Heti aktuális: mezítlábas futás Balatonlellén

Délelőtt és délután is rendeznek futamot, amelyeken térdig is lehet gázolni a Napfény strand partján, de legfeljebb ezer nevezést fogadnak el. Egyéb fontosabb események a 34. hétről!

Futás

Augusztus 18., kedd – Budapest

Ingyenes közösségi futás a Normafánál, a táv 4 kilométer, de csak 16 éven felüliek részvételével. Gyülekező 17.30-kor a síháznál, start 18 órakor, forduló az Erzsébet-kilátónál. A futam végén minden résztvevő ihat egy szörpöt vagy limonádét, sőt az első női és férfi befutó 5-5, a második 3-3, míg a harmadik helyezett 2-2 ezer forint értékű lefogyasztható kupont nyer a síház bárjában. Regisztráció ezen a felületen lehetséges.

 

Kerékpározás

Augusztus 19., szerda – Budapest

Immár harmadik alkalommal rendezik meg az éjszakai kerékpártúrát, amely 21 órakor indul a kőbányai Szent László téren álló templom elől. A táv 35 kilométer, de könnyű, zömmel sík terepen halad, érinti a Városligetet, a Margit hidat, a Széll Kálmán teret, a budai Várat, a Szabadság teret és az Újhegyi sétányt. Regisztrálni az esemény Facebook-oldalán lehet. A túra előreláthatólag éjjel 2 órakor fejeződik be.

 

Futás

Augusztus 20., csütörtök – Velence

Hódítsd meg a Bence-hegyet futva! Rajt 8.30-kor a Bence-hegyi kilátó parkolójában, választható távok 5.2, 10.4, 15.6 és 20.8 kilométer, illetve 500 méter kezdőknek, gyerekeknek. Egy kör (hegyre fel, majd le) nagyjából öt kilométernek felel meg. Szintemelkedés körönként 95 méter.

 

Kajakozás

Augusztus 20–21., csütörtök–péntek – Baja

Tengeri kajakkal a Gemenci-Holt-Duna-ág árterében. Találkozó Baján, a délelőtti programra 9 órakor, a délutánira 13.30-kor. A részvétel 8900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (lapátok, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), illetve a túraszervezést és a túravezetés díját. A túrát minimum nyolc fő részvételével rendezik meg.

 

Túrázás

Augusztus 21., péntek – Királyrét

Éjszakai „erdőmerülés”, amely alatt a szemünkre kevésbé támaszkodhatnak, ezért valószínűleg több hangot, erdei zörejt lehet majd hallani, s egy különleges erdei pikniken is részt lehet venni. A táv 3 kilométer, nagyjából 180 perc, a séta biztonságos, mert a programot tapasztalt, az éjszakai erdőt jól ismerő szakemberek vezetik. Regisztráció 19 órától a Királyréti Erdei Iskola és Látogatóközpontban, indulás 19.30-kor. A program előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a program@erdomerules.hu e-mail címen lehet, maximális létszám 20 fő. Részvételi díj 14 és 18 év közöttieknek 5000, felnőtteknek 7000, pároknak 6000 forint fejenként.

 

Az éjszakai égbolt szépsége is motiváló lehet

 

Kajakozás

Augusztus 21., péntek – Poroszló

Tengeri kajakos evezés a Tisza-tavon. A túra Poroszlóról indul 13.30-kor, s a kajakozás mellett fürdőzni is lehet, gyermekes családok és kezdők számára is ideális. A túra díja 8900 forint, jelentkezés ezen a felületen lehetséges, de legkevesebb nyolc fő részvétele szükséges a túra megtartásához.

 

Túrázás

Augusztus 21–23., péntek–vasárnap – Gálosfa

Háromnapos, közepes nehézségű túrázás a Zselicben, Somogy és Baranya megye határán. Találkozás Gálosfa településen, majd egy körtúrát (20 kilométer) követően sátorállítás, másnap a helyi völgyek, bércek bebarangolása után a Zselici Csillagparkban éjszakai túrán (20 kilométer) is részt lehet venni. Harmadnap csak egy rövidebb túra lesz a kishajmási homokkőszurdokba. Mindezt 7000 forintért, de egyéb költségek is terhelik a pénztárcát, szóval további részleteket itt megtudhat.

