Mint a spártaiak: esőben is nagy élmény!

Háromszáz elszánt bicajost – köztük ismert zenészeket – az egész nap zuhogó eső sem tántorított el attól, hogy körbetekerje a Velencei-tavat a II. Decathlon Kerékpáros Családi Napon.

Megvan a sajátos bája annak, ha egy szabadtéri sporteseményen egész nap zuhog az eső. Így volt ez szombaton a II. Decathlon Kerékpáros Családi Napon is, amelyen több száz vállalkozó kedvű bringás esőkabátba burkolózva tekerte körbe a Velencei-tavat.

„A folyamatos esőzés a résztvevők számát illetően rányomta a bélyegét a napra, éppen ezért örömteli, hogy háromszázan ilyen körülmények között is vállalták és teljesítették a huszonnyolc kilométeres tókerülő túrát” – kezdte a rendezvény értékelését Zsupányi Adrienn, az esemény főszervezője, aki hozzátette, a hangulatra így sem lehetett panasz: a rajtnál, a frissítőpontokon, a célban és a kiegészítő programokon is jó kedv uralkodott.

A családi nap főszervezője megjegyezte, a szűnni nem akaró égi áldás jelentős kihívás elé állította a rendezőket, azonban a szabadidős sportesemény elérte célját: megmozgatta a kerékpározás iránt érdeklődőket, közösségi élményt nyújtott, és összehozta a családokat.

„Főként családok vettek részt a rendezvényen, volt, aki egészen pici gyermekkel érkezett, mások három csemetéjükkel együtt tekerték végig a távot. Nagy hangsúlyt fektettünk a biztonságos kerékpározásra, a program balesetmentes lebonyolítására, ami tökéletesen sikerült. Jellemző, hogy az eseményen kötelezően jelen lévő mentős a végén megjegyezte: mindössze egyetlen sebtapaszt kértek tőle a nap folyamán” – folytatta Zsupányi Adrienn.

A Decathlon teljesítménytúráján az sem okozott gondot, ha valaki sporteszköz nélkül érkezett a rajthelyszínre, a Velence Korzóra, a sportáruházlánc jóvoltából ugyanis Riverside trekking kerékpárok és más, hobbisportolásra alkalmas MTB-biciklik közül választhattak maguknak egyet az indulók, amelyet térítésmentesen tesztelhettek az eseményen – a lehetőséggel, a tavalyi rendezvényhez hasonlóan, ezúttal is szívesen éltek a résztvevők, valamennyi kölcsönkerékpár gazdára talált.

„Annak ugyancsak örülünk, hogy szinte valamennyi kísérőprogramot – bemutatókat és koncertet – is le tudtunk bonyolítani, csak a rollerbike-felvonulás maradt el, mert az eszköz kisebb kerekei miatt ezt a programot csúszás- és balesetveszélyesnek ítéltük meg.”

Az idei családi nap újdonsága volt, hogy ismert zenészekkel is együtt lehetett tekerni: a teljesítménytúra indulói között volt Varga Viktor, a Kelemen Kabátban együttes énekese, Horváth Boldi pedig Goldsprintben mérette meg magát.

„Varga Viktor a célba érkezés után elmondta nekünk, hogy szó szerint családi kerékpárosprogramban volt része, miután eljött a rendezvényre az unokatestvére is, akivel régen találkozott, és együtt bringázva, beszélgetve teljesítették a túrát” – mesélte Zsupányi Adrienn.

Kedvezőtlen időjárási körülmények ide vagy oda, a II. Decathlon Kerékpáros Családi Napon megérte kitartani, az eltántoríthatatlan bicajosok ugyanis a sportélmény mellett ajándékokkal is gazdagodtak.

(x)

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.