Programajánló

Fuss, tekerj, túrázz júliusban is!

A heti bontás mellett honlapunkon megtalálható a fontosabb szabadidős sportesemények teljes havi összesítése is, s ami esetleg kimaradt, később biztosan felkerül az oldalra.

A nyár közepén is számtalan eseményt rendeznek országszerte, sőt néhány határhoz közeli településen is. A gyerekek kerékpárostáborban fejlődhetnek, a horgászat szerelmesei a Moby Dick horgásztónál nappal vagy éjszaka is próbálkozhatnak a fogással, július első hétvégéjén rendezik a 36. Balaton-átúszást, amelyet a kedvezőtlen időjárás miatt halasztottak erre az időpontra.

 

Triatlon

Július 1., vasárnap – Dunaújváros

A helyi kikötői öbölben 950 méter hosszú, háromszög alakú pályán lesz a verseny, 24 Celsius-fokos vízhőmérséklet alatt engedélyezett a neoprén úszóruha használata, 16 Celsius-fok alatt pedig kötelező. A kerékpárospálya 7.3 km-es kör, körönként 45 méter szintkülönbséggel, míg a futásnál 3.5 km-es kör a pálya, amelynek felét aszfalton, felét pedig hengerelt murván jelölték ki.

 

Kerékpározás

Július 1–8., vasárnap – Lispeszentadorján

Egyhetes kerékpárostábor 8–14 éves gyerekek részére. A szervezők a srácok és lányok bevonásával megismertetik a fiatalokat a főzéssel, a kertészkedéssel, a kerékpárok karbantartásával. Kis forgalmú közutakon, kerékpárúton vagy könnyű terepen kerékpároznak, napi szinten 20–50 kilométert. Rossz idő esetén házimozi, sakk, társasjátékok, könyvek állnak a gyerekek rendelkezésére.

 

Kerékpározás

Július 2–6., hétfő–péntek – Diósjenő

Ötnapos edzőtábor gyerekek, felnőttek, családok részére egyaránt. Elhelyezés 4–6 ágyas fürdőszobás, konyha-nappalis házakban. Ángyán Mona, Dancsuly Dávid és Soós Tamás Gábor délelőttönként állóképességi, erőnléti, míg délutánonként technikai edzéseket tart, az idén már tizenharmadszor. Utazás egyénileg.

 

Cselgáncs

Július 3–6., kedd–péntek – Budapest

Ezen a nyáron is megrendezi Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható a “Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot. A nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokat kínálnak általános és középiskolás fiataloknak. A cselgáncsozást kedvelőknek keddtől péntekig 14.30 és 16 óra között három helyszínen, a KSI Jégszínházában (XIV. Istvánmezeti út 1–3.), a MOM kultúrális központban (XII. Csörsz utca 18.) és a Tandem Gimnáziumban (I. Krisztina krt. 59/b.) a szakág dzsúdó mestereitől tanulhatnak.

 

Kosárlabdázás

Július 3., kedd – Budapest

Szintén a “Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozat része a játékos kosárlabda edzés 12–16 esztendős fiataloknak. Az Eötvös József gimnáziumban (V. Reáltanoda utca 7.) Suhajda Gabriella, az MTK egykori játékosa mutatja be a sportágat 17 és 18.30 óra között.

 

Ökölvívás

Július 4., szerda – Budapest

Játékos boksz foglakozás a “Sportos vakáció a városban” programsorozatban. Érdemes igyekezni, mert ez az egyetlen edzés, ráadásul csak 16.30 és 17.30 között lesz lehetőség, hogy a Box Akadémián (XIV. Erzsébet királyné útja 57–61.) Kathi Attilával, a Box Akadémia alapítójával kesztyűzzenek a legbátrabbak.

 

Kosárlabdázás

Július 5., csütörtök – Budapest

Szintén a “Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozat része a játékos kosárlabda edzés 12–16 esztendős fiataloknak. Az Eötvös József gimnáziumban (V. Reáltanoda utca 7.) Suhajda Gabriella, az MTK egykori játékosa mutatja be a sportágat 17 és 18.30 óra között.

