Kihívásunk: nagy hajrá az utolsó napokban!

Ha július és augusztus, akkor nyár, hőség – és persze futás. A Csupasport újabb nagy kihívást hirdetett, amelyen természetesen nyerni is lehet! Már vannak teljesítőink, de még maradt néhány nap.

Tíz nap kellett ahhoz, hogy első teljesítőnk „célba érjen”, Stomp Gábornak ez ujjgyakorlat volt. Nem sokkal később első hölgyversenyzőnk, Rosta Gyöngyi is jelezte, megvan a százas, majd kezdő futóként Pordán Hajnalka, rutinos sportolóként pedig Négele Zsuzsanna is végzett.

Négele Zsuzsanna (Söréd)

Negyvenhárom éves vagyok, két gyermek büszke édesanyja. Tizenhárom éve vált a sport a mindennapjaim részévé és immár hét éve rendszeresen futok. A terep az én világom, ott tudom átélni a teljes szabadság érzését. A futás minden percét élvezem, nem volt ez másként a hőségfutással sem. Futok, ameddig hajt a szívem és visz a lábam…

 

 

Pordán Hajnalka (Polgárdi)

Örömmel olvastam a 100 km-es nagy hőségkihívásról. Teljesen amatőrként jóleső érzés, hogy én is meg tudtam csinálni. Többszörösen hátrányos helyzetben ( 40+ életkor, magas BMI index, nulla sportmúlt), abszolút kezdőként mentem ki futni február végén, leginkább fogyás céljából. Futni még azóta sem tudok, de szorgalmasan kocogok. Engem lepett meg a legjobban, hogy nem keresem a kifogásokat, hanem megyek és kocogok. A nyáron már egy virtuális „futáson” részt vettem. Akkor 10 nap alatt 40 km-t vállaltam és teljesítettem. Azért mertem belevágni ebbe a kihívásba is, mert nincs kikötve, hogy szigorúan csak futva teljesíthető. De ha elkezdtem, akkor már becsületbeli ügynek tekintem. Most 15 alkalom kellett a 100 km-hez. A legjobb az egészben, hogy a gyerekeim is kísérnek néha, illetve hogy már több mint 3 egységet csökkent a BMI indexem. Kíváncsian várom, hogy a téli nemszeretem időben milyen lesz futni.

 

Rosta Gyöngyi (Budapest)

Tavaly novemberben elhatároztam, hogy 2020 a gyorsulás éve lesz és, hogy „nem futok én hosszút, nem nekem való”, de 2020 senkinek sem a tervek szerint alakult. Természetesen nekem sem. Így nemhogy nem futok hosszút, de március óta minden hónapban túlfutom az előző hónapban szorgosan gyűjtögetett kilométereket és ezt a hőség sem akadályozza meg. Sosem erősítettem a hajnali futók táborát, inkább munka után 4-5 körül indulok a bejáratott köreimre, ahol minden nap méterre pontosan ugyanott találkozom a jól ismert, elgyötört arcokkal, akikkel egy kósza biccentéssel konstatáljuk, hogy nem, ma sincs hidegebb. De nekünk ez ugye jó, mi ezt szeretjük. Remélem, hamarosan a versenyeken is lesz alkalmunk találkozni a megszokott kis társaságainkkal, de addig is pörögjenek a kilométerek és élvezzük ki minden kis utunkat, mert ezt senki nem veheti el tőlünk.

 

stomp gábor

Stomp Gábor (Miskolc)

„MINDEN SIKER OTT KEZDŐDIK, HOGY AZT MONDOM: MEGPRÓBÁLOM!“
2019-ben öt hónap alatt 569 km-t futottam össze a „Fuss 500 kilométert a Csupasporttal” elnevezésű játék keretében és mivel szeretem a kihívásokat, nem volt kérdés számomra, hogy részt vegyek-e a „Nagy hőségfutás” játékban is. Hajnali futóként szerencsére engem a hőség egyáltalán nem akadályozott a teljesítésben, inkább a korai órákban való felkelést és az ezzel járó fáradságot kellett legyőznöm. Az eredmény: 10 nap alatt 6 futással 121 km-t teljesítve sikerült befejeznem a „Nagy hőségfutás” kihívást is, ami a tavalyi 500 kilométerhez képest lényegesen könnyebben ment, ezért bízom benne, hogy a következő megmérettetés embertpróbálóbb lesz. Várom a következő kihívást… Köszönöm a lehetőséget a Csupasportnak és sikeres teljesítést kívánok Mindenkinek!