 

Futás

Augusztus 22., szombat – Pécs

A hagyományos Pécs–Orfű félmaratonin egyéniben (21 km) és váltóban (21 km) is teljesíthetőek a távok, sőt rövidebb útvonalat (9 km) is beiktattak a szervezők, illetve a gyerekekre (400 m) is gondoltak. A felnőtteket motiválhatja, hogy a hőség miatt az első váltóponton, Remeteréten, majd Orfűn a kis parkolóban a strand mellett is hűvös fröccsöt is lehet kóstolni. A gyermekfutamon a részvétel ingyenes, de nevezéshez kötött.

 

 

Túrázás

Augusztus 22., szombat – Mátrafüred

Idén már a 8. Decathlon Mátratúrát rendezik meg, nyolc távon a legkisebbektől a profi túrázókig mindenki talál megfelelő erőfelmérőt. Regisztráció és minden fontos információ itt megtalálható.

 

Futás

Augusztus 22., szombat – Balatonlelle

Mezítlábas futás a térdig érő Balatonban és a homokos parton – ez a Balaton Beach Run by Riska fesztivál a Napfény strandon, idén már harmadik alkalommal. A gyermekek 500, a felnőttek 1500 és 3000 méteren indulhatnak, az internetes nevezés még tart, de legfeljebb ezren vehetnek részt a versenyen. Közös bemelegítés 10 és 14 órától, a futamok pedig 10.15-től és 14.15-től startolnak. Nevezés itt lehetséges.

 

Túrázás

Augusztus 22., szombat – Balatonfüred

Túra a Koloska-völgyben, két kilátó (Jókai és Noszlopy) és egy templomrom felkeresésével. Nehéz, 500 méteres szintemelkedéses és 20 kilométeres túra, amely várhatóan 6 óráig tart. Részvétel díj 2500 forint, de aki 3000 forintot fizet, a különbözettel a Fehér Holló Vadmentő Alapítványt támogatja. Találkozó 10 órakor a Koloska csárda előtt. Általános információk itt.

 

Akadályverseny

Augusztus 22., szombat – Bükfürdő

Először rendezik meg az úgynevezett Crystal Power Challenge-et. A versenyre jelentkezők a gyorsaság, ügyesség, erő szempontjából választott funkcionális gyakorlatsorozatokat a Magyarországon egyedülálló, kristályszerkezetű, háromszintes, 17 méter magas és 90 elemből álló Kristály Torony mászó- és kalandpark elemein teljesíthetik. Az egyes részfeladatok összesített időeredménye rangsorol, a győztes csapat jutalma egy wellnesshétvége, míg a további helyezettek közt 200 ezer forint összértékű nyereményeket osztanak ki. A csapatok az info@kristalytorony.hu e-mail címen adhatják le nevezésüket a 10 órakor rajtoló versenyre.

 

Futás

Augusztus 22., szombat – Gyulakeszi

Csobánc Vertikál már negyedszer. Indulás Gyulakesziből, aztán 1200 méter megtétele után kezd emelkedni a terep. A hegy tetején tea, víz, gyümölcs és zsíros kenyér várja a futókat. Létszámlimit 100 fő. Nevezési díj 4500 forint.

 

Túrázás

Augusztus 22., szombat – Őriszentpéter

Szertúra szalonnasütéssel, amelyen megtekinthető a Szent Péter-templom és a középkori téglaégető is. Az eseményen legfeljebb 30 fő vehet részt, találkozó 15 órakor, a táv 7.7 kilométer. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a felületen lehet megtenni. További információ az orsegibringasok@gmail.com e-mail címen vagy a 20/433-3907-es (Légrádi Zoltán) telefonszámon.

 

Túrázás

Augusztus 22., szombat – Szentantalfa

Éjszakai túra 15 kilométeren a helyi Rock Street pizzériától 17.30 és 18.30 közötti indulással. A túrázók három pontot érinthetnek, színes térkép segítségével lehet tájékozódni, de az útvonal titkos, csak a rajtnál ismerhető meg. Részvételi díj 1600 forint, amely tartalmazza a startnál a házipálinka-kóstolást is, illetve 800 forintért rendelhető bográcsos vacsora is.

