Hogyan vágjunk neki az online jógának?

Ha nincs időnk jógaórákra járni, próbáljuk ki az online tanfolyamot, és meglátjuk, nem fogunk csalódni – feltéve, hogy követjük a „tanár” utasításait.

Megannyi weboldal kínál különböző jógatanfolyamokat, ám ahhoz, hogy el tudjunk igazodni köztük, érdemes kicsit közelebbről megvizsgálnunk, hogyan is lesz valójában élvezetes és hasznos a virtuális jógaóra.

„Figyelj oda, mit csinál a jógatanár, ne veszíts a lelkesedésedből, és találd meg a legmegfelelőbb helyet a jógaszőnyegednek” – írja a népszerű brit napilap, a The Guardian.

Azt nem tudjuk, hogy valóban csak ennyi kell-e a boldogsághoz, annyi azonban biztos, ha nem az utánzásra, hanem az odafigyelésre helyezzük a hangsúlyt, egyhamar nem unjuk meg a „laptopos” jógát.

Nézzük, mi az, amit észben kell tartanunk!

1. Megfelelő helyszínválasztás
Keressünk egy kényelmes, csendes helyet, ahova le tudjuk tenni a jógaszőnyeget, és ahol gond nélkül ki tudunk nyújtózkodni. Fontos, hogy jól lássuk, mi zajlik a laptop képernyőjén. Ha már jobban belejövünk a gyakorlatokba, nem kell annyira a monitorra támaszkodnunk. A méretünknek megfelelő ruhát vegyünk fel, hogy amikor lehajtjuk a fejünket, ne lógjon az arcunkba. Az is fontos, hogy a gyakorlatokat zokni nélkül végezzük!

2. Figyelem
Mivel nincs hús-vér tanár, aki a helyszínen segítsen, kövessük pontosan az instruktorunkat! Kerüljük azokat a gyakorlatokat, amelyek nem tesznek jót a nyakunknak, vagy amelyek túlságosan kiforgatják a testünket. Ha valamit túl nehéznek tartunk, inkább ne csináljuk! Érdemes valami könnyedebb stílussal kezdenünk, mint amilyen a hatha jóga (https://www.youtube.com/watch?v=149Hcn0bpS4) – ezt képernyőn keresztül is nagyon könnyű követni.

3. Találd meg a megfelelő tanárt!
Érdemes addig böngésznünk a neten, amíg rá nem bukkanunk arra a tanárra, akivel a leggyorsabban egy hullámhosszra kerülhetünk. Nem elképzelhetetlen, hogy ez a pillanat csak az ötvenedik óra után jön el, de megéri kitartanunk. Fontos, hogy a nekünk legmegfelelőbb szintet és stílust válasszuk magunknak. A legélvezetesebb órákon pedig újra és újra „részt vehetünk”, hiszen az előre felvett videóknak köszönhetően az mindig ugyanúgy zajlik.

4. Ne veszítsük el a lelkesedésünket!
A negyedik, de talán legfontosabb szempont, hogy ne adjuk fel! Az „igazi” jógaórák utánozhatatlan hangulatához képest teljesen más, amikor egyedül ülünk le a képernyő elé, és nincs, aki némi energiát adna nekünk, amikor kevésbé van kedvünk a jógához. Ám ha mindig ugyanabban az időpontban ülünk le a képernyő elé, a napi rutinunk részévé válik, úgy, ahogy a fogmosás. Érdemes előfizetnünk valamilyen csatornára, amely rendszeresen figyelmeztet bennünket arra, mikor vannak az órák, így akár egy egy hónapos tanfolyamot is könnyen elvégezhetünk.

Nincs tehát másra szükség, mint némi lelkesedésre, kitartásra és végül, de nem utolsósorban megbízható internet-kapcsolatra.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Esős időjárásban is szárazon
Munkamániás volt, munkamániás lett
Bulihangulat és plusz két tonna víz
Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.