BLOGRA FUTOTTUNK Kit hova nevezzünk be karácsonykor?

Kütyü, könyv, versenynevezés vagy akár ajándékutalvány? Blogszörfösünk összeszedte, miért is olyan könnyű a futóknak karácsonyra vásárolni.

Közeledik az év vége, és az ilyenkor jellemző rengeteg munka, rohanás mellett már elkezdünk gondolkodni az ajándékvásárláson. Ha sportoló van a családban, ráadásul még fut is, nem lesz nehéz örömet szerezni neki. Először is itt van az alapmű, amely minden futó kezébe kívánkozik, ez pedig a Futóarcok című könyv, nagyszerű interjúkkal, olvasmányos írásokkal. Így, ha éppen nem fut, addig sem zsörtölődik, hogy miért nem tud elmenni edzeni, az olvasás leköti a figyelmét, így mindenki boldog. Ha mással is szeretnénk meglepni, akkor a lehetőségek tárháza szinte végtelen: rengeteg kiegészítő, kütyü, ruha, cipő közül lehet választani.

Vagy lehet meglepetés a versenynevezés, amire tudjuk, hogy vágyik, de valamiért még nem tette meg.

Ha pedig nincs konkrét elképzelés, vagy nem vagyunk biztosak a márkával, mérettel kapcsolatosan, akkor ajándékutalványt, ajándékkártyát is vehetünk – ezúton is üzenem a kedves kis családomnak, hogy ez nem személytelen ajándék, ezen egy percig se aggódjanak! Ja, és a napokban vettem észre, hogy RUN feliratos fülbevalót is lehet már kapni! A rózsaszín pont jó lesz, de ha addig már beszereztem egy ilyet, biztos ki tudom majd cserélni valami másra. Egy szó, mint száz, egy futónak nagyon könnyű ajándékot vásárolni, a lényeg, hogy nagyon figyeljünk az apró elszólásokra, burkolt kis célzásokra, és akkor nem foghatunk mellé!

A héten is szemezgettem az olvasnivalók között, íme néhány érdekesebb bejegyzés az internet világából:

 

WITHOUTCATARSIS.BLOG.HU (blog)

A K&H Mozdulj maratoni és félmaratoni versenyről szól a beszámoló, amelynek szerzője a sérülése miatt a verseny előtt tizenöt napig egyáltalán nem tudott futni, ennek ellenére 1:47:40-es idővel sikerült teljesíteni a félmaratoni távot!

 

SPARTANRACE.HU

Érdekes interjúban ismerhetjük meg a látássérült Nellit és Gábort. Mindketten neveztek a Krynicában (Lengyelország) megrendezett Spartan-versenyre, azonban csak Nelli tudott rajthoz állni, és segítőkkel sikerült teljesítenie a versenyt – fantasztikus az általa nyújtott teljesítmény!

 

RUNSMILEEAT.WORDPRESS.COM

Losonc Tímea terepfutó, ultrafutó beszámolója olvasható a Hableány félmaratonról.

Gyönyörű környezetben, Badacsonyban futottak, Timi pedig a harmadik helyet szerezte meg!

Timi a közösségi oldalán is megosztott egy eseményt is, amelyen november utolsó napján, szombaton egy ismert márka cipőit lehet tesztelni – s ha már a karácsonyi ajándékozással kezdődött ez a blogszemle, akkor ez is remek alkalom, itt is ki lehet próbálni a fa alá kívánt esetleges ajándékot.

 

FUTAS.ASROMA.HU

Izgalmas beszámoló arról, hogy a tököli Tisztelet a Hősöknek 1956 futás 6.3 kilométeres távját hogyan nyerte meg Gábor.

 

FEJESDORA.COM

Dóra nem mindennapi életmódváltással kapcsolatban írta a bejegyzést: korábbi ismerősére csodálkozott rá, milyen hihetetlen változáson ment keresztül. A képeket nézve s az írást olvasva tényleg fantasztikus!

Az elhatározást tett követte, és Petinek ma már a rég vágyott futás is az élete része lett!

