Fontosabb események a 2. héten!

Az enyhébb időjárásra várni kell, de a horgászok a hétvégén már kimerészkednek a tópartra, s a megszállott futók, túrázók is találnak maguknak megfelelő eseményt.

Horgászat

Január 12., szombat – Dunavarsány

Az esztendő első horgászversenye a Moby Dick-tónál. A nevezés ezúttal 8000 forint, amely az ebédet is tartalmazza. A lebonyolítás nem változott, a versenyt 9 és 14 óra között rendezik meg, értékelhető halak a ponty, az amur, a kárász és a keszeg.

 

Túrázás

Január 12., szombat – Pécs

A Télies Mecsek túrán a 10.1 kilométeres távot nyolcadik, a 16 és 35 kilométeres távot egyaránt 18. alkalommal rendezik meg. Rajt minden távnál az Éger-völgyi Teca Mama kisvendéglőtől, előbbi kettőnél 8 és 10 óra között, utóbbinál már 6.30 és 8 óra között. A leghosszabb útvonalat választóknak kötelező az elemlámpa.

 

A Nagyerdőben a talaj minősége is befolyásolja a versenyt.

 

Futás

Január 12., szombat – Debrecen

Versenyközpont a Nagyerdőben, 500 méterre a temető sarkától. A versenytávok 1.5, 2.5, 5 és 10 kilométer, egy kör 1490, illetve 2436 méter. Ha az erdő talaja az időjárás következtében az adott forduló lebonyolítására alkalmatlan, az értékelés a megtartott fordulók alapján történik. A hatfordulós Oxigén-kupa negyedik állomása.

 

Túrázás

Január 12., szombat – Bélapátfalva

Pirkadattól alkonyatig túra 15.7, illetve 38 kilométeren, nevezési díj egységesen 1500 forint. Rajt a helyi Coop parkolójából (IV. Béla út), a túra vezetett.

 

Túrázás, futás

Január 12., szombat – Makó

A Csongrád Megyei Természetbarát-szövetség hagyományos téli teljesítménytúrája gyalogosok és terepfutók számára. A túra útvonala Makó és Szeged között a Maros és a Tisza bal parti árvízvédelmi töltésén halad. Túrázóknak hét, terepfutóknak négy óra a szintidő az egységesen 31 kilométeren. Rajt a makói autóbuszállomástól.

 

Túrázás

Január 12., szombat – Pilisborosjenő

Körözés 12 órában a Nagy-Kevély körül. Mindenki kedve és ereje szerint 7 és 19 óra között tehet meg köröket Pilisborosjenő-központ–Kevély-nyereg–Nagy-Kevély–Homokkőbánya–Pilisborosjenő-központ útvonalon. Egy kör 7 kilométer.

 

Túrázás

Január 12., szombat – Kőszeg

A helyi Jurisics-vártól induló 16 kilométeres évkezdő tekergő a Kőszegi-hegységben. A változatos, kevésbé ismert részeket is érintő túra a téli erdő szépségeit kívánja bemutatni. Az útvonalból három kilométer aszfaltút. Rajt 8.30 és 10 óra között.

 

A téli erdő és téli táj szépsége könnyedebb túrák alatt megcsodálható.

 

Túrázás

Január 12., szombat – Verőce

A versenyközpont a Géza Fejedelem református általános iskola, óvoda és bölcsőde sportcsarnoka, ahonnan a 4. Börzsöny Kapuja teljesítménytúra indul 10, 20, és 45 kilométeren.

 

Futás

Január 13., vasárnap – Felsőtárkány

A terep a Várhegy és Felsőtárkány közötti lankás erdős területen fekszik. Az útvonal első 400 métere aszfaltozott úton halad, majd dózerúton és aszfaltozott kerékpárúton folytatódik. Egy kör 4900 méter, legfeljebb négy kör teljesíthető.

 

Futás

Január 13., vasárnap – Budapest

Az idén már a 4. Zúzmara Futófesztivált rendezik meg, a Hungexpo területén 5 és 10 kilométeres, illetve félmaratoni táv közül lehet választani. A csarnok adottságai nem teszik lehetővé egy klasszikus, hosszú rajtegyenes kiépítését, ezért a szervezők különböző időzónák kialakításával próbálják megkönnyíteni a versenyzők futását. A pontos részletekről a helyszínen lehet tájékozódni.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.