 

 

Futás

Augusztus 22., szombat – Veszprém

Éjszakai futóverseny a Veszprém Félmaratoni, amelyen 11 kilométeres távon is lehet indulni. Versenyközpont a História-kertben, de az útvonalat a városban alakítják ki. Részletek a verseny honlapján találhatók.

 

Kerékpározás

Augusztus 22–23., szombat–vasárnap – Törökbálint

Második alkalommal rendezik meg a 24 órás MTB-versenyt Törökbálinton a Fortuna kemping területén és a közeli erdőben. A számtalan kategóriában indított futamok délben, tömegrajttal indulnak, de lehetőség lesz hatórás (18 órakor fejeződik be), illetve 12 órás (éjfélig tart) versenyre is nevezni. Csak előnevezéssel lehet indulni, a helyszínen nem lehetséges! További információ: 30/786-2087 – Sós Sándor.

 

Supozás

Augusztus 23., vasárnap – Siófok

Megrendezik az 1. Sup-kupát, mégpedig a siófoki Nagystrandon (8600 Siófok, Petőfi sétány 2., nyugati bejárat), ahol reggel 8 órától lehet regisztrálni, futamok 9 órától, férfi-, illetve női és amatőr csoportban. Nevezési díj 5000 forint, amely jogosultságot jelent az 1 kilométeres hosszú távra vagy a 200 méteres sprintszámra, esetleg az ügyességi versenyre, amelyen egy nyolcas alakú pályán kell megtenni hat kört. A családi futam szintén 200 méter, illetve lesz egy 50 méteres pálya a teljesen kezdőknek.

 

Túrázás

Augusztus 23., vasárnap – Egyházas-Bást, Szlovákia

Pogányváron a kelták nyomában elnevezésű túra 12 kilométeren, 300 méteres szintemelkedéssel. A túra alatt megtekinthető a Pogányvár vulkáni eredetű táblahegye. Gyülekező 8 órától a Pogányvár fogadónál, indulás 9 órakor.

 

Kajakozás

Augusztus 23., vasárnap – Poroszló

Tengeri kajakos evezés a Tisza-tavon. A túra Poroszlóról indul 9 órakor, illetve 13.30-kor, s a kajakozás mellett fürdőzni is lehet, gyermekes családok és kezdők számára is ideális. A túra díja 8900 forint, jelentkezés ezen a felületen lehetséges, de legkevesebb nyolc részvétele szükséges a túra megtartásához.

 

Kajakozás

Augusztus 23., vasárnap – Baja

Tengeri kajakkal a Gemenci-Holt-Duna-ág árterében. Találkozó Baján, a délelőtti programra 9 órakor, a délutánira 13.30-kor. A részvétel 8900 forint, amely tartalmazza a kajak és a hozzá tartozó felszerelés díját (lapátok, mentőmellény, hullámkötény, igény szerint vízhatlan zsákok), illetve a túraszervezést és a túravezetés díját. A túrát minimum nyolc fő részvételével rendezik meg.

 

Futás

Augusztus 23., vasárnap – Budapest

A megszokott májusi időpont helyett augusztusban, de az idén is a Népligetben rendezik meg az Aldi női futógálát – már huszonötödik alkalommal. Az elnevezésből adódóan kizárólag nők indulhatnak, kivéve a családi futamban, amelyre férfiak nevezését is elfogadják. Részletek a futanet oldalán.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Gyomorprobléma hátráltatta, ám ez sem akadályozta meg az ob-győzelmét
Elszállt a kuplung, elesett futás közben, nem volt erő a lábaiban – mégis megnyerte a 12 órás ob-t
Imádja az edzéssel járó endorfinlöketet Jon Bon Jovi
Hogyan segíthetnek a sportklubok az iskolások mozgásra ösztönzésében?
A pózolás művészetének elsajátítása nélkül nem lehet versenyt nyerni

Videók

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.