 

Korábban írtuk a játékról:

Fittnek érzi magát?

Nem riad vissza a kihívásoktól? Akkor sem, ha 30 Celsius-fokban kell izzadni?

Netán szeretne életmódot váltani, esetleg fogyni?

És esélyt kapna értékes nyereményre?

Akkor mindent bele – csatlakozzon kihívásunkhoz!

Tavaly tavasszal azt kértük olvasóinktól, hogy nyolc hónap alatt 500 kilométert fussanak. Bemelegítésnek jó volt: akadt, aki a nyár elejére teljesítette a penzumot, más december végére húzott bele, és akkor jelezte, hogy megvan. Néhány hete jött az újabb kihívásunk, akkor a koronavírus-járvány miatt próbáltunk némi mozgást csempészni a mindennapokba, az Ultrabalaton jegyében hirdettünk 221 kilométeres virtuális (telefonos, e-mailes, átkiabálós) váltófutást. Egészen elképesztő módon 54 csapat mintegy 7-800 futóval teljesítette a kihívást.

Ezúton is köszönjük – itt pedig az örök dicsőségfalunk, amelyen mindenki megtalálhatja magát vagy egy kattintással a csapatát.

És készül az újabb dicsőségfal, amelyre ismét kiváló sportemberek kerülnek fel. Hiszen jön a Nagy hőségfutás július 15. és augusztus 15. között. A cél: egy hónap alatt 100 kilométer!

Valakinek kevés, másnak sok, de úgy hisszük, azok is sikerrel vágnak neki a távnak, akik még csak ismerkednek a futással. Hiszen ez nem verseny: lehet száguldozni, lehet kocogni, lehet belesétálni, kinek mit bír a lába, mit bír a lelke.

Aki augusztus 17-ig beküldi nevét, fotóját (bizony, a váltófutással ellentétben most jöhet név, jöhet fotó), és persze e-mailben mellékelve a néhány mondatos kis élménybeszámolót, azt ábécérendben feltesszük dicsőségfalunkra, hadd büszkélkedjen barátai, ismerősei előtt. Várunk profikat, akik az UTT-t vagy az Ultrabalatont is néhány óra alatt teljesítik, és várunk amatőröket is, akiknek sokszor problémát, de nem leküzdhetetlen problémát okoz az a napi négy-öt kilométer. Természetesen várjuk azokat is, akik korábbi kihívásainkat már teljesítették.

A csupasport@csupasport.hu címre várjuk a beszámolókat, és kérjük, a GDPR miatt küldjék vissza nekünk ezt az alábbi papirost is. Tényleg csak néhány perces macera, nem annyira vészes!

Nyilatkozat fénykép közzétételéhez

A végére hagytuk a mézesmadzagot, hiszen értékes nyereményünk is van: a gyulai Hőforrás Hotel jóvoltából egy 2 főre szóló 3 nap/2 éjszakás vouchert sorsolunk ki a teljesítők között.

A gyulai Hőforrás Hotel Magyarország első futóbarát szállodájaként ősz végéig minden héten sport- és gyermekanimációs programokkal várja a vendégeket. Érkezzen Gyulára párjával vagy családjával, a Hőforrásban garantálható az élményekkel teli pihenés. Keresse ajánlatainkat honlapunkon!

www.futobarathotel.hu

(x)

 

Továbbá a futók körében nagy népszerűségnek örvendő Futóarcok könyvünkből is gazdára talál öt példány.

Kedves olvasók, kedves futók: nagy-nagy hajrá mindenkinek!

Játékszabályzat

Hozzászólások

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.