Az erő a magyar triálosokkal van

A bringaszezon a triálosoknak is beindult, a szlovákiai Poprádon magyar sikernek is örülhettünk. Hegedűs László öt év után bronzéremmel tért vissza a versenyzéshez, és a ceglédi triál park létrejöttében is segített.

Öt évvel ezelőtt Hegedűs László úgy döntött, hogy erejét nem az élsportra, hanem beinduló vállalkozásaira tartalékolja, így nem maradt sem ideje, sem energiája, hogy teljes odaadással a versenyekre készüljön. A járványhelyzet azonban változást hozott.

Mi motiválta, hogy újra versenyen induljon?
Őszintén szólva mindig rajongtam a versenyzésért és hosszú éveken keresztül csak az hajtott, hogy ott legyek a világ legjobbjai között. Aki egyszer megkedveli a versenysportot, akkor is vágyakozik rá, amikor már az élet más területeire kerül a fókusz. Számomra az egyik és talán az egyetlen pozitív dolog a Covid-időszak alatt az volt, hogy újra annyit edzhettem, mint amikor élsportoló voltam. Ez meg is látszott a teljesítményemen, olyan eredmények sikerültek magasugrásban, amik korábban nem. Ekkor jött egy meghívás a poprádi C1 besorolású nemzetközi versenyre és úgy éreztem, újra mennem kell.

A formám nagyszerű volt, és nagyon szerettem volna újra találkozni a nemzetközi mezőnnyel, így elindítottam a nevezést, ahonnan már nem volt visszaút!

Milyen érzés volt újra versenyezni?
Nagyon hiányzott és végre újra átélhettem az örömeit és persze stresszes pillanatait, hiszen aki élversenyző, annak mind a kettőből jut bőven.

Mennyire érződött a mezőnyön a néhány hónapos kihagyás?
A verseny nagyszerű és nagyon színvonalas is volt egyben. Egy triálparkban rendezték, ahol gyakorlatilag minden akadálytípussal találkozhattunk. A mezőny nagy része kiváló formában volt, hiszen a legtöbben az edzésekre fektették a hangsúlyt ebben az időszakban.

Hegedűs László triálkerékpárral 2011-ben

Mennyire feleltek meg a szervezők a járványügyi előírásoknak?
Komolyan vették a járványügyi előírásokat és nagyon kreatívak voltak. A kézfertőtlenítők például méteres farönkökön voltak kihelyezve szerte a parkban.

Csak egyszeri alkalom volt a poprádi verseny, vagy számíthatunk arra, hogy újabbakon indul?
Az az igazság, hogy mióta a hangsúly a bemutatóimra terelődött, a szervezés és a lebonyolítás mellett nagyon nehezen tudtam a minőségi edzésekre koncentrálni. Egy profi versenyző élete pedig az edzés, tudatosság, rendszer jegyében telik, ezért sem véletlen, hogy az élsport teljes értékű munkahellyel ér fel.

Úgy érzem, ha lesz alkalmam felkészülni egy-egy nagyobb nemzetközi viadalra, nagyon szívesen indulok, de biztos, hogy egy komplett szezont felkészüléssel és versenyzéssel együtt már nem fogok tudni vállalni.

Az idő telik, én sem leszek fiatalabb és mondhatom, csodálatos élményeket és eredményeket szereztem a triál sportágban, amelyekre nagyszerű visszagondolni.

A versenyzés mellett a Hegeshow és a YourGames extrémsport-bemutatókat szervezi gőzerővel, amelyek most a járvány miatt elmaradtak – tudják most ezeket pótolni, mennyi megkeresés van?
Sajnos a vírushelyzet okozta korlátozások a rendezvényipart érintették a legradikálisabban. Február végére közel nyolcvan megkeresésünk volt, sajnos kivétel nélkül elmaradtak. Ilyen mértékű kiesést nem lehet pótolni, így kijelenthető, hogy ez egy gazdaságilag súlyos év lesz. Jelenleg az augusztusi események többsége is bizonytalan, hiszen július végén derül ki, engedik-e az ötszáz fő feletti események szervezését vagy sem. Jelenleg huszonöt rendezvényünk van lekötve augusztusra és szeptemberre, csak bizakodni tudunk, hogy ezek meg is valósulnak.

Említette, hogy megnyílt a ceglédi triálpark. Mit kell erről tudni, kik használhatják, milyen lesz a nyitva tartás, milyen rendezvények várhatók?
Az edzésen kívül a szabadidőmet azzal töltöttem, hogy elkészülhessen Magyarország egyik legnívósabb triálparkja, ami kiváló lehetőséget biztosít a bringásoknak, hogy felkészüljenek a nemzetközi és hazai versenyekre.

Egy triálpark, ahol bárki fejlesztheti a tudását sziklákon, betonhengereken, kábeldobokon, farönkökön, gumiabroncsokon, valamint a kezdők is megtanulhatják a sport és a biztonságos közlekedés alapjait.

Egy hónapja nyitottunk meg, már egy magyar edzőtábort is lebonyolítottunk, voltak nálunk német bringások, és augusztus elején ellátogat hozzánk a szlovák válogatott is. A park neve Trial Force lett. Ide leginkább komoly edzéseket és táborokat szeretnék szervezni, valamint tervben van egy triálakadémia elindítása is!

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.