Blogra futottunk: Villámverseny az agárlánnyal

Blogszörfüsünk különleges futáson van túl, egy átlagosnak induló edzésből egyik pillanatról a másikra lett szándéka ellenére futópárbaj.

Lassan fél éve lesz annak, hogy edzővel kezdtem el dolgozni, ami nagyon jó döntés volt. A 7 perc feletti átlagtempóm már 6 perc feletti, a 160 fölötti átlagpulzusom már 150 feletti, vagy alatta van, és egyértelműen erősebb is lettem. Van, amikor úgy kihajtom magam, hogy alig várom, lerogyhassak otthon, de van olyan nem éppen könnyű edzésem is, amit szépen, precízen végrehajtok, és érzem, hogy még bírnám. Sokszor vigyorgok edzés közben, termelem az endorfint, ha pedig nehezebb egy feladat, akkor arra gondolok, hogy ezt most azért kell csinálnom, hogy erősebb és gyorsabb legyek. S a számok, a mutatók ezt igazolják is, úgyhogy nemcsak ámítom magam, hanem tényleg így van.

A legutóbbi, hosszabb edzésemen vicces dolog történt. Egy agár alkatú lány hosszú léptekkel megelőzött, beállt elém, aztán a távolság szépen nőtt közöttünk. Nekem akkor még bemelegítő kocogásom volt, de egyszer csak jött a jelzés az órámról, hogy indul a tempófutás, így elkezdtem gyorsítani.

Megelőztem a lányt, de most vagy neki is sprintelős edzése volt, vagy azt hitte, hogy nem nyugodtam bele az előzésbe – mert abba meg ő nem nyugodott bele: elkezdett gyorsítani, egyszer csak ott volt mellettem, és együtt nyomtuk izomból.

Na, mondom magamban, ez szép lesz, hamarosan alulmaradok, illetve ha vége a tempónak, visszaveszek úgyis, és azt fogja hinni, hogy elfogytam (nem megalapozatlanul). Ilyen iramnál az ember nem nagyon tud csevegni, de gondoltam, szólok neki, engedje el nyugodtan a dolgot, mert csak tempóedzésem van, legkevésbé sem áhítozom a legyőzésére. De mire nyitottam a szám, elkezdett lemaradni. Vártam, hogy mikor előz meg, amikor én már lassabban futok, de nem jött. Aztán el is tűnt teljesen. Nem nagyon értettem, hogy hova, mert ott maximum a Duna-part van, de nem bántam, hogy végre nyugodtan koncentrálhattam az edzésre, amiből még bőven volt hátra. Mindenesetre vicces volt, ahogy nyargalunk egymás mellett! Ha néhány másodpercig is, de elhitettem magammal, hogy pariban vagyok egy agárral 🙂

AIRTAKI.BLOG.HU

A szerző a Wizz Air Budapest Félmaratonon iramfutóként vett részt, a 2:15-ös csapatot vitte. Annyira jó volt olvasni, hogy milyen támogatóan ösztönözte a versenyzőket, hogy segítette a lemaradó futókat! Akit idő előtt elfáradt, azt biztatta, hogy folytassa, mert meg tudja csinálni, és sokaknak ennyi is elég, hogy átlépjenek a korlátaikon, és elérjék a kitűzött céljukat! Menő dolog iramfutónak lenni!

PAPER WINGS – FB

A szerző a Vadrózsa teljesítménytúra 160 kilométeres (!) távját futotta le, az ideje 32 óra 4 perc lett. Remekül haladt végig, boldogan, jó érzéssel falta a kilométereket. Éjszaka volt egy kis nehézség, de legjobbkor jött egy kis konzervbarack, így szép fokozatosan rendbe jött!

GYEREFUTNI.COM

A futáshoz kapcsolódó kiegészítő mozgás fontosságáról nem lehet elégszer beszélni, erre hívja fel a figyelmet Krátky Egon atlétikai edző bejegyzése. Jómagam is TRX-edzésekre járok a futás mellett. Míg az egyik szerelem, a másik szükséges plusz. Az évek alatt én is megtanultam, hogy a derekam nem bírná csak a futást, így viszont nincs problémám vele, hála a TRX-nek! Arról nem beszélve, hogy rengeteg izmot erősít meg, szóval tökéletes választás futás mellé!

SPORTORVOS.HU

Még egy rendkívül fontos téma. Keveseket érint, viszont érdemes elolvasni, hogy milyen kihatással van az alkoholfogyasztás nemcsak általában az egészségre, hanem a sportteljesítményre is. Tömören fogalmazva: negatív.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Úszás után ultrafutás – bemutatjuk a Spartathlon kajmán-szigeteki indulóját
Ételmérgezést kapott, de így is megnyerte a hatnapos világkupát
Így válasszuk ki a megfelelő nyerget a kerékpárunkra
A nehézségek ellenére remek győzelmet aratott Balatonfüreden Beda Szabolcs
Sportolók kedvencei – 5 érdekesség a tésztáról

Videók

Forradalmi extrém sport a vízen: szörf és krosszmotor összegyúrva
Lélegzetelállító videó: egy százméteres sziklatorony megmászása testközelből
Megmutatjuk, milyen őrült sebességgel száguld egy bázisugró

Hegymászás

A Magas-Tátra gyönyörű, de veszélyes kihívása profiknak: a Sas-út (videóval)
Hogyan lépjünk szintet a túrázás után? Tippek és tanácsok kezdő hegymászóknak
Végzetes kötél Katmanduból: a legenda, aki megállíthatatlannak tűnt

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?
Karintiában télen is lehet ötvözni a luxust a kempingezéssel

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.