 

Túrázás

Július 6., péntek – Budapest

A rajt megközelítése a Békásmegyer HÉV-állomástól a 143-as autóbusszal a Pince köz megállóig, onnan néhány száz méter. A nevezési díj egységesen 1300 forint a 7, 12 és 18 kilométeren egyaránt. A Budai-hegység-térkép, elemlámpa vagy fejlámpa szükséges, mivel a kora esti, 18 órai indulás után a leghosszabb távot választók előreláthatólag éjfélre érnek vissza a kiindulási ponthoz.

 

Futás

Július 7., szombat – Látrány

A hősiesség nem adottság, hanem életforma! Ez a mottója a 3. Látrányi Löködönc őrült akadályfutásnak Somogy megyében. A Füzes-tó partjától reggel 8-kor startoló eseményen a résztvevőknek nyolc kilométert kell teljesíteniük, de terepen, nehezítő akadályokat leküzdve. Nevezési díj 3000 forint, illetve a helyszínen 2000 forint kaució fizetés kötelező a chipes időmérőért.

 

Triatlon

Július 7., szombat – Szombathely

Idén már a 34. Vasi Vasember triatlonversenyt rendezik, 1500 méter úszással, 40 kilométer kerékpározással és 10 kilométer futással. Az úszást a szombathelyi Csónakázó-tóban teljesítik a résztvevők, a kerékpározást és futást pedig Vas megye lankás tájain. A célban tradicionális krumplis tésztával fogadják a versenyzőket.

 

Futóversenyt július első hétvégéjén is rendeznek

 

Túrázás

Július 7., szombat – Bodajk

Reggel 7 órakor 10, 15 és 25 kilométeres túrára indulhatnak a nevezők a bodajki kegyhelytől, érintik a kálváriát, a Károlyi-kilátót, a Bársony István-emlékházat, a Károlyi Kastély parkját, a vaskeresztet s természetesen a Gaja-patak szurdokvölgyét. A fehérvárcsurgói víztározó gátján vezet az út, de a Keleti-Bakony turistatérképe kötelező felszerelés. A visszaérkezők a bodajki városnap programjain pihenhetik ki a túra fáradalmait.

 

Kerékpározás

Július 7., szombat – Szalafő

Bringatúra, amely 8.45 órakor indul a helyi sportpályától, de lehetőség van 8 órakor is rajtolni a közeli Őriszentpéterről. Előbbi 50, utóbbi 60 kilométeres távot jelent. A résztvevők áthaladnak Farkasfán, majd rövid pihenő következik a Hársas-tónál. Szentgotthárdot követően Ausztriában, Mogersdorfban (Nagyfalva) a Schlösslbergen található 15 méter magas kőkereszt és az emlékkápolna megtekintése is szerepel a programban. Visszaúton a Hársas-tónál egy 30–45 perces pihenőt is beiktattak a szervezők, sőt a szalafői sportpályához visszaérkezve a nemzetközi kispályás futballfesztivál szervezői egytálétellel várják a bringásokat.

 

Túrázás

Július 7., szombat – Csillebérc

Éjszakai túra 9 vagy 16 kilométeren. Autósoknak ingyenes a parkolás, a tömegközlekedéssel érkezők pedig a Széll Kálmán tértől a 21-es autóbusszal a végállomásig, a Csillebérc KFKI megállóig utazzanak. Rajt a KFKI sporttelepétől, de figyelem, a telephelyre kutyát bevinni tilos! Szintidő nincs, de legkésőbb éjjel 1 órára mindenkinek ajánlatos célba érnie.

 

Kerékpározás

Július 7., szombat – Esztergom

Úgynevezett eliminátor (XCE) kieséses sprintverseny terepen, aszfalton, mesterséges és természetes akadályokon (rönkök, raklapok, ugratók, vizesárok, hullámok). A pálya hossza 300–400 méter, a versenyzők háromszor teljesíthetik, s a legjobb időeredmény számít a kieséses verseny besorsolásánál. A korcsoportok létszámától függően kettő- vagy négyversenyzős futamokat indítanak, s a kettesből egy, a négyesből két versenyző jut tovább. A kiesett versenyzők a helyezéseik alapján helyosztó futamokon vehetnek részt. Az U5-ös, U7-es és U9-es korcsoportok tagjainak csak a technikai pályát kell teljesíteniük!

