Izompakolás, hosszú futások – na és boksz

A híres énekesek, színészek, táncosok mindent megtesznek azért, hogy mindennap jusson idejük a mozgásra. Szükségük is van rá, hiszen a jó állóképesség mellett az esztétikus megjelenés is legalább annyira fontos. 

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a híres előadóművészeknek jó fizikumúnak is kell lenniük, hiszen az éneklés, a táncolás és a színpadi jelenlét jelentős fizikai igénybevétellel jár. Azt viszont sokan nem is gondolják, hogy a hírességek mennyi mindent meg is tesznek, hogy testüket karbantartsák.

Ellie Goulding (32) angol énekesnő és dalszövegíró a fellépések és az alkotómunka mellett, ha teheti, mindennap 10 kilométert fut – ami akárhogy is számoljuk, legalább napi egyórás mozgás. Hogy az énekes mennyire komolyan gondolja a futást, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy több alkalommal is teljesítette a félmaratonit, mi több, a Washingtonban rendezett futóversenyen, amelyen több mint 15 000 induló vett részt, az első 400 között végzett. A csinos énekesnő a rendszeres mozgás mellett vegán étrendet tart.

A 24 éves amerikai Gigi Hadid már kétéves korában elkezdte a modellkedést, így nem meglepő, hogy a sportolást is korán megszerette, más kérdés, hogy egy nőiesnek kevésbé mondható sportágnál kötött ki.

„Gyerekkoromban sokat lovagoltam és röplabdáztam, de amikor New Yorkba költöztem, és megvettem az első fitneszbérletemet, azt hittem, eljött a világvége – emlékezett vissza a modell. – Úgy éreztem, hogy az állandó kocogás és futópadozás nem az én világom, ezért egy idő után átálltam az ökölvívásra, amely mindmáig segíti a munkából fakadó feszültséget levezetni.”

Gigi Hadid a kifutóról szívesen megy a ringbe

A 36 éves ausztrál szupermodell és kétgyermekes családanya, Miranda Kerr a plankra és a gerincerősítő gyakorlatokra esküszik. A modell mindezt zenére csinálja, a táncos aláfestést pedig 8 éves fia, Flynn biztosítja.

A 35 éves brit színésznő, Felicity Jones inkább a különböző mozgásformákat szereti kombinálni.

„Leginkább csak csipegetni szeretek a »fitneszből«, sokat Pilátus-jógázok, balettezem, úszom és futok a szabadban, tornaterembe nem igazán járok. Ha netán mégis beteszem a lábam a fitneszterembe, azon kapom magamat, hogy súlyzózni kezdek, márpedig erre semmi szükségem sincs, csak akkor, ha a szerepem úgy kívánja” – vallotta be a színésznő.

Felicity Jones a szerepeire úszással és futással is remekül fel tud készülni

Korábban már írtunk a világ legjobban fizetett férfi színészéről, a 47 éves amerikai profi testépítőről és pankrátorról, Dwayne Johnsonról, akit egyszerűen csak „fitneszszörnyetegként” emlegetnek.

A hét hat napján egyenként 50 perces kardiogyakorlatot végez, amelyeket speciális emelőgyakorlatokkal egészít ki. Nem hiába mondják, hogy sikereit nagyrészt testi felépítésének és atletikus képességeinek köszönheti.

Végezetül szólni kell a 48 éves amerikai színészről, Mark Wahlbergről is (nyitó képünkön), aki az Izomagyak című filmben alakított karakter miatt csaknem 18 kilónyi izmot szedett fel magára kevesebb mint két hónap alatt. Nem akármilyen teljesítmény, főként, ha figyelembe vesszük, hogy heti öt napot kondizott, naponta 10-12 alkalommal evett, a kardiózást kiiktatta a repertoárjából, és kizárólag súlyzós gyakorlatokat végzett. Egyébként pedig Johnsonhoz hasonlóan már hajnal négy körül edzésbe áll.

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Akadályfutás – télen akár mínusz tíz fokban is
Peák Barnabás: Rossz volt az idei év, jövőre remélem szerencsésebb leszek
Világbajnoki címek, rekordok, kerékpáros-baleset – ilyen volt Brown Viktória éve
Még mindig nem hordanak elegen bukósisakot
Garantált a minőségi edzés az első személyzet nélküli, automata teremben

Videók

Kényelmes, de ijesztő: így alszanak a sziklamászók a semmi fölött
Hullámvasút az erdő közepén – így is lehet a természetben bringázni
Őrült via ferrata – felfelé gyalog, lefelé bringával

Hegymászás

„A hegymászás egyenlő a szabadsággal” – vallja a hegyek öntörvényű zsenije
A legendás serpa, aki huszonegyszer járt a világ tetején
Lengyel Ferenc szólómászásban feljutott az Ama Dablam csúcsára!

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.