 

MIRŐL ÍR A FUTÓBOLOND?

Fejben dől el? Mássz vissza a hegyre – ötször…

KREMLICZA LEVENTE

Gyakran hallani, minden fejben dől el, s bár nem értek egyet maradéktalanul ezzel, de néha valóban így van. Futás közben előfordulnak váratlan helyzetek, olykor borul a terv, ilyenkor a megváltozott helyzetből kell kihozni a legtöbbet. A hét végén a Naszály Trail XL-távján futottam, s a szakasz utolsó negyedében egy félreértés miatt önhibámon kívül rossz irányba mentem, s miután rájöttem, hogy valami nem jó, újra vissza kellett másznom a Naszály-hegy tetejére, ami kissé megviselt, ugyanis ötödjére kellett felmennem oda. A kitérő húsz percet vett el, és szinte teljesen elfogyott a vizem, ráadásul az addig stabilan tartott hatodik helyemet is elvesztettem. „Megzuhantam” fejben, a motivációm odalett, dühös is voltam, de mennem kellett tovább. Rávettem magam, hogy gondoljak arra, miért jöttem, mit jelent nekem a futás. Azt mondtam magamnak, önsajnálat és mérgelődés helyett hozzam ki a legtöbbet ebből a versenyből, és küzdjek, ahogy tudok. A frissítő ponton megálltam pár percre, rendeztem magamban a részleteket, s onnantól már csak arra koncentráltam, hogy fussak, ahogy bírok. Voltak holtpontok, de abban a lelkiállapotban az elszántságom gyorsan félresöpörte őket, és a problémák ellenére is sikerült elfogadható idővel befutnom, azzal az érzéssel értem célba, hogy mindent beleadtam. Időnként tényleg fejben dőlnek el a nagy pillanatok, és ez a futásnál talán hatványozottan igaz. Szükségünk van mentális edzésre, és kellenek a nehéz versenyek, rossz edzések, hogy lélekben is erősödjünk, és fejben is helyt tudjunk állni az egyre keményebb kihívások során.

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM

Ezek is érdekelhetnek

Hozzászólások

Kövess minket a Facebookon!

AJÁNLÓ

Friss

Mint egy sosem látott világ: merülés a jég alá, egyetlen mély levegővel
Pókember-jelmezben mászott sziklát a brit erősember
Becsempészett motivációs rajz, extrém kihívások, pályacsúcs – Erős Tibor első 24 órás versenye
A futás miatt a Bükkhöz közel költözött, azóta jelentős versenyeken remekel
Lemma először nyert, Obiri címet védett Bostonban

Videók

A rendőrök biztos nem örülnek neki, de így is át lehet bringázni egy hídon
Ha a vadvízi kajakozásnak vannak fokozatai, akkor ez a legerősebb
Mikor méterek döntenek életről és halálról: több mint százzal siklott át két épület között

Hegymászás

Varga Csaba az utolsó nyolcezresre indult, amelynek csúcsán még nem álltak magyarok
A Mount Everest első nagy tragédiája, amelyből semmit sem tanultunk
Amikor még a kaland volt a lényeg: egy könyv, ami közelebb hozza a hegymászást

Receptsarok

Paleo citromtorta
Egyszerű zöldséges tészta
Zöldségleves húsgombóccal

Ausztria

8 tipp az éjszakai baglyoknak
Tekerni, feltöltődni, jót enni! – így lesz teljes a nagy tókerülés
A magasság mámora: 14 lenyűgöző látnivaló a magyar határ mellett
Csodálatos panoráma Majomheggyel és sasreptetéssel
A világ legfélelmetesebb túrája: ki mer felmenni ezen a létrán?

Fallabda

Jótékony célú nevezés fallabdában
Irány a fallabdapálya!
Fallabda: nem olcsó, cserébe élvezetes

Horgászat

Jimmy Carter: emlékezetes horgászatok
Nagy fogások: Beckham lazaca, Ibra csukája
Huszonhat tonna ponty a Balatonból
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.