 

Túrázás

Július 7., szombat – Biharfüred

Az idén létszámkorlátozást vezettek be a szervezők, ezért legfeljebb kétszáz túrázó indulhat. Vlegyásza turistatérképe szükséges az úgynevezett Medveles túrára, amely 15, 20, 40 vagy 60 kilométeren vezet az erdélyi Biharfüred környékén. Rajt a Gaudeamus vendégháztól, a leghosszabb útra vállalkozóknak hajnali 4 órakor, de a 40 kilométert választóknak is reggel ötkor lesz jelenésük. A többieknek elegendő 7-kor rajtolniuk.

 

Kerékpározás, túrázás

Július 7–8., szombat–vasárnap – Balatonmáriafürdő

A Spirit of Balaton elnevezésű huszonnégy órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra résztvevői az egyes Balaton-parti településeken működő pecsételő állomásokon gyűjtenek össze minél több pecsétet. Az esemény hivatalosan Balatonmáriafürdőről indul, de lehetséges tetszőleges pecsételő állomástól is rajtolni, a lényeg, hogy a Balaton körüli kerékpárúton kell haladni az óramutató járásával megegyező irányban.

 

Kerékpározás

Július 8., vasárnap – Nagylók

Kerékpárral a Mezőföldön – az összesen 55 kilométeres távot hat óra alatt lehet teljesíteni. A rajt a nagylóki vasútállomástól 600 méterre található. Szállás, valamint sátrazási lehetőség a rajt-cél helyszínén, a Taviparti Palota turistaházban lehetséges.

 

A kilométereket naplementében is lehet falni

 

Túrázás

Július 8., vasárnap – Paks

A 26. Gastroblues Fesztivál keretében tehetik magukat próbára a túrázni vágyók, akik a 30 vagy 45 kilométeres távot futva is megtehetik. A célba érkezőket főzőverseny, valamint ingyenes koncertek várják.

 

Horgászat

Július 8., vasárnap – Dunavarsány

Jótékonysági és adománygyűjtő junior-horgászverseny a Bátor Tábor Alapítvány javára. Legfeljebb harminc résztvevő indulhat, szóval a 6000 forint nevezési díjat érdemes július 1. és 8. között befizetni. Sorsolás 7.30 órakor, a verseny 9 órától 15 óráig tart. A sorsolást követően a nevező azt a helyet foglalja el, amelyet húzott, és onnan horgászik. A mérlegelést a versenyző is kérheti, ha időközben a szákban tartott halak mennyisége hozzávetőlegesen eléri a 40 kilogrammot.

 

Kerékpározás

Július 12–15., csütörtök–vasárnap – Pécs

BRM (Brevets de Randonneurs Mondiaux) országúti kerékpáros teljesítménytúra-sorozat, amelynek célja, hogy a Párizs–Brest–Párizs (PBP) teljesítménytúrához kínáljon kvalifikációs eseményeket. A PBP a világ legrégebbi versenye, először 1891-ben rendezték meg; egykor profi kerékpárverseny volt, ma azonban kizárólag teljesítménytúrázóként lehet rajta részt venni. A magyarországi BRM-sorozat öt távból (200, 300, 400, 600, 1000 km) és tizenkét teljesítménytúrából áll. A túra, amely nem verseny, országhatárokon halad keresztül, a határátlépéshez útlevél vagy személyigazolvány szükséges. Az erőpróba önellátó jellegű, vagyis szervizautó-szolgáltatás útközben nincs, márpedig az útvonal a pécsi Dóm tértől indul a Mecseken keresztül a Balatonig, érinti a Balaton-felvidéket, a Bakonyt, a Zalai-dombság érintésével Horvátországot, majd a Villányi-hegységet, végül újra Pécset. Mindez ezer kilométer.

 

Futás

Július 13–15., péntek–vasárnap – Tiszafüred

Az Ultrabalaton kiskörének is nevezik a Tisza-tó 111 kilométert jelentő megkerülését. A verseny célja ugyanis körbefutni vagy -kerékpározni Kelet-Magyarország legnagyobb és legszebb tavát, viszont a tavalyi esemény magas színvonalának megismétlése érdekében a szervezők legfeljebb négyszáz csapat jelentkezését fogadják el. Bár előnevezésre január óta lehetőség van, érdemes érdeklődni, maradt-e még indulási hely. Vasárnap rendezik a kerékpárosok túráját, amely nem verseny, csupán egy teljesíthető kihívás.

