A terepfutás után az ultra volt a téma

Az ultrafutásról és a vele járó nehézségekről, érdekességekről tartott előadást Vágó Bogi, Csécsei Zoltán és Szabó Gábor szombaton a TEMI Fővárosi Művelődési Házban. Az előadássorozat márciusban folytatódik.

A terepfutás után ezúttal az ultrafutás volt a téma a TEMI Fővárosi Művelődési Házban tartott, Kremlicza Levente és Szabó Sándor által szervezett szombati előadáson. A körülbelül háromórás rendezvényen a Csupasportra rendszeresen blogot író Vágó Bogi, a futópados világcsúcsokat nemrég megdöntő Csécsei Zoltán, valamint Szabó Gábor ultrafutóedző tartott előadást, amelynek végén kerekasztal-beszélgetésen tehettek fel kérdéseket a hallgatók.

Szinte minden érdekes, az ultrafutással kapcsolatos téma szóba került. Vágó Bogi ezúttal sem hazudtolta meg magát, és a blogjához hasonlóan ezúttal is igyekezett szellemesen, ironikusan körbejárni az általa tárgyalt témaköröket, például szót ejtett a különböző betegségekkel nehezített ultrafutásról.

Szabó Gábor egyebek mellett beszélt a felkészülésről, az edzésmódszerekről és arról is, miért nem ért egyet azzal a ma divatos nézettel, amely szerint jó, ha mindig túl óvatosan futunk. Csécsei Zoltán pedig természetesen elsősorban a huszonnégy órás világcsúcsáról beszélt, de szóba került a frissítés és a monotóniatűrés is. A jó hangulatú, interaktív előadáson mintegy negyvenen vettek részt, és a szervezők bíznak benne, hogy a következő, márciusi rendezvényen még többen lesznek. Akkor a futás hétköznapjairól fognak beszélni , a pontos dátum azonban még nem ismert. A tervek szerint a nyárig minden hónapban lesz egy előadás, amelyre mindig más, az adott témakörben jártas szakembereket, sportolókat hívnak meg.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Esős időjárásban is szárazon
Munkamániás volt, munkamániás lett
Bulihangulat és plusz két tonna víz
Nemcsak napozni lehet a parton, edzeni is
„Kellett a siker az önbizalmamnak”

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Dekázás szélben, viharban a Szaharán át
Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.