Heti aktuális: Kékes csúcsfutás

A mostoha időjárás miatt érdemes érdeklődni a szabadtéri események megrendezéséről, egyelőre úgy tűnik, az egyik legnehezebb hazai futóverseny nem marad el. Egyéb fontosabb események is a 22. hétről!

Futás

Június 1., szombat – Mátrafüred

Kékes csúcsfutás – Az egyik legszebb és legnehezebb hazai futóverseny, amelyet nem pusztán a kihívás, hanem a gyönyörű környezet is emlékezetessé tesz. Mátrafüred és Kékestető között 671 méter szintemelkedéssel kell megbirkózniuk a jelentkezőknek.

 

Túrázás

Június 1., szombat – Felsőcsatár

Vas-hegyi tízes, húszas, harmincas – A 20 és 30 kilométeres szakaszokra jelentkezőknél feltétlenül legyen személyazonosító okmány, az útvonal ugyanis Ausztriába vezet, és vissza (Pinkaóvár és Várújfalu). A határátkelőnél müzli, a célba éréskor pedig zsíros kenyér jár.

 

Futás

Június 1., szombat – Göd

A gödi Fétis Crossfutás és hagyományőrző délutánt idén már 19. alkalommal rendezik meg. Ingyen zsíros kenyér, gyümölcs, frissítő vár minden nevezőt, illetve Fétis Cross pólót is kap ajándékba. A tízéves múlttal rendelkező gödi Rotary Klub a helyben élő fiatalokat, diákokat támogatja akár tanulmányi, akár egészségmegőrzéssel vagy sportolással kapcsolatos ügyekben. A Rotary Magyarország nemzetközi azonosítószámával megegyező 1911 métert osztálytársakkal, barátokkal közösen lefutni örömteli és teljesíthető feladat.

 

Kajakozás

Június 1., szombat – Tokaj

A Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet, Bodrog ártér fokozottan védett részei páratlan vízitúrázói élményt nyújtanak a látogatóknak. Nem véletlen, hogy engedélyhez van kötve, ezért 8900 forint ellenében egy-egy napos kajaktúrán lehet megcsodálni a hazai madárvilág gyönyörű egyedeit, kócsagokat, gémeket, s talán a türkizkék hátú jégmadár is felbukkan.

 

Kerékpározás

Június 1., szombat – Velence

A Velence–Gárdony–Agárd–Pákozd–Sukoró–Velence útvonal egy körnek, vagyis 28 kilométernek felel meg. A 25. Velence 10x – Tókerülő kerékpáros teljesítménytúrán akár tízszer is teljesíthető az eredeti táv a Velencei-tó körül. Nevezési díj távonként/körönként 300 forint.

 

Egyre népszerűbbek a tőkerülő biciklis túrák. Fotó: shutterstock

 

Futás

Június 1., szombat – Kisnána

Mátra 115 – A terepfutás kedvelői 132, 107 és 92 kilométeres távok közül választhatnak, csak hosszútávra lehet nevezni, de két résztáv is teljesíthető, mi több, erről menet közben lehet dönteni. A nevezési díj egy tálca saját készítésű édes vagy sós sütemény.

 

SUP-ozás

Június 1., szombat – Alsóörs

Szezonnyitó sup-ozás a Balatonon, indulás 15.30-kor a helyi Pelso kempingtől, a túra időtartama két óra, részvételi díj 4500 forint, amely tartalmazza a sup-felszerelést (deszka, evező, szörfpóráz, igény szerint mentőmellény, vízhatlan táska), de saját suppal érkezőknek csak 1500 forint, míg supos VIP-bérleteseknek ingyenes.

 

Túrázás

Június 1., szombat – Várpalota

Trianon emléktúra 20, 35 és 50 kilométeren. Start 6 és 8 óra között a várpalotai Trianon múzeumtól, nevezési díj egységesen ezer forint. Menet közben egyebek mellett a Thury-vár, a Gaja-szurdok, a Hamuház vagy a Maderspach-kilátó is megtekinthető.