 

Kerékpározás

Július 14., szombat – Eger

A szervezők három távon várják a kerékpárosokat, akik reggel 8 órakor indulhatnak a helyi Lidl parkolójából. Aki a 16 kilométeres túrát választja, 1000, aki a 18 kilométerest, annak 1500 forint nevezési díjat kell befizetni, s hozzávetőlegesen kétórás eseményre számíthat. Ugyanakkor lehetőség van 68 kilométeres távra is befizetni 2000 forintot, ez esetben nagyjából hét órás tekeréssel számíthatunk.

 

Úszás

Július 14., szombat – Révfülöp

Az Országos Meteorológiai Szolgálat siófoki obszervatóriumának időjárás-előrejelzését követően – a Balatoni Vízirendészet parancsnokának egyetértésével – a szervezőbizottság június 30-ról előbb július 7-re, majd a továbbra is kedvezőtlen időjárás következtében július 14-re halasztotta a 36. Balaton-átúszást. Az időpontot egyelőre tervezet, a végleges döntést július 12-én, csütörtökön 13 órakor hozza meg a szervezőbizottság. Az eredeti időpontra leadott előnevezések, illetve a megkapott orvosi igazolások a továbbiakban is érvényesek.

 

Túrázás

Július 14., szombat – Budapest

Hadik András emléktúra 12, 20, vagy 40 kilométeren. Az ELTE TTK épülete elől, a Pázmány Péter sétánytól a választott távtól függően reggel 8-kor, 7-kor és 6 órakor indulnak a résztvevők. A fogyatékkal élő túrázók, valamint a tíz év alattiak 50 %-os kedvezményben részesülnek, de a gyerekek csak kísérővel vehetnek részt a túrán. Előnevezés szükséges, de aki július 6-ig megteszi, további kedvezményben részesülnek.

 

Horgászat

Július 14., szombat – Dunavarsány

Éjszakai esemény a Moby Dick horgásztónál. Az indulói létszám ezúttal is korlátozott, legfeljebb negyvenketten indulhatnak, a nevezési díj 7000 forint. Sorsolás 19.30 órakor, a verseny pedig 21 órakor kezdődik, s hajnali 4 óráig tart. Pontozásos verseny, amelyen a keszeg és a kárász egy-egy, míg a ponty és amur öt-öt pontot ér.

 

A horgászat a nyugalmat kedvelők sportja

 

Túrázás

Július 14., szombat – Bakonybél

A Bakony északi részének térképe nélkül senki se induljon útnak, mivel a 13 kilométeres táv mellett a 25 és a 48 kilométer már jelentősnek tekinthető. Utóbbi túrán korai, 6 órai indulással 1320 méter szintkülönbséget kell leküzdeni. Nevezési díj 1600 forint. Egy órával később rajtolnak a

 

Kerékpározás

Július 14–15., szombat–vasárnap – Mogyoród

A Tour de Ringen kizárólag azok indulhatnak, akik a verseny napjáig betöltik a 14. életévüket, s természetesen befizették a nevezési díjat. Nem árt ugyanakkor szem előtt tartani, hogy a solo és a duo kategóriákban az alsó korhatár 18 év.

 

Futás

Július 15., vasárnap – Diósjenő

Terepfutás a Börzsönyben három távon. Az előnevezés ebben az esetben is előny, egyébiránt július 6-án délig lehet megtenni, de másnap délig átruházható emailben másik indulóra. A szervezők a létszámlimitet száz főben határozták meg a nyolc kilométeres versenyre, illetve kétszázban a 24.2 és a 35.1 kilométeres távra.

 

Túrázás

Július 15., vasárnap – Rimóc

A Palóc expedíció 30/20/10 szervezői az eddig megszokottnál jobb időjárásban bíznak, ezért az eseményt őszről előrehozták nyárra, hátha egyszer végre sikerül elkerülni a zuhogó esőt. Okostelefonra letölthető a Cserhát Natúrpark alkalmazás, amely tartalmazza a térképet is.

