Rekordinduló a Balaton-átevezésen

Több mint kétezren neveztek a Balaton-átevezésre, az érdeklődők augusztus 16-án Badacsony és Fonyód között szelhetik át az ország legnagyobb tavát.

Alig két héttel a sikeres, rekorddöntést hozó Balaton-átúszás után újabb kihívás terepe lesz a magyar tenger, hiszen augusztus 16-án rendezik meg a Hervis Balaton-átevezést. A vállalkozó kedvűek a Badacsony és Fonyód közötti 9 kilométeres távot teszik meg, az eszközök pedig változatosak: kajakkal, kenuval, SUP-pal és sárkányhajóval is átszelhető a Balaton, számoltak be minderről a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Stopper úszóházában rendezett csütörtöki sajtótájékoztatón.

Az indulók vitorlások alkotta vízi folyóson, azaz maximális biztonságban eveznek vagy lapátolnak, a vízi folyosó a déli partról vezet Badacsonyig és vissza. A rajt és a cél helyszíne változatlan, a fonyódi kutyás strand a verseny központja. A centrumban egyéb szórakozási lehetőségek is várják az érdeklődőket.

„A Balaton-átevezés sokakat mozgat meg, ezáltal az új generáció tagjai közül is sokan megszeretik a vízi sportokat”

– jelentette ki Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. A névadó támogató, a Hervis Magyarország olyannyira komolyan veszi a versenyt, hogy ötven fővel részt is vesz rajta. Bíró Bence ügyvezető igazgató arról beszélt, azért álltak a Balaton-átevezés mellé, mert nem a profi, hanem a szabadidő-sportolókat célozzák meg.

Mint Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke újságolta, a nevezés már meghaladta a tavalyit. A sportvezető egyébként több klasszis kajak-kenussal egyike lesz a több mint kétezer résztvevőnek.

A sajtóesemény végén jelképes Duna-átevezést rendeztek, Schmidt mellett – többek között – az egyaránt háromszoros olimpia bajnok Kovács Katalin és Storcz Botond is indult.

Egy év múlva éles viadalt rendeznek, hiszen az MKKSZ és hazánk elnyerte a SUP-világbajnokság rendezési jogát, amelynek jövő szeptemberben Balatonfüred ad otthont.

Schmidt Gábor azt is bejelentette, hogy jövőre ismét megszervezik a Bécs–Pozsony–Budapest vízitúrát, amely szintén jelentős szabadidősport-rendezvénnyé nőheti ki magát, hiszen a dunai vízitúra-megállóhelyek is rengeteget fejlődtek az elmúlt években.

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.