Gerecse 50 és Kinizsi Százas: kivárnak!

Bizonytalan Magyarország két legnépszerűbb teljesítménytúrájának idei sorsa: az eredeti időpontban egyiket sem rendezik meg, elhalaszthatják őket, de el is maradhatnak. Biztos információ a jövő héten.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett szankciók a szabadidős rendezvényekre is hatással vannak, Magyarország legnépszerűbb teljesítménytúráinak is bizonytalanná vált a sorsa. A két legnépszerűbb és legpatinásabb túra, a Gerecse 50 és a Kinizsi Százas szervezői a közelgő időpont miatt egyaránt nehéz helyzetbe kerültek.

A Gerecse 50-et – amelyre a négy távon összesen 8000 fő regisztrálhat – eredetileg április 18-ra, szombatra írták ki, de biztosra vehető, hogy a teljesítménytúrát ebben az időpontban nem rendezik meg. A szervezők a hivatalos weboldalon közzétett közleményükben türelmet kérnek, és leszögezik, hogy minél hamarabb igyekeznek megtalálni a legszerencsésebb forgatókönyvet.
S hogy mi lehet az? Információink szerint

a szervezők nem szeretnék, ha a Gerecse 50 elmaradna, megpróbálnak új időpontot találni. Folyamatos az egyeztetés, döntés a jövő hét elejére várható.

A Kinizsi Százas esetében is hasonló a helyzet. Habár az indulói létszám itt kevesebb, a limit 1500 fő körül mozog, Magyarország legrégebbi teljesítménytúrájának legalább egyszeri teljesítése sokak bakancslistáján szerepel. Vannak akik kifejezetten erre készülnek, emiatt járnak túrázni hónapok óta. A Gerecse 50-nel ellentétben a szervezők annyiban jobb helyzetben vannak, hogy a nevezés a 2020-as Kinizsire még nem indult el – április 1-jén hajnali 3 órakor nyílna meg az online felület. A szervezőkkel természetesen itt is felvettük a kapcsolatot, a kapott információk alapján

a Kinizsi Százas nem lesz megtartva az eredetileg kiírt időpontban, azaz május 23–24-én. Jövő hét vége felé várható döntés, hogy elhalasztják-e, vagy elmarad, de utóbbi tűnik valószínűbbnek.

Túrázó körökben felvetődött, hogy a népszerű teljesítménytúrákat lehetne a szabadtéri sporteseményeknél megszabott 500 fős limit alatt rendezni, de információink szerint ez egyik esetben sem működőképes elgondolás.

Közben eldőlt, hogy a szintén nagyon népszerű Mátrabérc Teljesítménytúrákat (Mátrabérc, Hanák Kolos, Muzsla, Koncsúr Kör) a Hanák Kolos TE az eredetileg meghirdetett 2020. április 11-i időpontban nem rendezi meg. Az egyesület a fejleményekkel kapcsolatban az alábbi közleményt adta ki:

„Az egyesület a rendezvény szabályzatában közzétett vis maior rendelkezés szerint jár el, ezért a teljesítménytúrát új időpontban, 2020. szeptember 12-én, szombaton rendezi meg. Az áprilisi túra előkészítésével kapcsolatos költségeket az egyesület magára vállalja. A rendezvény az új időponton kívül minden más tekintetben az eredeti kiírás szerint zajlik. Az eddig befizetett nevezési díjak pontosan ugyanúgy érvényesek. Természetesen a nevezés átadásának lehetősége továbbra is fennáll. A nevezési felület augusztus végéig folyamatosan nyitva lesz. A kedvezményes nevezés határideje 2020. augusztus 22. A nevezési felület az engedélyezett létszám elérésekor, de legkésőbb augusztus 31-én 24.00-órakor zár. Helyszíni nevezésre továbbra sem lesz lehetőség.”

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.