BLOGRA FUTOTTUNK Kit hova nevezzünk be karácsonykor?

Kütyü, könyv, versenynevezés vagy akár ajándékutalvány? Blogszörfösünk összeszedte, miért is olyan könnyű a futóknak karácsonyra vásárolni.

Közeledik az év vége, és az ilyenkor jellemző rengeteg munka, rohanás mellett már elkezdünk gondolkodni az ajándékvásárláson. Ha sportoló van a családban, ráadásul még fut is, nem lesz nehéz örömet szerezni neki. Először is itt van az alapmű, amely minden futó kezébe kívánkozik, ez pedig a Futóarcok című könyv, nagyszerű interjúkkal, olvasmányos írásokkal. Így, ha éppen nem fut, addig sem zsörtölődik, hogy miért nem tud elmenni edzeni, az olvasás leköti a figyelmét, így mindenki boldog. Ha mással is szeretnénk meglepni, akkor a lehetőségek tárháza szinte végtelen: rengeteg kiegészítő, kütyü, ruha, cipő közül lehet választani.

Vagy lehet meglepetés a versenynevezés, amire tudjuk, hogy vágyik, de valamiért még nem tette meg.

Ha pedig nincs konkrét elképzelés, vagy nem vagyunk biztosak a márkával, mérettel kapcsolatosan, akkor ajándékutalványt, ajándékkártyát is vehetünk – ezúton is üzenem a kedves kis családomnak, hogy ez nem személytelen ajándék, ezen egy percig se aggódjanak! Ja, és a napokban vettem észre, hogy RUN feliratos fülbevalót is lehet már kapni! A rózsaszín pont jó lesz, de ha addig már beszereztem egy ilyet, biztos ki tudom majd cserélni valami másra. Egy szó, mint száz, egy futónak nagyon könnyű ajándékot vásárolni, a lényeg, hogy nagyon figyeljünk az apró elszólásokra, burkolt kis célzásokra, és akkor nem foghatunk mellé!

A héten is szemezgettem az olvasnivalók között, íme néhány érdekesebb bejegyzés az internet világából:

 

WITHOUTCATARSIS.BLOG.HU (blog)

A K&H Mozdulj maratoni és félmaratoni versenyről szól a beszámoló, amelynek szerzője a sérülése miatt a verseny előtt tizenöt napig egyáltalán nem tudott futni, ennek ellenére 1:47:40-es idővel sikerült teljesíteni a félmaratoni távot!

 

SPARTANRACE.HU

Érdekes interjúban ismerhetjük meg a látássérült Nellit és Gábort. Mindketten neveztek a Krynicában (Lengyelország) megrendezett Spartan-versenyre, azonban csak Nelli tudott rajthoz állni, és segítőkkel sikerült teljesítenie a versenyt – fantasztikus az általa nyújtott teljesítmény!

 

RUNSMILEEAT.WORDPRESS.COM

Losonc Tímea terepfutó, ultrafutó beszámolója olvasható a Hableány félmaratonról.

Gyönyörű környezetben, Badacsonyban futottak, Timi pedig a harmadik helyet szerezte meg!

Timi a közösségi oldalán is megosztott egy eseményt is, amelyen november utolsó napján, szombaton egy ismert márka cipőit lehet tesztelni – s ha már a karácsonyi ajándékozással kezdődött ez a blogszemle, akkor ez is remek alkalom, itt is ki lehet próbálni a fa alá kívánt esetleges ajándékot.

 

FUTAS.ASROMA.HU

Izgalmas beszámoló arról, hogy a tököli Tisztelet a Hősöknek 1956 futás 6.3 kilométeres távját hogyan nyerte meg Gábor.

 

FEJESDORA.COM

Dóra nem mindennapi életmódváltással kapcsolatban írta a bejegyzést: korábbi ismerősére csodálkozott rá, milyen hihetetlen változáson ment keresztül. A képeket nézve s az írást olvasva tényleg fantasztikus!

Az elhatározást tett követte, és Petinek ma már a rég vágyott futás is az élete része lett!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Fejben dől el? Mássz vissza a hegyre – ötször…

KREMLICZA LEVENTE

Gyakran hallani, minden fejben dől el, s bár nem értek egyet maradéktalanul ezzel, de néha valóban így van. Futás közben előfordulnak váratlan helyzetek, olykor borul a terv, ilyenkor a megváltozott helyzetből kell kihozni a legtöbbet. A hét végén a Naszály Trail XL-távján futottam, s a szakasz utolsó negyedében egy félreértés miatt önhibámon kívül rossz irányba mentem, s miután rájöttem, hogy valami nem jó, újra vissza kellett másznom a Naszály-hegy tetejére, ami kissé megviselt, ugyanis ötödjére kellett felmennem oda. A kitérő húsz percet vett el, és szinte teljesen elfogyott a vizem, ráadásul az addig stabilan tartott hatodik helyemet is elvesztettem. „Megzuhantam” fejben, a motivációm odalett, dühös is voltam, de mennem kellett tovább. Rávettem magam, hogy gondoljak arra, miért jöttem, mit jelent nekem a futás. Azt mondtam magamnak, önsajnálat és mérgelődés helyett hozzam ki a legtöbbet ebből a versenyből, és küzdjek, ahogy tudok. A frissítő ponton megálltam pár percre, rendeztem magamban a részleteket, s onnantól már csak arra koncentráltam, hogy fussak, ahogy bírok. Voltak holtpontok, de abban a lelkiállapotban az elszántságom gyorsan félresöpörte őket, és a problémák ellenére is sikerült elfogadható idővel befutnom, azzal az érzéssel értem célba, hogy mindent beleadtam. Időnként tényleg fejben dőlnek el a nagy pillanatok, és ez a futásnál talán hatványozottan igaz. Szükségünk van mentális edzésre, és kellenek a nehéz versenyek, rossz edzések, hogy lélekben is erősödjünk, és fejben is helyt tudjunk állni az egyre keményebb kihívások során.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Jöhetnek az igazi futóversenyek!
Jéghideg tavak, garantált felfrissülés
Amikor a futóknak alaposan befűtenek
Ferenczi István 126 kilométer előtt áll
Túra az élet-halál harcot vívó hárshoz

Szponzorált tartalom

Vár rád a természet!
Most, hogy végre itt a túraszezon, és te is érzed, hogy nem szeretnéd a szabadidődet sem a négy fal közt, sem a városban tölteni, itt az ideje, hogy átnézd a túrázáshoz használt felszerelésedet, és esetleg beruházz néhány újabb darabra. (x)

Videók

Figyelem, ember a levegőben!
Ilyen kosarat még Jordan sem tud dobni!
Felmászott, majd eggyé vált a vízeséssel

Hegymászás

Kihívás profiknak: gyönyörű és veszélyes
Tényleg, milyen magas a Mount Everest?
Hetven éve új korszak kezdődött

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

Karintiai kirándulás: irány a kemping!
A parazita tesz a távolságtartásra
Jaj, úgy élvezem én…!
Újra virágozhat a fitneszüzlet
Az úszás más lesz, mint eddig volt

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.