Sztárváltó: itt a Bajnokok csapata!

Lubics Szilvia kezdi, Dombi Tibor pedig a tervek szerint jó fél nappal később befejezi a Csupasport virtuális sztárváltóját, de köztük is nagyszerű sportemberek futnak. Lássuk, mi lesz a váltó menetrendje.

Három Spartathlon-győzelem és két Ultrabalaton-siker igencsak meghatározza egy szabadidős sportoló jellemzését: Lubics Szilviát nem véletlenül tartják a leghíresebb magyar ultrafutónak.

A sztárváltó első embereként Lubics Szilvia 25 kilométert fut majd szombat reggel, nagykanizsai lévén nem is olyan mesze a Balatontól, és ő már a virtuális váltót is rutinból teljesítheti.

Hölgy után újabb hölgy: Bogárdi Szilvia következik, aki 16 kilométert fut. Elmondta, az UB a szíve csücske, ezúttal kerékpárral kísérte volna párját, Jakabházy Miklóst.

Tavaly megsérült, de most volt ideje pihentetni a lábát, és remélte, hogy sok nagy versenyen, köztük a még hiányzó Majors-maratonikon is indulhat, ám a járvány miatt elengedte ezt az évet. A Csupasport felkérésére persze szívesen fut, és biztos eszébe jutnak közben majd a 2018-as pillanatok, amikor megnyerte az Ultrabalatont.

Bogárdi Szilvia után felkészül Csere Gáspár: a maratonista legszívesebben persze már Tokióra készülne, ám nagyon nehéz lesz megszereznie a kvalifikációt, hiszen a legutóbbihoz képest megfelezték az olimpiai mezőnyt.

A váltóban 15 kilométert fut, mégpedig „elsőbálozóként”, hiszen az UB-n még nem indult. Jó formában lesz, mostanában hetente tízszer edz.

Plesz Botond 25 kilométert vállalt. Úszóedzői képesítést szerzett, lehetne futballtréner, számos alkalommal teljesítette az Ironmant, s több nagy versenyen győzött is triatlonosként, mégis a futókkal foglalkozik legtöbbet.

Az online edzésmonitorozás szakértője egy erőnléti edzőnek adja a képzeletbeli stafétát, hiszen ötödik versenyzőként Ferenczi István fut. Mégpedig nem is keveset, 35 kilométert kértünk tőle.

Futballistaként kilencszer volt válogatott, a Debrecennel és az MTK-val is nyert bajnoki címet, mostanában pedig a Haladás szakmai munkáját segíti. Futóként nagy kalandja volt, amikor az Ultrabalatont egy NB II-es bajnoki miatt kellett megszakítania – de még időben visszaért!

Ferenczi István jó barátja Blaskó Mihály, aki követi majd váltónkban, ő szintén 35 kilométert fut.

Szereti a különc versenyeket, sokan az Amazonas-futásról ismerhetik, de a Spartathlont is „megbolondította”, hiszen Athénból nemcsak Spártáig jutott, hanem onnan egyből visszafutott a fővárosba. Az pedig természetes, hogy az Ultrabalatonont is sokszor teljesítette.

Csécsei Zoltán csak fut, fut és fut, ahogy azt megszokhattuk tőle. Késő délután kezdi 35 kilométerét, és vélhetően már sötétben végez, ami neki egyáltalán nem okoz gondot, hiszen éjszaka is sokat szokott futni.

A kétszeres UTT-győztes, Spartathlon-második, futópados 12 és 24 órás világrekorder futó hamarosan tényleg ott lesz a Balatonnál, hiszen a hónap végén egyedül szeretné körbefutni a tavat.

Sztárváltónk „befutóembere” Dombi Tibor lesz: a nem csak Debrecenben népszerű „Kicsi” hétszeres futballbajnokként és 35-szörös válogatottként váltott a futópályára.

A koronavírus-járvány egyhangúságát maratoni futással próbálta elűzni, így aligha lesz neki megerőltető az általunk kért 35 kilométer – azaz a 35 még nem is, de Dombi Tibornak olyan terve is van erre a szombatra, hogy 110-ig meg sem áll…

Aki teheti, fusson a sztárváltóval, fusson ismerőseivel!

Természetesen minden futót arra biztatunk, ha teheti, szóljon ismerőseinek, szervezzen csapatot az NN Ultrabalaton-Nemzeti Sport virtuális futóváltóra, amelynek honlapunk is szervezője, és a május 15-i hétvégén társaival – telefonos váltással, de természetesen igazi futással – teljesítse a 221 kilométert, majd számoljon is be róla a csupasport@csupasport.hu oldalon. Részletek ebben a cikkben.

 

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.