Pörög a legújabb tihanyi instant körtúra

A Groove Trails tavaly ősszel indította el a Helka Kört, a gyorsan népszerűvé váló túrát teljesítve 15 vagy 36 kilométeren járhatjuk be a Balaton-felvidéket. A szervezők mindeközben a jótékonyságra is figyelmet fordítanak.

A Groove Trails zöld, innovatív instant túráiról már többször írtunk oldalunkon, a legfrissebbet tavaly ősszel a Tihanyi-félszigeten jelölték ki. A 15 és 36 kilométeren teljesíthető, a leghíresebb balatoni monda mesebeli szépségű alakjáról elnevezett Helka Kör a térképre szív alakot rajzolva fűzi fel a látnivalókat a tihanyi apátságtól kezdve a Belső-tavon és az Aranyház gejzírkúpon át a magaslatok és az Őrtorony-kilátó nyújtotta lebilincselő panorámán keresztül egészen a Barátlakások titokzatos romjaiig.

„A koncepció az elsők között, már tavaly tavasszal megfogant a fejünkben, de sok időt vett igénybe, amíg alaposan bejártuk a helyszínt és kijelöltük, így csak nemrég indítottuk el – mondta a Helka Kör indításáról Marosi Bence, a Groove Trails egyik alapítója. – Mi is meglepődtünk, mennyire felpörgött a túra, de nagyon örülünk neki. Tihany könnyen megközelíthető, nagyon látványos hely, a tizenöt kilométeres körtúrán a rövid távhoz képest pedig különösen sok a látnivaló.”

Márciusban lesz egy éve, hogy elindult a Groove Trails, ennek ellenére már teljesítette első éves céljait.

A túrákat összesen már több mint ötszázan teljesítették, a teljesített kilométerek száma pedig meghaladja a tízezret. A visszajelzések szinte egyöntetűen pozitívak, az alapítók elmondása szerint követőtáboruk szereti az általuk képviselt zöld vonalat.

Erre utal az is, hogy amikor a Ráckevei–Soroksári-Duna-ágban nemrég olajszennyeződés történt, a Groove Trails a decemberi nevezési díjakból befolyó összeg 25%-át felajánlotta a helyreállítási munkálatokat végző Ráckevei-Duna-ági Horgász Szövetség részére, és mindezt saját zsebből nevezésenként 1500 forinttal megtoldotta.

Felajánlás a szigetszentmiklósi olajszennyezésben károsult védett úszóláp kárenyhítésére, megmentésére.💸🐟🐸🐦

Biztosan…

Posted by Groove Trails – instant túrák on Wednesday, December 16, 2020

A Groove Trails 2021-es tervei nagyszabásúak. Az érdeklődők jelenleg öt helyszín és nyolc túra közül választhatnak, és a szám idén tovább bővülhet. A szervezők emellett partneri támogatásban gondolkodnak, hosszú távú együttműködést keresnek a környezetvédelmet és a sportot hasonlóan fontosnak tartó cégekkel. Mindemellett informatikai fejlesztéseket terveznek, a túrát teljesítők hamarosan egyedi igazolólapot készíthetnek maguknak a weboldalon. Akik ennél is többre vágynak, a préselt fából készült éremtartóval díszíthetik otthonukat.

Nyitókép: Groove Trails / Marosi Bence

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.