 

Túrázás

Július 16–20., hétfő–péntek – Felvidék

Idén már az 5. Felvidéki Teljesítménytúrát rendezik meg, ezúttal a Magas-Tátrában, a Szepesi-Magurában és az Alacsony-Tátrában. Szállás Alsóerdőfalván (Nova Lesna) a Penzión Janíkban, 11 euro/fő/éj, többnyire háromágyas szobákban, de lehetőség szerint kétágyas és négyágyas szobák is kivehetők, összesen 20 főre. Az egész hetes csillagtúra is innen indul minden nap, általában tömegközlekedéssel. A Magas-Tátrában számos nyerget, csúcsot, völgyet érint a túra, bizonyos helyeken láncos részekkel, alattuk mélységgel, vagyis tériszonyosoknak fokozatos ráhangolás javasolt, de valamennyi túranapon az első szakasz megtétele után rövidebb távra lehet váltani. A láncos részek miatt látássérülteknek nem ajánlottak a túrák bizonyos távjai, márpedig az öt túranapból az egyik biztosan ilyen területen vezet.

 

Túrázás

Július 20., péntek – Szokolya

A Bajdázói tó körül felállított denevérfogó függönyhálók segítségével megpróbálják felmérni a vízhez érkező denevérek mennyiségét és fajtáját. A program a királyréti Hiúz Házban a kiállítás megtekintésével kezdődik, majd 20 órakor indulás a tóhoz. A túra hossza három kilométer, s érdeklődés szerint másnap reggelig lehet a denevéreket megfigyelni. Gyerekeknek hat éves kortól ajánlott.

 

Túrázás

Július 20., péntek – Pétfürdő

A helyi általános iskolától indul a hét és tizenhárom kilométeres éjszakai túra, nevezési díj egységesen 500 forint, de a pizsamában érkezőknek ötven százalék kedvezmény jár. Rajt általában 18 és 10 óra között, saját idő terhére legkésőbb 22 óráig.

 

Futás, Úszás

Július 21., szombat – Esztergom

Hazánkban először rendeznek extrém swimrun versenyt, vagyis a futamon futás közben olykor a vízbe vezet az út, illetve úszás közben néha a parton folytatódik a pálya. Mindez a Palatinus tónál. A versenykiírás szerint azonban az indulók kénytelenek a rajtnál viselt felszerelésben teljesíteni a távot, vagyis ha valaki cipőben fut, úszás közben is a lábán kell viselnie, illetve ha szeret tenyérellenállással úszni, futásnál is hordja majd.

 

Túrázás, Kerékpározás

Július 21., szombat – Gomba

A Tápió vidék egyik legszebb részén, a Monor–Irsai dombságon, valamint az ott elterülő településen, Gombán rendeznek teljesítménytúrát négy távon (3.3, 9, 16 és 30 kilométer), illetve 30 kilométeren egy csoportos kerékpáros túra is teljesíthető. Utóbbiak egy csoportban, együtt teljesíthetik a távot a gyalogos túrával azonos útvonalon. A tempó tehát lassú, nem verseny.

 

Strandröplabdázás

Július 21., szombat – Szekszárd

A tavalyi sikert követően már második alakalommal rendezik meg az amatőr strandröplabda versenyt a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőben. Játéktudástól függően két vagy három fős csapatok jelentkezhetnekk. Megfelelő számú nevező esetén külön mezőnyben indulnak a párosok, illetve a három fős csapatok. Az előzetesen email-ben (hercziggabor@gmail.com) jelentkező csapatok a strandot kedvezményes belépővel látogathatják.

 

Túrázás

Július 21., szombat – Vigántpetend

Ingyenes túra Vigántpetendről a Nivegy-völgybe, hozzávetőlegesen hat óra alatt tíz kilométer megtétele nem jelent problémát senkinek. A programot legalább tíz fő jelentkezésével tartják meg, de legfeljebb negyvenöt fő vehet rajta részt, ezért a nevezők előző nap, július 20-án 16 óráig emailben (sardy1@bfnp.hu) vagy telefonon (30/491-00-61) jelezhetik részvételi szándékukat.

