, illetve 2 500 forint ellenében. Az útvonal erdei ösvényeken, szekérutakon vezet, kemény emelkedőkkel és lejtőkkel nehezítve. A résztvevők díjmentesen tekinthetik meg a diósgyőri várban (itt található a versenyközpont is) Nagy Lajos király egykori rezidenciáját.

„A már említett sorozat egyediségét az adja, hogy az erőpróbákat kiemelt helyszíneken, illetve csoda szép természeti környezetben, Miskolc turisztikailag és idegenforgalmilag frekventált helyszínein hívjuk életre. Kakukktojásként a széria részét képezi az október közepén Tokaj-Hegyalján megrendezendő Disznókő Tokaj Futókör névre keresztelt terepfutóverseny is. Az összetett értékeléséhez arra van szükség, hogy a sorozat hét versenyén legalább hat félmaratonit jegyezzenek a futók” – tette hozzá Katona Ferenc.

A 3. Diósgyőri vár Trail versenykiírása ide kattintva olvasható.

(kép forrása: https://www.facebook.com/events/503085423821666/)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.