 

Futás

Június 2., vasárnap – Törökbálint

Auchan félmaratoni – Azok a szülők, akiknek érvényes nevezésük van 6, 11 vagy 22 kilométerre, igénybe vehetik a gyermekmegőrzést a helyi Nyitnikék Óvodában, amelynek udvarán három szakképzett pedagógus vigyáz a csemetékre a futamok alatt.

 

Kerékpározás

Június 2., vasárnap – Mogyorósbánya

Hegyek pokla XCM-maraton – A versenyen üzemképes, biztonságos MTB-kerékpárral – saját felelősségre – bárki elindulhat. Fejvédő viselése kötelező, ennek hiányában a versenyzőt kizárják. Egy kör 26 kilométer hosszú, a harmadikra 13 óra után már nem lehet elindulni.

 

Kajakozás

Június 2., vasárnap – Tokaj

A Tokaj-Bodrogzug Tájvédelmi Körzet, Bodrog ártér fokozottan védett részei páratlan vízitúrázói élményt nyújtanak a látogatóknak. Nem véletlen, hogy engedélyhez van kötve, ezért 8900 forint ellenében egy-egy napos kajaktúrán lehet megcsodálni a hazai madárvilág gyönyörű egyedeit, kócsagokat, gémeket, s talán a türkizkék hátú jégmadár is felbukkan.

 

Dabason már a 16. városi futónapot rendezik meg idén, ezúttal is drogprevenciós jelleggel

 

Futás

Június 2., vasárnap – Dabas

A város egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye a 16. Dabasi futónap, amelyet a szervezők idén is az „Inkább lódulj, mint bódulj” szlogennel drogprevenciós jelleggel tartanak meg. A futóverseny 2.5 km-es, negyedmaratoni és félmaratoni táv teljesítésére nyújt lehetőséget. Rajt 9 és 10 óra között a dabasi sportcsarnok előtti területen, célba érkezés ugyanide. Nevezési díj nincs.

 

Kerékpározás

Június 2., vasárnap – Budapest

Szilas-menti kerékpáros túra 15, 30, 50 vagy 90 kilométeren. Indulás 9 órakor a Naplás-tótól, célba érkezés ugyanitt. A két rövidebb táv gyerekekkel is teljesíthető, nagy részben kerékpáros úton halad, s útközben ellenőrző állomásokon pecséteket, matricát, kódokat kell begyűjteni.

 

Akadályfutás

Június 2., vasárnap – Dunakeszi

A nevezőknek tíz különleges, óriás felfújható akadályon kell keresztül futniuk egy öt kilométer hosszú pályán a dunakeszi repülőtéren. A legnagyobb akadály 42 méter hosszú. Nevezési díj 9000 forint, de a tízfős csapat minden tagja tíz, míg a húszfős csapat 20 százalék kedvezményt kap, és a 15 évnél fiatalabb versenyzőknek is jár 20 százalék. Fontos feltétel a 8. betöltött év és a 130 centiméteres magasság.

 

Túrázás

Június 2., vasárnap – Solymár

A Szénáskör egy egyéni, 31 vagy 75 kilométeres körtúra, amely végig jelölt turistautakon halad a Budai- és Pilis-hegységben. Kitűzött rajt nincs, mindenki egyénileg, az általa megválasztott időpontban indulhat és teljesítheti a távokat futva vagy túrázva. Önellátó esemény, a Kör az ellenőrző pontokon kihelyezett QR-kódok leolvasásával teljesíthető.

 

Kerékpározás

Június 2., vasárnap – Siófok

Balaton maraton – A Tour de Pelso elnevezésű országúti kerékpáros fesztivál szerves része, aki betöltötte a 16. évét, indulhat a 202 kilométeres versenyen. Elsősorban olyanok jelentkezését várják, akik szívesen feszegetik határaikat.

 

nyitó kép: futanet

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.