 

Triatlon

Július 21–22., szombat–vasárnap – Fadd-Dombori

Számtalan kategóriában rendezik meg a 34. Sportolna triatlonversenyt, amelyen újoncok, gyerekek, felnőttek, párosok, csapatok, sprinterek egyaránt rajthoz állhatnak. A sokrétű eseményre a nevezési összegek is szerteágazóak, ezért érdemes felkeresni a sportolna.com weboldalt.

 

Túrázás

Július 23., hétfő – Monostorapáti

Ingyenes túra a monostorapáti Vulkanus isten gyöngyszemei mentén, hozzávetőlegesen hat óra alatt tíz kilométer megtétele nem jelent problémát senkinek. A programot legalább tíz fő jelentkezésével tartják meg, de legfeljebb negyvenöt fő vehet rajta részt, ezért a nevezők előző nap, július 22-én 16 óráig emailben (sardy1@bfnp.hu) vagy telefonon (30/491-00-61) jelezhetik részvételi szándékukat.

 

Kerékpározás

Július 27–29., péntek–vasárnap – Zánka

A balatoni nyári szezon legnagyobb hegyi bringás eseménye a 18. Mountainbike Váltóverseny, amely tizenkét vagy huszonnégy órás. A pénteki és szombat délelőtti érkezést követően délben indul a verseny, körpályáján, amelynek hossza öt kilométer, kizárólag terepen, sok kanyarral. Aki a félnapos versenyt választja, szombat déltől 20 óráig, majd vasárnap 8 és 12 óra között tekerhet a zánkai Erzsébet Üdülőközpont és Tábor területén.

 

Futás

Július 28., szombat – Visegrád

Páros tematikájú akadályfutó verseny, amelyen a társsal összekötve kell leküzdeni a megadott útvonalon felállított akadályokat. A táv hozzávetőlegesen öt kilométer, elenyésző szintkülönbséggel, de tizennégy akadállyal nehezítve. Az erdős területen sorra kerülő verseny lényege, hogy a távot minden pár a képességéhez mért tempóban tegye meg, egymást segítve, támogatva.

 

Triatlon

Július 28., szombat – Nagyatád

Hosszútávú országos triatlon bajnokság, idén nyáron már huszonnyolcadik alkalommal. A versenyen indulóknak alapos felkészülésre lesz szükségük, mert 3800 méter úszást és 180 kilométer kerékpározást követően még egy maratoni távot, vagyis 42.2 kilométert kell lefutniuk.

 

Nagyatádra a triatlonosokat várják

 

Kerékpározás

Július 28., szombat – Tiszafüred

A Tisza-Tavi Fesztivál keretében idén már az 5. Tour’D Opera napot rendezik meg, amely a fesztivál második napján várja a kerékpáros túrázókat. A Tisza tó körül kiépített panoráma kerékpárút 67 kilométer hosszan biztosítja a kerékpáros közlekedést a tíz megálló, vagyis a tíz komolyzenei minikoncert helyszíne között.

 

Futás

Július 28., szombat – Esztergom

A Dunaparti Futópartik elnevezésű programsorozat újabb állomása a Teliholdfutam. Az esztergomi kerékpárúton négy vagy tíz kilométeres távon teljesíthető a kihívás, előbbinél legfeljebb kétszáz, utóbbinál kétszázötven nevezőt fogadnak. Rajt a Sötétkapunál 22.00 órakor, vagyis értelemszerűen fejlámpa, elemlámpa vagy kerékpáros villogó viselése kötelező, ellenben fáklya, gyertya vagy egyéb tűzveszélyes világítóeszköz használata tilos. Azok a versenyzők, akik sem lámpát, sem egyéb világító eszközt nem viselnek, tíz perc büntetőidőre számítsanak.

 

Kerékpározás

Július 28., szombat – Budapest

Ingyenes mountainbike túra a Hármashatár-hegyen. A szervezők megmutatják, hogyan kell valójában használni a terepre tervezett járgányt, a tervezett 12 kilométeres távon csupán 600 méter a szintemelkedés, vagyis leginkább a hegy körül tekerhetnek a résztvevők, de persze a lefele út is izgalmas lehet. Minden 18 éven aluli előnevező ajándék lámpaszettet kap. Találkozó délelőtt 10 órakor a Szépvölgyi út 117–125. előtt.

 

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.