TÚRÁZÁS–TEREPFUTÁS

Utolsó tippek a Piros 85 előtt

Mutatjuk, hogyan segítenek a szervezők megoldani a csomagszállítást, a depózást, és miért nem érdemes korán indulniuk, akik gyalogos teljesítésre neveztek, de futva szeretnék letudni a távot.

A Piros 85 teljesítménytúráról és terepfutásról már sok cikkben írtunk. Készítettünk többek között interjút a leggyorsabb női teljesítővel, Tiricz Irénnel, kikértük a férfiak között kétszeres győztes és a most a pályacsúcsot tartó Muhari Gábor tippjeit, tanácsait is.

A felkészülés utolsó hetében a szervezők két fontos közérdekű információt osztottak meg Facebook-oldalukon, amelyeket minden résztvevőnek érdemes fejben tartania.

1. CSOMAGSZÁLLÍTÁS:

„Elszállítjuk csomagodat a célba. A csomagszállításnak külön díja nincs!

(A csomagszállítás nem azonos a depózással, depózás kizárólag a Piros 85 Terepfutáson van!)”

2. DEPÓZÁS:

„Depót leadni négy helyre tudsz:
Dömösre (28.10 km – 15.50)
Dobogókőre (36.24 km – 18.00)
Kopár csárdához (53.76 km – 17.35 és 21.35)
Nagykovácsiba (65.05 km – 19.30 és 00.25)

A futóverseny résztvevőinek nevesített ládák vannak fenntartva!

A résztvevők által az adott helyen hagyott depók két részletben indulnak tovább Budaörsre, a célba, tehát nem feltétlenül a cél nyitásakor hozzáférhetőek! A depók először az adott pontról a zárójelben szereplő első időt követően, másodszor pedig az adott pont tényleges zárása után indulnak tovább Budaörsre, ez a zárójelben a második idő. Ahol csak egy idő van a zárójelben, a két idő azonos. A depók méretét nem írjuk elő, de kérünk mindenkit a szolid méretezésre, azaz ne pakolj bele cipőt, komplett hátizsákot, botot. (Élelmiszer, egyedi frissítő, egy-egy ruházat jelenti a depózást!) A depózásnak külön díja nincsen!”

3. FUTÁS TÚRÁZÓKÉNT:

„Az ellenőrzőpontok a reggeli első rajtra, nem futótempóban nyitnak! Azaz Dömös 28 kilométernél, 10 óra 30 perckor nyit ki!

Nem érdekel senkit, hogy fázol, és még enni sem kérsz, a pontőr 10 óra 30 percig csak mosolyog, és nem hatja meg semmi!”

További információk a Piros 85-ről ide kattintva találhatók!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.