BLOGRA FUTOTTUNK Keresztedzéssel remekül lehet csajosodni

Tavasz előtti csend van a futással foglalkozó honlapokon, a közösségi médiában, így blogszörfösünk kicsit távolabbi vizekre evezett, s megmártózott a keresztedzések jótékony hullámaiban.

A héten elég ködös, csúszkálós idő volt, de még ez sem tudott eltántorítani a hét végi futástól. Szombaton a Polar órám által felkínált intervallumedzést csináltam meg, vasárnapra pedig laza hét kilométert írtam elő magamnak. Mivel péntek este TRX-en voltam, futás közben azon gondolkoztam, akikkel találkozom ezeken az edzéseken (többüket már régóta ismerem), milyen komoly változáson mentek keresztül az elmúlt hónapok, évek alatt. Szerencsére kezd kimenni a divatból, hogy májusban kezdjen el valaki „beachbody alakért” küzdeni, s igyon valami csodalöttyöt, amitől garantáltan pár hét alatt rengeteg kilótól megszabadul.

Azt veszem észre, egyre többen tudatosan vágnak bele az életmódváltásba, bőven adnak maguknak időt, hogy elérjék a kívánt alakot, nem sajnálják rá az energiát, és a pénzt, s az eredmény nemcsak látványos, de tartós is lesz.

Sokan futnak a TRX, kondizás mellett, sőt, személyi edzővel is dolgoznak. Lehet, hogy lassabban, de egészségesebben fogynak, és ehhez igazodik az izomzat is. Sok duci lányt láttam már itt vért izzadni, de csinálják, küzdenek, s volt olyan, aki december 25-én reggel is randizott a személyi edzőjével! A lánynak már kezd egyre nőiesebb alakja lenni, s bár még mindig túlsúlyos, de arányosan, csinosan változik. Több velem egykorú nőnél is látom, ahogy formálódik az alakjuk, sőt, az „ötven pluszosok” is irigylésre méltóan néznek ki.

Egy szó mint száz, jó látni a tudatosan sportolók, életmódváltók átalakulásait, egymás sikereiből is merítünk, ösztönözzük egymást!

 

SPORSPIRIT.HU

Gy. Szabó Csilla újonnan induló honlapjáról brüsszeli maratonijának beszámolóját választottam, mert a helyszín nagyon kedves a szívemnek, hiszen tavaly itt félmaratonit futottam.

A verseny alatt Csillának nehezen fogytak a kilométerek, de végül egy ismeretlen hölggyel egymást húzva sikeresen teljesítette a távot.

Mint kiderült, tudtukon kívül másnak is segítettek a beérkezésben!

 

KMKOVEK.BLOG.HU

Fruzsi megkezdte az edzője által előírt felkészülést, ami lássuk be, gyerkőcök, munka mellett csak penge logisztikai érzékkel oldható meg. Azonban ő feltalálja magát, például rájött, hogy hengerezés közben is ki tudja használni az időt egy kis meseolvasásra, vagy akár vendégségben is elő lehet kapni az SMR-t!

 

SZABÓ SÁNDOR – HEGYIFUTÓ (Facebook)

Sándor idei első versenybeszámolója, a Tihany Trailen vett részt, ami nemcsak egy verseny volt neki, hanem visszajelzést is kapott az alapozási időszak eredményességéről. Természetesen fantasztikus idővel hasított végig, és nyert!

 

GYEREFUTNI.BLOG.HU

Krátky Egon több részletben foglalkozik a bemelegítés fontosságával, a harmadik írásában pedig a gyakorlatok kerülnek előtérbe. Őszintén szólva, ezen a területen nekem is van hova fejlődni, főként ebben a hidegben csak pár gyakorlatot végzek, aztán indulok is.

 

FUTNIMENTEM.HU

Akik bizonytalanok a terhesség alatti futással kapcsolatban, feltétlen olvassák el Evetovics-Balla Hajnalka bejegyzéseit. Átfogó képet kaphatunk, hogy mit lehet, és mit nem, sőt Hajnalka saját tapasztalatait is megosztja az olvasókkal!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND

Tegyük magunkat próbára!

KREMLICZA LEVENTE

Többször írtam már arról, hogy ne hajtsuk magunkat túl, hogy nem kell minden versenyen kőkeményen tolni – na, most ezek ellenkezőjét vizsgáljuk meg! Ha szeretnék fejlődni, versenyeken jól szerepelni, akkor időnként meg kell néznünk, hol tartunk a célhoz vezető úton. Ezt lehet versenyen és edzésen is tesztelni, a lényeg, hogy a célunkhoz illő próbát válasszunk. Egy maratonira készülő futónak az öt kilométeres tesztfutás jó buli, de a várható maratoni idejéről keveset mond, viszont egy okosan futott félmaratoni táv már annál többet. Időnként érdemes rövidebb távon is tesztelni magunkat, hisz az öt vagy tíz kilométeren produkált időnk sokat elmond a fejlődésünkről, arról, mennyire bírjuk az intenzív terhelést, a magas pulzustartományban végzett edzést, a gyors tempót. Még terepfutók számára is hasznos lehet, hiszen megmutatja, mennyire fut jól vagy rosszul síkon, és a fentebb leírt információk is jól jönnek az erdei ösvényeken is. Fordítva is igaz ez, vagyis az aszfalt szerelmeseinek is érdemes időnként egy-egy dombos futást végezniük, hogy megtapasztalják, mennyire bírják a göröngyös terepet. Kéthavonta vagy negyedévente elég elvégezni egy ilyen tesztfutást, ez sok információt ad a további felkészülésünkhöz, és kicsit felpörgeti az edzéseinket. Az új egyéni rekord vagy jól sikerült tesztfutás sok motivációt is ad, ami mindig jól jön a futó életében. Kisebb versenyeken is végezhetjük ezt, így újabb élményekkel gazdagodunk, és ki tudja, talán a dobogóra is felfuthatunk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Schwarzenegger elárulta, szerinte hogyan élhetünk hosszú ideig
Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.