Nem áprilisi tréfa az idei Kinizsi Százas

Magyarország legrégebbi teljesítménytúráján mindig hatalmas harc folyik a nevezésért. Aki nem akar lemaradni, jó lesz, ha már előre felírja az online regisztráció időpontját: április 1.

Habár a 2020-as Kinizsi Százas részletes kiírása cikkünk születésekor még nem elérhető a túra hivatalos weboldalán, a dátum már végleges: május 23–24.

A rajtig hátralévő három és fél hónap sok mindenre elég, még arra is, hogy aki rendszeresen jár túrázni, de a 100 kilométeres táv teljesítése még sosem fordult meg a fejében, kedvet kapjon hozzá, és felkészüljön a várható megpróbáltatásokra. Magyarország legrégebbi teljesítménytúrájával kapcsolatban számos cikk született az elmúlt két évben a csupasport.hu oldalon, aki egy kicsit is érdeklődik a téma iránt, mindenképp érdemes ide kattintva visszaolvasnia minden tippet, tanácsot, élménybeszámolót s feljegyezni az alábbi dátumot a naptárba.

2020. április 1. 3:00

Nem áprilisi tréfa! Az alábbi oldalon ekkor válik elérhetővé a túra regisztrációs űrlapja, és mivel a helyek száma véges, érdemes felhúzni az órát és korán ébredni annak érdekében, hogy a nevezés biztosan sikeres legyen. Ha erről és egyéb fontos információkról nem szeretnénk lemaradni, a csupasport.hu oldal folyamatos olvasása mellett érdemes csatlakozni a „Kinizsi Százas (100)” elnevezésű Facebook-csoporthoz, ahol rengeteg teljesítést segítő tanácsot kaphatunk, de adott esetben útitársat is találhatunk. Nem mellesleg a kisebb-nagyobb útvonal-módosításokat is részben ott jelentik be. Jó példa erre a tavalyi módosítás:

A jelzett részen változott 2019-től a Kinizsi Százas útvonala – Kép: Rakk Gyula

Az ominózus szakasz a tokodi pincéknél található, 45-50 kilométer között, nem sokkal az egyik leginkább emberpróbáló rész, a Kő-hegy megmászása előtt. A kerülő nem jelent sok plusztávolságot, a Kinizsi Százas teljes hossza ezzel 98.19 km-ről 98.43 km-re nőtt.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.